המצב הבעייתי שלי

המצב הבעייתי שלי

היי אני עוד מעט בן 22. לא השתלבתי טוב בתיכון, לא השתלבתי ממש בצבא (סיפור ארוך) ניסיתי לעבוד במועדפת אבל ברחתי מהר מאוד (עבודה קשה ומתישה, כל יום היה יותר נורא מקודמו). אין לי חיי חברה כלל, מעולם לא הייתי בשום סוג של קשר עם בנות המין השני....(ידידות פה ידידות שם....אבל מבחינה זוגית לא היה כלום) אני עכשיו מחפש עבודה אבל מת מפחד שיהיה גרוע כמו במועדפת שניסיתי.... אין לי ילדים לפרנס אז אני לא מבין למה אני לא יכול למצוא עבודה נורמלית בלי לקרוע את התחת יותר מדי.... (אני במקור לא עצלן אבל בגלל חוסר חיי החברה אני מרגיש שקשה לי לעבוד. כי אני אמנם לכאורה בן 22 וצריך להתמודד עם המציאות אבל למעשה מבחינה נפשית אני נער בן 16 שמחפש אני החברים שלו ומחפש קבוצה להשתייך אליה). אני גם כל הזמן מרגיש חרטה עצומה על דברים שקרו בשנים האחרונות ומנסה כל הזמן "להחזיר את הגלגל" אחורה בראש שלי.

bridges

New member
מה אתה כן?

שלום לך, אהבתי את הניק שלך: "נועדתי לגדולות" שהוא כבר נקודת פתיחה מצוינת. כתבת לנו רשימה גדולה של מה אתה לא. זה האימון שקיבלת כל חייך: על מנת להתפתח ולהשתנות עליי לראות את הדברים השליליים ולתקן אותם. אבל... אם תחשוב על זה טוב זוהי דרך הסתכלות אחת ולאו דווקא האמת וכפי שאנחנו רואים הדרך הזאת לא מקדמת אותך לשום מקום (כי הרי אי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה). אני מציע לך דרך הסתכלות אחרת (שגם היא לא "האמת") להתנסות בה שאולי כן תקדם אותך. בדרך הזאת אנחנו מסתכלים על הדברים החיוביים ומחזקים אותם: השלב הראשון בדרך הזאת היא להבין מהם החוזקות שלך, מהן התכונות החיוביות שלך? היכן אתה מתבלט מאחרים לטובה? מהם הערכים החיוביים שבהם אתה מחזיק? רונן

שתי אפשרויות

שלום לך
יש שתי אפשרויות שעולות בדעתי. הראשונה היא טיפול פסיכולוגי. בד"כ אם הרבה מאוד שטחים לא עובדים בחיים, כמו שתיארת, המכשולים הם עמוקים מעבר לתחום ההתייחסות של אימון. כך שזה הרעיון הראשון שעולה בדעתי. אם אימון, הכוון יהיה להשאיר את כל מה שיש כפי שהוא, ופשוט לראות איך אתה יכול לנצל את החוזקות שלך, כמו שרונן הציע. זה עובד לפעמים. אבל הנטיה שלי היא להמליץ על הראשון. בהצלחה

ordanco

New member
לך ל.......

שלום לך, איש יקר אשמח לעזור לך לתפוס כיוון, איך? 2 דברים חשובים שיעזרו לך לצעד ראשון: א. לך להתנדב. למה? זה יתן לך משהו עמוק ומעצים, כמה שתתן בהתנדבות תקבל כפול בחזרה. יש בכל עיר 30 עמותות לפחות שמחפשות מתנדבים, תמצא את מה שמתאים לך ותן כמה שעות בשבוע. ב. במקום חפירות תבנה. אתה חופר בעבר וטובה לא תצא מזה, במקום בנה בראשך את העתיד הרצוי לך. כל דבר שאתה מכיר נברא פעמיים, כלומר - בפעם הראשונה בראש של מישהו ורק אח"כ זה תורגם לפעולה. תתחיל מלברוא בראש ואח"כ יגיעו הפעולות. אודה לך אם תחזור ותספר איך מתקדמים הדברים, בהצלחה! אורן

למעלה