המצור

l o r e

New member
המצור

אני מתכנן מערכה, שמבוססת על טירה, שנמצאת במצור. הדמויות הן קבוצת שכירי חרב, שמיועדות למשימות מיוחדות מחיסול ציידים של היריב, ועד למסע דיפלומטי לשליטים הסמוכים כדי לקבל סיוע. אני מחפש רעיונות נוספים למערכה שכזו.

ננסק

New member
נשמע מגניב

נראה מה עוד יש: נטרול קווי אספקה אל צבא האויב, סיכול הבאתו של נשק מצור מסוכן שהיה עלול לפרוץ אל הטירה, חיסול ממוקד, בחשאיות (בגלל הסכנה שבעניין), של מנהיגים חשובים במחנה היריב, הגנבת אספקה לתוך הטירה, דרך אמצעים אוויריים, תת-קרקעיים, דרך הנהר התת-קרקעי שעובר בטירה, או בתחכום אחר כלשהו. עזרה לפלוגת לוחמים שנשלחה לעזור לקבוצה, ונתקלה בהתנגדות. ניצול תנאי מזג אוויר קשים - סופות נוראיות, שלגים, בצורת - כדי לנסות ולהכות באויבים ולפזר את המצור. יצירת הסחת דעת במטרה לאפשר למשלחת חשובה לצאת מהטירה ולהגיע לארצות אחרות.

הצעה אחת

(נכתב מפלאפון) רק הצעה אחת- תתן לדמויות מעורבות יותר אישית. לא שכירי חרב חיצונאים, אלא כאלו שזה העניין שלהם. בכל הקשור לדיפלומטיה, זה יוצא יותר אמין ויותר טעון.

l o r e

New member
אני מעדיף שכירי חרב מכמה סיבות...

1. אינטריגות פנימיות, שאני רוצה שיגלו ולא יהיו מודעים אליהם מראש. 2. העובדה ששכירי חרב ניתנים להקרבה, מה שייצור סיטואציות מעניינות של התמודדות. 3. אני מעוניין ליצור מערכות יחסים בתוך הטירה, ולא להגדיר אותן מראש. 4. בשלב מאוחר יותר שכירי יקבלו הצעה מהאויב, ואז יווצר קונפליקט פנימי בחבורה בין הדמויות, שפיתחו מערכות יחסים ומחויבויות בטירה, לבין אלו שלא. באופן כללי אני מעוניין, שהמעורבות תיווצר במהלך המשחק, ולא כהגדרה מראש. יש לא מעט סיטואציות, שחשבתי עליהן גם בכיוון הזה: 1. סיפור אהבה 2. דמות שצריכה משהו מאחד מאנשי הטירה, ומנסה לרצות אותו 3. דמות שהופכת למורה/תלמיד של מישהו מאנשי הטירה 4. דמויות שהאינטרסים של הטירה משרתים גם את האינטרסים שלהם גם רעיונות כאלה יתקבלו בברכה.

Dror Bar

New member
בו נראה מה אני יכול לתת ( בתקווה)

*האם אפשר לדעת עוד על העולם: האם יש קסמים, איזה תקופה בדיוק התייחסות לפעילויות בטירה: 1. גנבת משהו יקר מאנשי המצור בשביל משא ומתן. 2. לגייס קרוב משפחה של אלו שעושים את המצור לשירות הטירה הנצורה. 3. מציאת בנאי לכלי נשק חדשים. עוד רעיונות לסיטואציות: רעיון ל2-3: ( סיטואציות 2-3 זאת הכוונה) 1. הדמות רוצה לזכות אדמות כדי שאביו יהיה גאה לאחר שאביו סלקו מהמשפחה. 2. דמות שרצתה חינוך דתי אך לא קיבלה בגלל היותה ענייה ומצפה ללמוד בעזרת הכמור/כוהן וכ'ו שנמצא בטירה. 3. אחד מהסייפים הטובים במדינה נמצאים בטירה והדמות רוצה ללמוד ממנו. 4. שכיר חרב ניסה לראות את הטירה מבפנים ( הוא התגנב) אך כולם החשיבו אותו למורה של אחד מנערי האצולה בטירה כאן זה יכול להתפתח לשתי דרכים: 1. אביו של הנער מהאצולה רוצה להיוכח שהמורה טוב ומטיל אליו משימות פשוטות, או 2. השכיר חרב מגלה לכולם שהוא שיקר והתגנב וכדי שלא יהרגו אותו הוא מוכרח לשרת את הטירה במש כמה זמן: זה גם יוצר מישהו שלא סובל את הטירה בגלל סיבה מסוימת שזה יכול להוות מיני דברים שונים בפני עצמם. מקווה שעזרתי והבנתי מה ביקשת ועולם מתישהו גם אנחנו( הקבוצה) נשחק באזור כזה(זה נשמע מעניין מאוד)

Serpent Axis

New member
ריגול הוא כיוון מצויין

תחום שכולל גם את המרגלים שנשלחים מצד אחד לרגל אצל השני במשימות שונות ומגוונות (החל באיסוף מידע וחבלה בכלי הנשק של הצבא המגן על הטירה וכלה בהשמדת אספקת המזון ואפילו התנקשות בחיי גנרלים, נסיכים ומפקדים שונים) והדרכים בהן המידע מועבר. הוא כולל גם ריגול-נגדי וריגול בתוך סיעות שונות של צד אחד בלבד. אפשר להתרכז באמצעותו בתככים שפוקדים מאחורי הקלעים את הצבאות משני צדי החומה, להציג דמויות מעניינות ולספר סיפור מותח שעל תוצאותיו השחקנים יוכלו להשפיע. אלו הן שתי חתיכות הזהב (Gold Pieces) שלי לשאלה זו.

ואוו, כבר שנים לא ראיתי את SPY VS

SPY. טוב לדעת שאני לא האינפנטיל היחידי שהיה קורא את "MAD" ... What me worry ?

טוב לדעת שזה עדיין קיים, פעם הייתי

ממש מכור לזה (אפילו היה לי את המשחק קלפים שלהם עם התמונות של אלפרד אי ניומן).

snift

New member
יש MAD-TV בערוץ ביפ

בכל יום שישי, שלושה או ארבעה פרקים ברצף. זה לא אותו דבר כמו החוברות, אהל יש להם לפחות קטע אחד של SVS בכל תוכנית. גם חלק מהמערכונים די משעשעים.

NacroMittler

New member
יש סיכוי טוב

שגם הדמויות שלי יתערבבו איכשהו במצב של מצור. כמו שכבר אמרתי ההרפתקאה שאני עומד להריץ כוללת התקפה גדולה מאוד על עיר מסוימת, ואם הדמויות לא יצליחו/לא ירצו למנוע אותה, העיר תהייה במצור.

DIDGIN

New member
הקשיים הלוגוסטיים הכרוכים בצבא

אני כרגע באבט"ש, אז הנושא די קרוב לליבי. השחקנים נשלחים עם יחידה קטנה של חיילים ומלאי מוגבל של זהב וציוד לאיזה חור נידח שעומד תחת מתקפה. יש להם יתרון של שבועות או חודשים על האוייב ותפקידם להכין את השטח לעיקר הצבא (שמתעכב), להחזיק אותו, ליצור מחנה מבוצר בנקודה אסטרטגית שימנע מן האוייב חצייה, לרכוש את אמון האוכלוסייה המקומית ולאמן ממנה מגוייסים חדשים או לחילופין להתגונן מפני התקפות הגרילה שלהן (מחק את המיותרים ברשימה). כמובן שאפשר להוסיף משהו מסתורי ולא צפוי שלא קשור לאף אחד מן הצדדים. הדמויות לא חייבות לפקד על הכוח, אבל לי זה נראה מעניין אם כן, או לפחות אם יש להן איזו סמכות אחרת שם.

DDN

New member
מערכה שלמה על דמויות במצור?

נשמע מרתק, אם כי קצר טווח משהו. מזכיר סיפורים ששמעתי על ירושלים הנצורה וחיפושי המים וכו'.

l o r e

New member
זה יכול להיות ארוך טווח למדי

הטירה נמצאת במצור, הדמויות לא חייבות להיות שם כל הזמן.

למעלה