המפדל ועם אחד

luggage

New member
המפדל ועם אחד

מישהו מהמתפרמים יכול להסביר לי מדוע כרתה המפדל הסכם עודפים עם עם אחד? איזה ערכים משותפים יש לשתי המפלגות? למה המפדל כרתה ברית עם מפלגה שמאלית מרקיסטית? למה בוחרי המפדל צריכים להכניס לכנסת את עמיר פרץ למה?!

עציון

New member
בפוליטיקה כמו פוליטיקה

חתימה על הסכם עודפים לא נעשית מסיבה אידאולוגית. כל מפלגה בוחנת עם מי כדאי ועם מי יש סיכוי לקבל מנדט שנמצא מתנדנד יענו- בספק. שתי המפלגות הנ"ל במצב כזה ורוב הסיכויים שאחת מהן תקבל את עודפי הקולות למען המתנדנד. נקווה שזו תהיה המפדל..... עם אחד, מפלגה שמאלנית מרכסיסטית? Y Y אלו חדשות בשבילי... תזכיר לי בבקשה אם הם לא ישבו תקופה מסויימת עם שרון?

דני400

New member
למה לא

עזרה לחלשים זה לא מרקסיזם, זה ערך יהודי בסיסי. יותר חשוב ממינוי אנ"ש למועצה הדתית בבנימינה.

אליגטור

New member
מה רע?

עם איזו מפלגה עדיף? מרצ? שינוי? אולי יהדות התורה? עם אחד אינם שמאלנים- הם נחשבים במרכז המפה יחד עם שינוי ועלה ירוק. וערכי העזרה לזולת והמצע הכלכלי-חברתי של עם אחד מתאים לערכים של המפד"ל.

benif

New member
תשובה של שאול יהלום

האיחוד הלאומי בגדה בנו. הנדל והרב לוי התחילו לסכם על החתימה ובינתיים ליברמן הלך וחתם עם שרנסקי.מי מנהל את האיחוד?

N a V e

New member
עם אחד הם שמאל

והם ישבו בממשלת שרון תחת השפעתה של העבודה עליה. אגב,גם העבודה הם שמאל והם ישבו עם שרון. so? תקראו את המצע של עם אחד.כלכלי-הם סוציאל דמוקרטים.מדיני-הם תומכים במדינה פלשתינאית.

luggage

New member
ומה עם הליכוד?

תסכימו איתי שלמפדל ולליכוד יש יותר ערכים משותפים מאשר למפדל ולעם אחד. אני הייתי בטוח שאצביע למפדל עד ששמעתי על הסכם העודפים הזה ועכשיו אני ממש לא בטוח. הקול שלי לא יכניס את המשופם וכנופית המיבבים שלו לכנסת. (באשר למי שטוען שתורתו החברתית של עמיר פרץ נכונה יותר או יהודית יותר אנא ממך קרא את מרד הנפילים של איין ראנד. ותחשוב על הדברים לעומק לאחר מכן)

UM2 חזר

New member
לכן לא להצביע מפד"ל

האם אתם רוצים שבגלל שהצבעתם מפד"ל והגאונים שם חתמו הסכם עם עמיר פרץ תכניסו לכנסת את אורה נמיר לא עדיף להצביע ליכוד?

אליגטור

New member
תגובה לשניכם

אני לא מאמין שבגלל הסכם עודפים קולותיכם ילכו למישהו אחר. הצבעה אמורה להתבסס על אידאולוגיה, השקפת עולם של מפלגה ולא על איזה הסכם עודפים שהיא עשתה ועוד אפשר לחשוב עם מי? עם בל"ד? אפילו לא עם מרצ או העבודה! אורה נמיר לא תכנס לכנסת. אם אני הולך להכניס מישהו מעם אחד לכנסת זה את דוד טל- ח"כ דתי מצטיין בעשייה ציבורית מוכחת בכנסת החולפת!

אמיר.

New member
הליכוד הפר את ההסכם בפעם הקודמת.

בהסכם נכתב שבחלוקת התיקים יתחשבו כאילו מפדל קיבלה את המנדט. במקום זה שרון פשוט תחמן את מפדל.

למעלה