המצאת תרגיל nlp חדש

המצאת תרגיל nlp חדש

תרגילהנחיה לא משנה איך נקרא לזה..אני מאסטרית נלפ, קוראת סמויה פה.רציתי להתייעץ איתכםעל המצאת התרגילהאם יש חוקתיות שחוזרת על עצמה בתרגילים?למשל דוגמא:לימדו אותנו הובלות עתידיות באמצע/בסוף התרגיל.אני מחפשת חוקתיות כדי ליצור מסגרתכלשהי לתרגיל שאני ממציאההכוונהפתיחהאמצעסוףוחוקיות כלשהי שחוזרת על עצמהכרגע אין לי רעיונות אך הם יעלו בהמשךאשמח לרעיונות שלכם
חג שמח

ommerl

New member
המבנה הבסיסי של כל שינוי:

רוב התבניות NLP שלמדת הן דוגמאות של בדלר וגרינדר ליישום של המבנה הבסיסי של שינוי שהם מצאו משותף לכל הטיפולים המוצלחים שראו ומצאו שזה חסר בטיפולים שלא צלחו.
&nbsp
המבנה הוא מאוד פשוט: *ניתוק (דיסוציאציה) ואז *ארגון מחדש ואז *חיבור מחדש (אסוציאציה מחדש).
*אם אין ניתוק לפני הארגון מחדש הסטייט השלילי שרוצים לשנות מציף חזק מידיי ואי אפשר לשנות כלום.
*ארגון מחדש הוא השינוי עצמו. למשל- שינוי בתתי אופנויות, חיבור לעוגן מחזק, שימוש בתובנות כמשאבים, וכו' וכו' וכו'..
*אם אין חיבור מחדש אז נוצר סתם ניתוק וזהו. הארגון מחדש לא מתקשר למצב מציאותי. במציאות יש חיבור ואפילו הצפה של סטייטים. חייב להיות חיבור מחדש כדי שהשינוי יהיה כמו שיותר מציאותי בשביל המוח.
&nbsp
בסוף כמו שאמרת חייב להיות גשר לעתיד.
&nbsp
אלה המרכיבים הבסיסיים. יש תהליכי NLP שאין את המרכיבים האלה בהם. שנוצרו כתוצאה מדברים אחרים שנתקלו בהם המפתחים. מה שאומר שזה לא חובה... כל עוד משהו עובד ומועיל את יכולה להשתמש בו! אבל חובה לוודא שזה מועיל באמת!
&nbsp
בהצלחה ושנה טובה!

תרגיל חדש

שלום שמי מיכל כהן מנהלת פורום ייעוץ רוחני ויחד עם זאת גם מנחה בדמיון מודרך וNLP. בבניית תרגיל בדמיון מודרך חדש יש לשים לב להתחיל בשפה שלווה ורגועה ומשם מתקדמים בהדרגה לתהליך הספציפי או לנושא שבו רוצים לטפל. השלב הבא הוא להחליף את מעגל החוויה למצב נעים יותר בעזרת הדמיון והובלה כדי שנוכל לסגור מעגל ולהשתחרר מזיכרון או חוויה או כל דבר אחר בהתאם הנסיבות... ומסיימים עם הובלות עתידיות...וחזרה לכאן למצב עתידי. מומלץ לעבור את התהליך בעיניים סגורות.

למעלה