המצב שלי

המצב שלי ../images/Emo4.gif

אני כרגע לא עובדת בחופשת לידה התפטרתי ומאז אני כשנה בבית כרגע אני מחפשת עבודה בתחום המזכירות ( יש לי נסיון רב וגם תואר אקדמאי ) ואני פשוט לא מוצאת עבודה!!!!!!!! אני די מיואשת מהמצב שלי ולא יודעת כב ר מה לעשות
יש לכם עצה עבורי מלבד להמשיך לחפש???

שאלה

שלום ! לפני שנתרכז בחיפוש חשוב להבין את הרקע. באיזה סוג של עבודות יש לך ניסיון, האם יש סוגים שונים של "ניסיון" מה את יכולה לספר על תפקודים מקצועיים שונים שהיו לך ? נמשיך משם, המשך יום טוב, אמיר דרור

הרחבת ההגדרה

את מציינת שני תחומים שכל אחד מהם הוא עולם גדול. עבודת מזכירות יכולה להתבצע כדבר טכני ויכולה להיות עולם שלם של תפעול, לוגיסטיקה, ארגון, הכנסת סדר ונהלים, אין סוף. בוודאי תחום ההדרכה שיכול להכיל תחומי עשייה ורמות שונות של אחריות. חשוב שתנסי לפרק ולפרט כמה שיותר, מתוך כך נוכל לראות עמוק ולעזור לך להכיר ולהבין מהם הכישורים המיוחדים שלך. נסי, אל תעצרי בתשובות הראשונות, תני לעצמך הרבה זמן לעבוד על השאלות הללו. בהצלחה, אמיר דרור

אוקיי הבנתי מנסה לענות

לגבי עבודת המזכירות : ניהול משרד במשך מספר שנים כלל את כל תחומי האחריות השדונים : החל מהקלדות , תיאומי פגישות , עבודה על מחשב בתוכנות השונות , ארגון משרד , הזמנות ציוד , עבודה תחת מספר ממונים אחראיים וכדומה ... לאו דווקא במובן הטכני אלא במגוון רחב של תפקידים תוך משרדיים . לגבי הדרכה : הדרכת נוער בהכנה לבגרויות . תלמידי יסודי בחונכות אישית של פר"ח. בנסוף יש לי תואר אקדמאי במדעי הרוח - לאו ממש פרקטי ולא עוזר לי בקבלה לעבודה למעט העובדה שאני אקדמאית . חשבתי לעבור סוג של הסבת אדמאיים כדי להתמקצע . לתחום של או גננות או ספרנות או הנהלת חשבונות . אולי אין קשר בין שלוש הדברים אבל אני חושבת על אלו כעל דברים שיכולים להתאים לאישיות שלי , למעט הנהלת חשבונות כמשהו פרקטי שיוכל לסייע לי בקבלה לעבודת מזכירות שבהם שי צורך גם במנהלת חשבונות . הבעיה עם כל אלו שזה זמן וכסף - וכך שיוצא שבמקום להכניס כסף לביתי אני מוציאה . בנוסף לעלויות של מעון לילד . בקיצור כנראה שהסבה זה לא על הפרק כרגע למרות שאנמי מאוד מעוניינת בכך . אני נמצאת במצב מתסכל שעמידה במקום - חושבת אולי לפנות לתחומים אחרים של עבודה - שלא דורשים השכלה מיוחדת ( עקב מחסור של מקומות עבודה במקום מגוריי ) כגון מטפלת במעון , נציגת שירות לקוחות וכדומה .. תודה על עזרתך!! אולי ביחד אוכל להגיע למסקנות לגבי עתידי המקצועי שנראה כרגע מעורפל ולא ברור ....הכל בגלל הסיבה היחידה שלא הלכתי לתחום יחיד ועיקרי ולהתמקצעות ספציפית.

השערה

האם אני חש שאת באופן עקבי מנמיכה את הציפיות המקצועיות שלך מעצמך ? יש לי תחושה שישנם כמה גורמים ברקע שמחלישים את האנרגיה בה את מתמודדת עם המשימה הזאת שנקראת עבודה. חייב להתקיים בירור ונקוי יסודי לפני השלב של הגדרת המקצוע כי כך את תובילי את עצמך למקום כל כך נמוך שאחרי זה רק תרצי להקיא את עצמך בכלל. אני מדבר על תהליך התחזקות עמוק, תהליך ריפוי ותיקון שמתוכו וכחלק ממנו תגיעה גם ההגדרה התעסוקתית המתאימה. האם אני ברור ? האם אני חש נכון ? המשך יום טוב, אמיר דרור

יש משהו בדברייך - בהחלט!!!!!!!

אני עברתי משבר אחרי הלידה ודיכאון שממנו אני בתהליכי התאוששות כרגע .כולל טיפול פסיכותראפי שבו אני נמצאת כעת . אני מניחה שזה מה שמחליש אותי .כי אני עוברת כעת איזשהו משבר תעסוקתי מסוים - אני אמנם נמצאת בטיפול פסיכותרפי ויש לציין שקל שיפור עצמי עצום אצלי . אבל אין לי ברירה אני חייבת למצוא עבוןדה האם עלי להתפשר בתחום רק ע"מ לעבוד ( ולא משנה במה ) בגלל שאני לא מוצאת עבודה ? איך נעשה כל התהליך של ההגדרה התעסוקתית המתאימה ? אני מבולבלת.

ניתוח מדוקדק

בואי נחזור להגדרת תחומי היכולת האישית שלך. קחי שני תפקידים שאותם עשית ממש טוב, שהיית במיטבך. התמקדי באחת המשימות או תחומי האחריות שבהם היית ממש טובה. תארי את אופן הביצוע, את היקף האחריות, ראש גדול שהפעלת, קשרים טובים שהיו שם, כל מה שאת יכולה להעלות, את יכולה אפילו לבחור סיטואציה אחת ולהציג ולנתח אותה. נמשיך משם. ממליץ לך על המאמר המצורף. בהצלחה, אמיר דרור

זאת עבודה

אולי זה קשה, ואני מאמין שיכולות להיות סיבות טובות שזה מתקשה לעלות מעל מסך המודעות, אבל זה שווה כל מאמץ. אמרת שאת בטיפול האם העלת פעם את הרצון שלך להסתייע בשיחות כדי להכיר חלקים טובים, חלקים ייחודיים של עצמך. אני ממליץ מכל הלב לעשות כל מאמץ ! אמיר דרור

בהצלחה

אל תרימי ידיים, המשיכי לחפש, טוב שאת יודעת לבקש ולקבל עזרה. עשי בה את השימוש הנבון והעמוק ביותר שנה טובה לך אמא

למעלה