המצב הוא כזה..

Hercules

New member
המצב הוא כזה..

ובכן אנשים הייתי רוצה לשמוע את דעתכים בנושא פרוטאין, המצב הוא כזה - אני ספורטאי כבר שנים רבות ולא ממזמן התחלתי להתעניין בלעלות מסת שריר ולהפוך לחביב הבנות. אז ככה, כבר קניתי לי קפוסה של 800 גרם (של הרבולייף) והייתי רוצה לשמוע ממכם מה הם מרכיבי קוקטיל הפרוטאין שלכם (כאילו עם מה אתם שותים את זה למיוחדים..)? ומתי כדי לי לשתות לפני אחרי אימון? בבוקר בערב? (אני מתאמן בהאבקות 3 פעמים בשבוע..) אגב שכחתי להוסיף... אני לא רזה ואני בדיוק המשקל שאני צריך להיות כאילו אני בגובה 1.90 ושוקל 83 קילו.

תוספים

מבלי להכנס לסוגי תוספים או איך לקחת אותם (דפדף בהודעות בפורום יש על זה הרבה מידע) עליך לבדוק אם באמת אתה צריך לקחת תוספים ?! אין תוספי פלא שינפחו לך את השרירים, התוספים (במקרה הזה חלבון) משמשים עבור בניית השריר כאשר האדם אינו מזין את עצמו נכון או בזמן. ולכן אם אתה מקפיד לאכול אחרי אימון חלבונים וכן מקפיד על ארוחות סדירות הכוללות את כל אבות המזון אין זה חיוני עבורך !

Hercules

New member
כן לצערי אין הוקוס פוקוס...

ובכן רמי אני עוד בן 17 וגר עם ההורים כך שאיני יכול להקפיד על ארוחות מסודרות... אך אל תתבלבל אני אוכל נכון! פשוט לא תמיד יוצא לי לאכול את מנת החלבונים אחרי האימון, ועכשיו שקיבלתי 3 קופסאות בחינם אמרתי לעצמי למה לא לנסות אותם? העניין הוא שאני לא יודע במדוייק איך להשתמש בהם.. ולגבי הפירות הייבשים זה נשמע ממש מעניין (פעם ראשונה שאני שומע על זה) ואני בטוח ינסה בקרוב! ... אגב קראתי ואהבתי את הכתבה... תודה על התגובות ליוסי ורמי

tommythecat

New member
תשובה על שימוש יעיל בפרוטאין

שלום להרקולס ושאר חברי הפורום, לפני זמן לא רב שלחתי לפורום קישור מעניין מאד על תזונה נכונה לפני אימון, במהלכו ואחריו. המאמר מפורט מאד ואני לא אחזור עליו כאן. יחד עם זאת, הנה נקודה אחת שכדאי מאד לשים לב אליה - ניתן להגביר בצורה משמעותית את היעילות בה החלבון יספג בשריר אם תאכל פחממות פשוטות זמן קצר לפני צריכת החלבון. התיאוריה מאחורי רעיון זה היא שפחממות פשוטות גורמות להפרשה מוגברת של אינסולין. אינסולין הוא הורמון בעל השפעות חיוביות (בקונטקסט שלנו). הוא עוזר בסינטיזה של חלבונים, מונע הפרשת הורמון קטבולי קורטיזול ומאיץ ספיגה לתוך השרירים. לכן, עצתי לך היא לאכול מיד לאחר האימון פחממות פשוטות (פירות יבשים כגון תאנים או צימוקים הם מקור מצויין לסוג כזה של פחממות). הקפד לצרוך את הפחממות תוך חצי שעה מתום האימון ולא מאוחר יותר. אחרי שאכלת פחממות פשוטות ניתן לשתות משקה עתיר חלבון מי גבינה שנספג בגוף בצורה מהירה במיוחד. אני מצרף לתשובתי קישור למאמר המקורי שמומלץ בחום לכל קוראי הפורום. יוסי

qweasd

New member
למה ללכת סחור סחור?

רמי, מה דעתך? מיד אחרי האימון- משקה מתוק, והמהדרין יאמרו לך גלוקוזה ואפילו סתם סוכר.. צריך 40-70 גרם פחמימות. זה יסתום לצבא מפרקי השרירים שלך את הפה עם זרנוק אינסולין. אחרי 20-30 דקות - ארוחת חלבונים. אחרי 2 שעות - ארוחת חלבונים + פחמימות מורכבות. שלב א תמיד מבלבל אנשים.. אז למען הפשטות: כן, קח בקבוק פלסטי , שים 5-8 כפיות סוכר. בסוף האימון תוסיף מים להמסה ותשתה את זה. אפשר להוסיף אבקת מי גבינה, כי זה נספג מהר מאד ןכך מצטרפים קצת חלבונים למסע.

qweasd

New member
מהירות הספיגה.

מה שקוראים בעגה glycemic index חיפוש ברשת יניב טבלאות. איפה משיגים סוכר ענבים? זה יקררררר??

amitdd

New member
לא הבנתי...

1. אחרי אימון צריך להקפיץ את רמת הסוכר בדם?-למה? 2.כדי להקפיץ את רמת הסוכר יש לאכול משהו בעל ערך גליקמלי גבוה?-(לפי הטבלה זה לא רק סוכר-גם ללחם/בגט/תפן"א יש ערכים גבוהים)? תודה עמית

בא ננסה שוב

לא מבינה למה הבנת שצריך "להקפיץ" את רמת הסוכר. זו פעולה לא בריאה ממש כמו ירידת סוכר. בעצם צריך להחזיר לגוף אנרגיה זמינה (סוכרים) כדי לעזור לו להתאושש אחרי ריקון המאגרים (גליקוגן - אנרגיה זמינה) באימון. סוכר הרי חשוב להתפתחות הגוף כמו כל דבר אחד (כמובן שבמידה). לכל הפחממות המורכבות (ובעצם גם לאלה שלא, כל עוד אנחנו לא מדברים על שוקולד
) ערך גליקמי גבוה.

דורון ק

New member
ערך גליקמי

של המזון בא לתאר איזו עלייה תהיה ברמת הסוכר ותוך כמה זמן-מזונות בעלי אינדקס גליקמי גבוה יעלו את רמת הסוכר במהירות,בתגובה יופרש הלבלב הורמון האינסולין המופרש כתגובה לרמת גלוקוז גבוהה בדם-האינסולין הוא הורמון חשוב בהעברת חומרי מזון אל התאים-ובמקרה של אחרי אימון חומצות אמינו לבניית שריר.

דורון ק

New member
סוכר ענבים-גלוקוזה

ברוב המקומות שבהם מוכרים אוכל מוכרים גם סוכר ענבים. הצעה שלי ל"קוקטייל גליקמי":משרים פירות יבשים למשך כמה שעות-גם הפרי יותר טעים,וגם לאחר מכן אתה יכול לשתות את ה"מיץ" שלו ערך גליקמי גבוה(וגם ממש טעים).

Hercules

New member
מה שמזכיר לי..

פעם המליצו לי על זה ואני משתמש בזה עד היום במקום משקאות איזוטוניים למינהם... אני מדבר כל דבש עם מים-זה הכל..

למעלה