המפלצת למתמטיקה 2
לפני כמה שבועות גיליתי משהו במקרה. השביעו אותי לא לספר את זה לאף אחד, היו אפילו איומים אבל אני לא יכולה יותר לשמור את זה בסוד. מספר שנים לאחר קום המדינה, באותו זמן בערך שבן-גוריון התחיל לעמוד על הראש, קמה התאגדות מחתרתית של מורות למתמטיקה במדינת היהודים. איש אינו יודע היכן הן מתכנסות בדיוק (יש שמשערים כי הן הצליחו ליצור מערכת תקשורת טלפתית מתוחכמת) אך הצליחו לגלות שהן הנהיגו את ``התכנית בשלבים``: 1)ראשית יש להפוך את מקצוע המתמטיקה למקצוע חובה בבגרות. 2)הגדלת אחוז הנכשלים בבחינת הבגרות במתמטיקה מדי שנה בשנה. 3)שטיפת מח לתלמידים שתגרום להם להרגיש חסרי ערך אם לא ילמדו את המקצוע ברמה המוגברת, מה שיביא לנהירה המונית של תלמידים ללימודי 5 יחידות לימוד...... אז תתחיל המכה הסופית. 4)ברמת 5 יחידות לימוד מורשות ללמד רק מורות שעברו הכשרה מיוחדת במינה. מאמינים כי בסיס האימונים מתקיים אי שם במדבריות ערב הסעודית. רק הטופ שבטופ שבהן מצליחות לעבור את הגיבוש המיוחד. הן יוצאות ממנו עם יכולת להראות בנות לפחות 200 שנה. התעללות נפשית בבני נוער היא מומחיות אצלן. הן הוכשרו לחבר מבחנים קשים במיוחד שבהם כל שאלה מתעלה על שאלת שתי כוכביות של בני גורן(חשוב במיוחד כי לכל שאלה יהיו תת-סעיפים רבים) ובחישוב מהיר מתגלה כי לכל שאלה מוקצב זמן של 15-20 דקות. הן מחלקות סוכריות טופי בזמן המבחן שנדבקות לשיניים ולכן כל הריכוז מופנה אל עבר גירודן מהשיניים ולא למבחן עצמו. בכל תיקון בחן הן טורחות להדגיש שוב ושוב עד כמה המבחן היה קל (ועד כמה אנחנו טיפשים). הן אומנו להיות קפדניות בצורה ייקית להחריד. נוהג אצלן הוא לערוך בחני פתע בימי חג. לדוגמא(אמיתית לחלוטין):``נו? אכלתם סופגניות? נהניתם? יופי, עכשיו בוחן.`` אלו הם הפרטים הידועים עד עתה. מעקבים מתבצעים באופן תמידי ומדי יום ביומו מתגלים פרטים חדשים ומזעזעים. ואני מוכנה להשבע שהמורה שלי למתמטיקה היא זו שעומדת בראש המחתרת. מי שרוצה להתווכח על זה מוזמן, אבל אני מבטיחה לכם שתפסידו.