המפיקים-ביקורת

i d o b

New member
המפיקים-ביקורת

אתמול ראיתי את המחזמר הזה בפעם הראשונה. לא ראיתי את הסרט וגם לא את ההצגה בחול, האמת, רמת ההפקה הדהימה אותי, בכל שנה שעוברת, עם כל מחזמר שמוצג בארץ, אנחנו מתקרבים יותר ויותר לדבר האמיתי ואין ספק שקורה לנו, חובבי הז'אנר, משהו טוב בשנים האחרונות. המפיקים הוא לא המחזמר האולטימטיבי, אין בו שירים שהם להיט מבטיח וספק אם הדיסק של ההצגה הזו (באנגלית כמובן) יתנגן יותר מכמה פעמים בודדות. הסיפור פשוט למדי,לא מתוחכם יותר מדי ובכל זאת, יש בו את הקסם שלו, שעושה אותו מיוחד. יכול להיות שכחובבי מחזות זמר, מחזמר ש"יורד" על הז'אנר עצמו...נראה לנו מתוחכם. אני חייב לציין שלא הייתי הולך לראות את המחזמר הזה בחו"ל גם בעדיפות רביעית. יש רבים וטובים לפניו ולכן שמחתי שהעלו אותו בארץ ולשאלה האם זה מספיק והאם זה היה באותה רמה, התשובה היא (ושוב מבלי לראות אותו בברודווי), כן בהחלט! מבחינה חזותית (תפאורה תלבושות וכו') אנחנו באותה רמה כמו בחו"ל. הנאה שלא תיאמן מצפה למי שהולך למחזמר הזה כדי ליהנות משואו מרהיב. כאן ההצגה לא תאכזב. הקסם של ההפקה הישראלית הוא בכך שהליהוק מתאים לכל אחד מהשחקנים כמו כפפה ליד. אז נכון שרובם לא יודעים לשיר כמו שצריך, אבל לפני שתגידו ששירה היא מן הסתם חלק חשוב ממחזמר (וזה כמובן נכון במקרים מסויימים) חשוב להבין שהשירים הם לא החלק החזק של המחזמר הזה ממילא ולא בטוח שדווקא השחקנים אשמים בכך. בראבא וקרן מדהימים בתפקידים הראשיים משחקים נפלא ונכון, שרים קצת פחות נפלא. הילה עופר כאולה היא בהחלט תגלית מרעננת במחזמר הזה, משחקת ורוקדת מצוין...וכן, גם היא שרה קצת פחות מצוין. אבל-מי שגונב את ההצגה הם שניים: אלי גורנשטיין כפריץ ואיציק כהן כרוג'ר החיוך,כשהשניים הללו על הבמה, לא ירד מהפנים עד שהם יורדים. הקורוס של ההצגה כולל בתוכו כמה מהתגליות היותר רציניות של בית צבי בשנים האחרונות, גם אם אין לכל אחד מהם תפקיד משמעותי הם עושים את העבודה בגדול והמחזמר הזה לא היה שווה כלום בלעדיהם. בקאסט הישראלי הנפלא הזה יש משהו שלא היינו מקבלים בחו"ל לעולם ולא שווה לפספס את זה. אז נכון שיהיו כאלה שיגידו שזה לא מתאים להעלות מחזה כזה בישראל, ושזה יקר מדי ושהתרגום לא מדוייק (לידיעתכם, תרגום אף פעם לא יכול להיות מדויק, בגלל זה מכנים אותו "תרגום") אבל אם מתגברים על כל הדברים הקטנוניים האלה, כל אחד יוכל ליהנות מערב נפלא... אז אם זה עוד לא היה ברור...רוצו לראות את המפיקים. נ.ב ח"ח אחרון לתוכנייה המדהימה והמושקעת של המחזמר. לאחרונה,תוכנייה לא הייתה קיימת כלל במחזות זמר שהועלו בארץ אז אי אפשר לסיים ביקורת בלי לציין את זה.

דעתי

ההפקה היתה מצויינת. באמת, מקצועית לחלוטין. מה שכן, לדעתי המחזמר עצמו הוא כנראה לא משהו, או שמשהו בתרגום השתבש. אני מאוד נהנת בד"כ ממחזות זמר, ושם פשוט.. קיוויתי שהמחזמר ייגמר כמה דקות מכובדות לפני שהוא באמת נגמר. דרור קרן היה פשוט מדהים. בראבא איכזה אותי, כתמיד, כשהוא משחק את אותה דמות צעקנית. הוא לא יצא מהדמויות שאי פעם יצא לי לראות אותו (כולל שלמה בראבא עצמו בראיונות או כשהינחה את "של מי השורה הזאת"). ערב נחמד בהחלט, אבל אולי בגלל שציפיתי להנאה שחוויתי כשראיתי שיקגו (בכל אחת מארבע הפעמים, כן.. שציפיתי בהצגה), התאכזבתי..

למעלה