המצב בשיפור

פו הדב 25

New member
המצב בשיפור

לפני כמה ימים כתבתי לכם שאני במצב קשה עם ביתי בת ה-4 ואני מוטרפת ממנה. קיבלתי עצות דירתי עם חברות וניהלתי שיחה רטובה ומועילה עם בעלי. מאז עבר כמעט שבוע ואני כמעט שלא צועקת ומתרגזת ומשתדלת מאוד לעשות את הדברים על מי מנוחות גם אם צריך לומר דברים קשים. אני ממש מרגישה טוב עם עצמי ועם היחסים עם ביתי ועם הסובבים אותי. אני עוד צריכה לעבוד על עצמי במצבים שאני ממהרת למקום כלשהו והבית מתנהל בקצב שלו.... תודה על ההתייחסות נהנית לקרוא.

רק הרבה סבלנות

לגדל ילד זו המשימה הקשה ביותר. צריך להתעלות על עצמנו ולנסות בכל מיני שיטות. אתן לך דוגמא מחיי. ל-X שלי יש ילד בן ארבע, יום אחד הם היו אצלנו ועמדו במרפסת,הילד התחיל לקלל כל אחד שעבר ברחוב, האבא צועק עליו שיפסיק,האמא צועקת שזה לא יפה,הילד ממשיך וצועק יותר חזק. אני ניגשתי אליו ואמרתי לו בשקט::אתה יודע שאם תדבר בצורה לא יפה אף אחד לא ירצה להיות חבר שלך, ילדים אחרים לא מקללים והם לא ירצו חברים כמוך. בכדי שיהיו לך הרבה חברים אתה צריך לדבר יפה,לצחוק ולא לקלל. הוא הקשיב לי ומיד חדל לצעוק והבטיח שיותר לא יקלל כי הוא רוצה הרבה חברים. ה-X שלי ואשתו היו המומים כשהפסיק. כך שהכל הוא הגישה,צריך לשחק איתם בהפוך.

למעלה