המצב הולך ומידרדר

שריקו

New member
המצב הולך ומידרדר

במוצאי שבת הלכתי ליקנות לזול למהדרין בירושלים והזה חילוני אחד אמר שאתם החרדים... זה כבר נורא באזור חרדי גם מבזים אותנו כבר מה יהיה?

אני חושבת....ששום דבר

לא קורה סתם כך... אים חושבים עלינו רע יש סיבה,אולי עשינו חילול ה'? כל אחד צריך להזהר במעשיו.... לא?

לביא4

New member
שלהבת - את צודקת!

לצערינו הרב, צריכים להיזהר המון במעשים, העליתי באחת ההזדמנויות המדוברות איזשהו נושא למרות שלא כל כך הסכימו איתי, אבל בכל אופן אלה דברים שאני מכיר ויודע מהשטח ממש. אין מה לעשות נגד עובדות. אבל בלי קשר, יש לנו בעייה במדינה, שקיימת שנאת חרדים פתולוגית, את יכולה להיות בסדר כמה שרק אפשר, את השנאה הזו תמיד נראה, היום כבר חרדים כן הולכים לצבא, ולא מעט מהם כן עובדים, (בלי להיכנס לויכוח אם זה צריך להיות כך או לא) מנקודת מבטם הרי על זה הם צעקו כל הזמן, ועכשיו כשעושים הכל גם החרדים לא בסדר, ההסבר היחידי שזוהי שנאת חינם וזה חלק מתיאור הזמן של עקבתא דמשיחא שכתוב בברייתא מס' סוטה - "המלכות תיהפך למינות, חכמת סופרים תסרח, ויראי חטא יימאסו"!! אבל היינו ממליצים להם - שיבדקו קודם את עצמם, ויראו מה קורה בתוכם, מה שקורה היום בבתי הספר זה זוועה איומה, אלימות סמים אונס וכו', וכל זה - אצל ילדים ונערים!

שריקו

New member
זה לא נכון

הם רוצים סתם להוריד אותנו עד הטשתית שהם סוברים שזה מדינא מפותחת והחרדים פרימיתיבים......!!

הרי מי עושה לחרדים את זה?

אלו הם יהודים....אנחנו יודעים מהו יהודי,אנחנו מכירים חשיבות ישראל... יש השם בעולם ,יש הקב"ה משגיח על הארץ
יש צדק,ואין דבר קורה ללא רצון השם,צריך להסתכל בשכל של כל דבר... לחשוב למה?אולי אנחנו אשמים?אולי הקב"ה רומז לנו משהו? כי צריך כל אחד לחשוב מה אני יכול לתקן ? מה אני יכול לעשות כדי שלא יווצר מצב של חילול השם? ולא להגיד"הם סתם,זה תקשורת"למרות שיש אמת בדברים אלו אבל יש השם ויש השם ויש מנהיג!ולולא השם זה לא היה קורה! עכשיו תגיבו תגובות

שריקו

New member
אז לדעתך

שלא יהיו מיפלגות חרדיות בממשלה כל מה שהם יעשו זה הקב"ההה!!

לביא4

New member
למה הפלא - הרי הכל כתוב!

כמו שהבאתי מהברייתא במסכת סוטה, זה אחד מסימני משיח. מה קורה עם המפלגות החרדיות בכנסת זאת שאלה נפרדת, התפקיד היותר עיקרי הוא כדי לעמוד על המשמר וחומת היהדות, יש בכלל דעות של גדולי הדור מקצוות היהדות החרדית איך להשתתף בכנסת, קראתי כמה מאמרים מהגדולים - כמו שאגודת ישראל נוהגת, ומקפידה, לא להיות שרים אלא רק סגני שרים וכו'.

למעלה