המפנה בחייו של רייסטלין

המפנה בחייו של רייסטלין

אני עורך כאן סקר. השאלה הנשאלת היא: מה היה הרגע בחייו של רייסטלין שהביא למפנה באישיותו ושהעלה ממעמקי ליבו את תכונות השאפתנות האפלה ואת הגאווה העצמית וגרם לו להתרכז בעצמו ולא בסובבים אותו. רבים יגידו המבחן בכישוף, אבל אני אומר שהרגע הזה היה כאשר הוא הצליח להטיל כישוף שחרג מיולותיו כמתלמד, ובמבחן התכונות פשוט הועצמו.

strahd

New member
רייסטלין - המפנה

אני זוכר מהספר האחים מאג´ר, רייסטלין מדבר עם כוהנת טאקיזיס שמנסה לפתות אותו אל הצד האפל והוא כמעט מתפתה אל הכוח שהיא מציעה והוא מספר לה ברגע נדיר של כנות, שהוא היה צעיר המורה שלו פחד ממנו מכיוון שהוא ידע יותר ממנו ולכן הוא ידע שהוא טוב יותר ומגיע לו יותר. אבל בשעת המבחן כאשר רייסטלין היה צריך להרוג את קאראמון, הרסיס האחרון של האנושיות שלו, הוא הרג את קאראמון והקריב הכול למען הקסם, כולל את האנושיות, גופו וגם את נשמתו.

Palass

New member
מצטערת שלא כתבתי

אבל סטראד לקח את המילים מפי.

Vilia©

New member
אה...לדעתי...

אחרי מותה של אימו... אם זכרוני אינו מטעה אותי, הוא נהג לטפל בה במסירות רבה כאשר היא חלתה וכאשר מחלתה השתלטה עליה. ואחרי המוות שלה לא היה לו למי לדאוג יותר. היא הייתה הבן אדם שהוא הרגיש הכי קרוב אליו. ואולי יש תפנית קטנה כאשר פרצה המגפה והוא טיפל בכולם, אבל כעיקרון, אני חושבת שהתפנית הייתה כאשר אימו מתה. טלי

EverMan

New member
אממ ../images/Emo58.gif

בבית הספר לקוסמים שהילדים הרביצו לו בהפסקה ...

השניה הראשונה של המפנה שלו

האמיתי ביותר בריד בכפר שלו כשהוא רואה את אוחז העיניים הזה אם המטבע והכל ובבית חוזר על זה במדוייק רק מצפיה הוא לומד את הכל ומהר כל כך רק היה המפנה שלו כשהוא אמר להורים שלו שהוא רוצה להיות קוסם כשהוא יגדל אז היה המפנה שלו כשהוא רואה את הלעטוטן הזה

לא נכון אז הוא עוד היה צעיר מאוד ו

לא הבין הרבה מהחיים שלו לדעתי המפנה היה אחרי שהבת ההיא בגדה בו עם קרמון

תגיד אתה זוכר את עצמך בגיל 7

כאילו כיתה ב ילד קטן ותמים איך אתה יכול להחליט מה אתה רוצה מעצמך בגיל כזה?

אנשים:

הסתכלו היטב בשאלה: הכוונה למפנה שלו באופי ולא במקצוע(מכוון בעיקר לרוח המאסטר). והכוונה לרגע שבו השאפתנות האפילה, הגאווה המרירה ותאוות הכוח השתלטו עליו.

על זה בדיוק אני מדבר!

אז כבר הנפש שלו האפילה! הוא התחיל להקסים אנשים ולסדר אותם אם מטבעות אש וכל מיני הצגות אפשר לראות את זה גם אחת וזה עדיין לא מסביר משהו שאני זוכר לא יודע מאיפה שרייסטלין פוגש מג באיזה מקדש שבכניסה שמים רעל או סם משונה שמעוות את המוח לפקודות של האדון או המג יותר נכון לא זוכר בכלל את הקטע ואני לא חושב שהוא מופיע בכלל ברשומות ואני זוכר את זה טוב מאוד ולא היה שם רק הוא וקרמון ואני לא חושב שזה מהספר "החבורה" משישית המפגשים אבל זה היה אחרי ההיותו שוליה! ככה שכשנגלו לו שלושת אלי הקסם במקדש הזה הוא נלחם ומביס מג שחור ככה שאז זה לא היה המפנה שלו! אם אתה רוצה מפנה באישיות אמיתי זה היה הרבה אחרי שהוא עבר את המבחן שגזל את בריאותו ברגע שהוא נגע בבועת הדרקונים אז הוא נעשה רשע זאת האמת אחרי הכל אז הוא שמע על ה"שם" מילת הכוח שהוא מגלה אותה אצל ההסטוריון הזה הוא עוזב אותם לטבוע לבדם בספינה ובורח אז אין לו ברירה אלה להיות רשע כי החבורה אחרי בריחה פחדנית כזאת לא יקבל אותו אז לא איתה לו בכלל ברירה כשהוא אומר שטאקיסיס יקרה לעולם ופאלדין בה להלחם בה הוא לא מראה לשום צד כיוון רק אחרי שהוא נוטש אותם ומגלה את מילת העוצמה לבועת הדרקונים אז הוא רשע אמיתי ואז האופי שלו משתנה לגמרי זה חיים להיות זה או המבחן שהורס אותו דרך העיניים שלו שזה גורם לו להרס עצמי ורשעות

חמורמור

New member
תפוס ושאל

עבור בשכבה שלך, תמצא את הילד הכי מגעיל, הכי מוכה, זה שיושב בפינה ואוכל נזלת, ותשאל מתי הוא התחיל לחשוב שהוא יותר טוב מכולם. מי שלא משתלב בחברה, ומושפל בידי אנשים רחוצים וטובים ממנו, נוטה לבנות לעצמו עולם דמיוני בו הוא יוצא גבר. רק בסיפורי פנטזייה, ליצורים כאלה יש צ´אנס להגיע לאנשהו. לחקות אותם ולהעריץ אותם במציאות יסדר לך אישפוז בכפייה, חיים הרוסים, טיפול תרופתי והתאבדות בגיל בו ההורים לא יכולים יותר לתמוך בטמטום שלך.

Ophel McNeil

New member
קח אותי.

ילדה שיורדים עליה, מעליבים אותה, ומשפילים אותה (או לפחות מנסים... הצלחה חלקית ביותר עד כה). ואי שם בכיתה ז´, התחלתי להרגיש יותר טובה מכולם. יותר חכמה, יותר אינטילגנטית, יותר מוכשרת. מה גם, התחלתי גם להרגיש ששאר הילדים בכיתה שלי יותר נחותים ממני, וגם התחלתי לפתח כלפיהם שנאה (שכוללת עד היום הבטחה להרוג ילד אחד, אבל נרד מזה). כל מה שצריך בשביל רוצח שאפתן בפוטנציה, זה ילד מעט יותר חכם מהממוצע, שגם מודע לזה.

Ophel McNeil

New member
ובקשר לעתיד,

למרות נטיות התאבדות חריפות שיש לי, אני מתכננת להיות לא פחות מעיתונאית מצליחה, ואחת שגם נשואה לאיש עשיר. צור איתי קשר עוד עשרים שנה ונבדוק אם אני באחוזת ביל גייטס, או במוסד פסיכאטרי סגור (שני האפשרויות הגיוניות בדיוק באותה מידה, אגב). ורק בשביל הרקורד, אני לא סובלת את רייסטלין, ובטח שלא מעריצה אותו.

חמורמור

New member
חשבת פעם למה?

וברצינות, אני לא מנסה לרדת עלייך. > ילדה שיורדים עליה, מעליבים אותה, ומשפילים אותה (או לפחות מנסים... הצלחה חלקית ביותר עד כה). חשבת פעם למה הם עושים את זה? נכון שזה לא יפה מצידם, ואין טעם שתאשימי רק את עצמך, אבל איזה סיבות נתת להם? איך זה התחיל? מדוע הפכת לקורבן חברתי? > ואי שם בכיתה ז´, התחלתי להרגיש יותר טובה מכולם. יותר חכמה, יותר אינטילגנטית, יותר מוכשרת. בזזזט, התנתקות מסוכנת מהמציאות. רוב הסיכויים שזה לא ככה. אולי, אם לא תפגיני בכל הזדמנות שאת יותר פה ויותר שם, תפסיקי לעשות מעצמך צחוק ולמשוך אש? אף אחד לא אוהב שחצנים. > מה גם, התחלתי גם להרגיש ששאר הילדים בכיתה שלי יותר נחותים ממני, על סמך מה בדיוק? אם להיות בוטה, הם לפחות לא נכים חברתית ומסוגלים להסתדר אחד עם השני - כבר יתרון אחד שכרגע אין לך. > וגם התחלתי לפתח כלפיהם שנאה וואו, חתיכת בזבוז השקעה כלפי מי שאמרת שהם "נחותים ממך". אני בטוח שהם לא מחזיקים ממך גם כן, והם לא מבזבזים את כל היום בלשנוא אותך. > (שכוללת עד היום הבטחה להרוג ילד אחד, אבל נרד מזה). לא חראם? לעשות לעצמך אולקוס מעצבים, לארגן לעצמך תיק במשטרה ו/או רישום של טיפול פסיכאטרי שיהרוס לך את החיים עוד הרבה הרבה אחרי, והכל בגלל איזה טמבל קטן שבעוד כמה שנים יכול להיות שירוץ אחרייך עם הלשון בחוץ? > כל מה שצריך בשביל רוצח שאפתן בפוטנציה, זה ילד מעט יותר חכם מהממוצע, שגם מודע לזה. ושגם מלהב מזה כאילו הוא זכה בפיס. מה מועילה לך האינטיליגנציה שלך אם את לא מסתדרת עם אנשים? מה טעם בידע שאי אפשר לעשות איתו כלום? ואגב - מי שנהייה פסיכופט, במציאות, לא הופך לאליל המונים - הוא מגיע לכלא, ושם כדאי מאוד לדעת להסתדר עם אנשים, כי מי שלא מתקבן, חוטף מכות, נשדד, נאנס ושאר מרעין בישין.

למעלה