המפגש...

המפגש...

מוצאי ‏שבת 25 מרץ 2006 ‏כ"ה אדר תשס"ו מפגש פורום "גימלאים יוצאים לדרך". אחלק סיפורי לשלושה חלקים.... רק לבעלי סבלנות רבה... "בדיחה רצינית ועצובה על עצמי", המפגש התקיים בקיבוץ פלמחים, אני נסעתי מבת ים לפלמחים דרך צומת אשדוד. (כ 28 ק"מ מיותרים) הגעתי לשער ואיש הביטחון שאל ואמר: אתה המתקשה ללכת? הנחו אותי לאפשר לך לחנות על יד מקום המפגש! אני אמנם מבין הקשישים בפורום... אך מעולם לא התלוננתי, כי קשה לי ללכת... (האמת כבר קשה במקצת!) במלחמת השחרור שרתתי תקופה קצרה באזור... אחד מבני שרת תקופה ארוכה באזור.... שירתתי בפלמ"ח ובפל"ים (טרום המדינה) ואת האזור לבושתי איני מכיר.... המפגש והמקום. גולשי הפורום נפגשים מדי פעם, כולל בני ובנות הזוג (למי שיש... אני נסעתי בגפי) כך שהם מכירים איש את רעהו, יש בניהם לפחות שתי נשים המכירות עוד מבית הספר העממי! "גימלאים"? רובן\ם ממש צעירים.... הממוצע ששים שנה... נעימים, תרבותיים בקיצור נעים להיות בחברתם. (עברית נאה ותרבותית גם בכתיבה!) המקום, שווה ביקור... נוף מרהיב... מוזיאון מעניין ומרחיב את הדעת. הכתב העברי... כדים מלפני חמשת אלפי שנה ועוד. המדריך צביקה, ממייסדיי הקיבוץ, יוצא פלמ"ח כמו שאר ראשוני הקיבוץ.., סיפר לנו במשך שעה, על הסביבה, ההיסטוריה לפני אלפי שנים וההיסטוריה העכשווית... מאלף, מעניין וחבל שזה היה יום ששי קצר... אכלנו צהריים למעשה "בוקריים" (ברנאץ בלועזית) ארוחת גורמה, מזנון חופשי בקפיטריה נאה המשקיפה על נוף קסום, בקיצור מקום ששווה ביקור... התפריט על בסיס, דגים, ירקות, גבינות, מרקים, דברי מתיקה ועוד... את רוב המאכלים לא הכרתי.... אבל הם היו טעמים מאוד... בקיצור חוויה של חצי יום מהנה ומעניינת המומלצת מאוד. קבורת חמור.... (מהרצאתו של צביקה) בין הממצאים במוזיאון, הראו לנו חמור שנמצא בקבר. צביקה הסביר, כי אין הכוונה ל"קבורת חמור" במובן השלילי, אלא תאר\אמר\קבע את פירושו האישית ל"בורת החמור": ציין, כי החמור (בטעות אמר "חיה"), היא הבהמה המקופחת ביקום ולא בצדק.... (אמת ונכון) ציין מקומות רבים במקורותינו בהם החמור מצוין לטובה.... בזאת סיים, ולא הסביר מדוע שמו את החמור באותו קבר. לדעתי, פעם היו קוברים עם המת, תכשיטים, כלים שימושיים ואפילו את הרעיה (בהודו) על מנת שיעזרו\ישמשו את המת בעולם הבא.... החמור באותם ימים היתה במזרח התיכון בהמה מאוד שימושית. ואם לא חמור חי בקבר (יותר "שימושי" בעיני המאמין), לפחות תכשיט נאה הוא היה. שבוע טוב ובחירה נבונה ומוצלחת ביום ג'... העתק: בהערכה לגולשי פורום "גמלאים יוצאים לדרך" http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage

למעלה