המצב

לימונדה

New member
המצב

טוב. אז דבר ראשון לפני שני מתחילה- אני חייבת להגיד שאני אוהבת את המדינה הזו אהבת נפש- היא תקועה לי עמוק בוריד- ואף אחד לא יכול להוציא אותה משם. עכשיו- אני הולכת להגיד פה משהו שיקומם הרבה אנשים- רבין אשם במצב של היום. ואם תהיו כנים לרגע ותסתכלו על זה לעומק ולא תתקוממו רק משום שהאדם הזה רבין הפך להיות מעין "קשו מעונה" (ולא-אני לא אומרת שאין בי עצב כלפי מה שיגאל עמיר עשה- אני חושבת שלא הייתה לו זכות לקחת חיי אדם לידיים שלו- בטח לא בגלל דעות פוליטיות!!!) - אז תראו שרבין הוא זה שלקח את הערבים- והציע להם לעשות שלום- הכיר ברשות הפלסטינאית וגרם לאו"ם להכיר בהם. מרגע שהדבר הזה קרה- הערבים צברו כח- והחלו לדרוש. וכידוע אצל הערבים- הכל הולך בכח. עכשיו- לא רק שאוסלו לא עבד- הוא גם גבה מאיתנו מחיר יקר. המחיר של הרבה מאוד בני נוער צעירים- הרבה מאוד נשק ואנרגיה. בדיוק המטרות של הערבים. - המצב הוא כבר במילא כזה - הסכמי שלום נוספים לא הולכים לעזור. אנחנו נצבור רק יותר ויותר הסכמים שבהם הערבים לא עומדים- ונוחכנו בזה הרבה פעמים בעבר- ואין לי ספק שעוד ניווכח בזה הרבה פעמים בעתיד- מפני שהערבים לא לוקחים אותנו ואת ההסכמים שלנו ברצינות. הם לא רוצים רק שטחים מסויימים- הם רוצים את כל "פלאסטין הכבושה" ואותנו- היהודים (שפיתחו אותה) בים. לימו.

ronen60

New member
אז מה עושים?

יפה אמרת! אבל עכשיו שאנחנו נמצאים במצב כזה-איך פותרים את הבעיה? להטיל אשמות על ראשי ממשלה זה החלק הקל, השמאל יטען שבנימין נתניהו אשם בהסלמה. הימין יטען ברק אשם. וכל הלאה והלאה. העם בישראל חצוי לחצי וזה בעיה. כל צד חושב שהוא צודק, והצד השני הוא האויב של המדינה. מהמערבולת הזאת לא יצא דבר טוב או פיתרון.

haddas

New member
ברור שלא...

תגידו, אתם רואים פתרון יותר טוב מהשלום? תראי לימו, בערבה, יש לנו גבול עם ירדן. לא מזמן הייתי בטיול לשם. הערבים והיהודים חיים זה לצד זה בדו-קיום. לדעתי, אין לנו שום בעיה לחיות איתם ככה... הבעיה היא ערפאת, וארגוני הטרור השולטים ברשות... בלעדיהם, השלום כבר היה פה מזמן. ועוד משהו אחד קטן... סבא שלי ז"ל, אמר לפני מותו, שבחיים, אבל בחיים, לא יהיה פה שלום... יכול להיות שהוא צדק? מי יודע? הדס

CANDY MAN

New member
לימונדה היקרה!

אני בדיוק כמוך חייב להגיד שאני אוהב את המדינה הזאת אהבת נפש וגם לי היא תקועה בורידים! אני חושב גם שלהאשים את רבין זו תיהיה טעות מפני שרבין באמת האמין שהוא יוכל להשיג שלום עם הפלשתינאים כמו הנסיון המעולה שלו עם ירדן! לא הוא ולא אף אחד אחר חשבו אז שהמצב יגיע למה שהוא היום. אני גם כמוך לא מאמין בהסכמים מפני שזה כבר ברור שהערבים לא יכבדו אותם. הם לא מסתכלים על הסכם כמשהו חשוב אלא כעל פיסת נייר שהם חתמו עליה והיא לא אומרת להם שום דבר. אני גם חושב כמוך שהערבים לא רק רוצים את שטחי המתנחלים הלא חשובים במיוחד! אלא הם רוצים את המדינה הזאת לעצמם והם לא מבינים שפשוט אין להם סיכוי להזיז אותנו מכאן! ואז יבוא היום אחרי שיחסלו את עראפת ואת כל הכלבים הרעים שמשפיעים עליו ויבואו אנשים שיתחברו למציאות הקיימת שישראל קיימת חייה ונושמת! ורק אז!!!! נוכל לדבר עם הערבים ! אבל אד אז, אני בעד מלחמה חסרת גבולות בערבים ובערפאת! ערפאת=בן לאדן=טרור בדיוק כמו בשלטי העצרת לזכרו של גנדי! ערפאת ובן לאדן=תאומים! בברכה, CANDY MAN שמצא בפורום סוף סוף את נשמתו התאומה לימונדה!!!

למעלה