המפלצת מלוך נס

המפלצת מלוך נס

מאמר שקראתי לאחרונה מנסה לבדוק את הסיפור הזה בצורה מסודרת. קשה לי לחזור ולצטט את הפרטים, אבל הכותבים מציבים מספר מינימום של פרטים של אותה מפלצת שחייבים להתקיים על מת שהמין יוכל להמשיך להתקיים הם מעריכים על פי העדויות מה גודל החיה ועל פי זה מה כמות האוכל שהיא אמורה לצרוך בפרק זמן נתון מוסיפים לכך את נפח המים באגם פחות החלק העמוק בו חיים לא יכולים להתקיים בגלל הקור והיעדר האור בודקים את כמות המזון הזמין בנפח מים נתון הם מגיעים לכך שהתנאים באגם לא מספיקים אפילו כדי לקיים חמישית ממספר הפרטים הדרושים להמשך התקיימות המין, ושהמצב הזה נכון גם לגבי יותר מאלף השנים האחרונות, כלומר שאין נסי ולא היה. מדעית התרשמתי ששאלת קיומה של נסי סגור, אבל להלכי רוח חברתיים יש יכולת המשכיות משלהם.

אההטשל

New member
יכולת המשכיות

לא צריך לנסוע בשביל זה עד לוך נס, דוגמאות? היהודים צלבו את ישו המדע טוען שמוצא האדם מהקוף אינשטיין אמר שהכל יחסי ה-FBI יודע מי באמת רצח את קנדי אבל הוא מסתיר את זה הבן של השכנה הוא הומו (אז מה אם יש לו חברה?) לנביא ישעיהו היה מה לומר על כך.

אטיוד5

Active member
מאז שאני זוכר את עצמי ...

מנסים לבדוק את תעלומת נסי. חשבתי לעצמי שקיום הסיפור הזה הוא קונספירציה מוצלחת של הסקוטים שנועדה למשוך תיירים נוספים על אלו שמגיעים בלאו הכי.

D o r o t h y

New member
עובדה

שמצליח להם. אולי צריך להתחיל להמציא כמה מפלצות שכאילו חיות כאן. בעצם, יש כאן מספיק מפלצות.

כן, סיפור לוך נס אינו אלא משל

משל על מי שרואים את המציאות כפי שהם רוצים לראותה בלי להתעקב על עובדות משל על מפלצות שקיימות רק בדמיון משל על קהילות סגורות שמייצרות את המציאות הנראית להן

erana75

New member
דוגמאות נוספות

יש כמובן את הביג פוט האמריקאי ואת הייטי - איש שלג ענק שאיני יודע מה מוצאם. ראיתי תוכניות בערוצי המדע על כל 3 האגדות - אף תוכנית לא הפריכה אך גם לא הוכיחה.

D o r o t h y

New member
אני הייתי שמחה

לקרוא את המאמר המלא, אתה יכול לקשר? ואני רוצה להבהיר לטובת כולם שאין שום כוונות נסתרות מאחורי המלים שלי. המכירים אותי יודעים שכשיש לי מה לומר אני אומרת את זה ישירות.

תיקון

לצערי אין לי מאמר להפנות אליו אני קורא שוב את ההודעה שלי ואני רואה שכתבתי בטעות "מאמר שקראתי", זה היה מאמר שצוטט בסרט בערוץ נשיונל ג'אוגרפיק. הסרט היה מרתק, בנוסף למנה שציטטתי כאן הם גם בחנו אחת לאחת את כל העדויות שהצטברו על קיום המפלצת וסיפקו לכל אחת הסבר בהקשר של עונת השנה, התקופה וחיות אפשריות באזור באותם תנאים כשהם מראים שאין אף עדות שניתן להסביר אותה רק על ידי קיומה של מפלצת באגם.

חייבת לומר שלמרות שהבנתי

את הנמשל של טללי, לא היה באמירתה של דורותי דבר שאמור היה לכוון לשם, למרות שהרגישות בהחלט מובנת.

gitta

New member
עדות אישית שאין חיה כזאת

עמדתי על שפת אגם לוך נס, עם מצלמה ביד, וקראתי לה, אבל היא לא באה. סימן שאין חיה כזאת.

גרי רשף

New member
נא לא לבלבל אותנו עם עובדות

מזכיר לי מאמר חביב שקראתי פעם, אאל"ט בכתב העת גלילאו, בו הוסבר ברצינות תהומית שחזון אחרית הימים (וגר זאב עם כבש..) אינו יכול להתקיים כי כל המערכת האקולוגית בנויה על אוכלי עשב שנאכלים על ידי חיות טורפות, ובנוסף יש אוכלי נבלות. תיק"ו!

למעלה