המפגש עם גילה

שרונסקי

New member
המפגש עם גילה

פרק מעצבן, ראובן חרא בתור מטופל, וגילה ממש לא מוצלחת כמדריכה, בניגוד לראובן בתפקידו כמטפל. היא באמת מכתיבה ובאה עם תיזות שקבעה מראש. אכן יש משהו בסיפור שלו עם נעמה, אבל איפה המקום של הפגיעה מהבגידה של אשתו, היא לא נתנה לזה בכלל מקום. ואם היא כל כך מעצבנת אותו, למה הוא נשאר בטיפול/הדרכה אצלה? ורק מתקיף. הוא נשמע כל כך לא מאמין בה ולא בוטח בה, שממש עצוב שרק אליה הוא חוזר להדרכה. מה זה אומר? שאין עוד אנשי מקצוע, מבחינתו, שאין לו מקורבים? ההרגשה שלי היתה שכאן היה יותר 'פרק עם אקשן, סדרה' ופחות החיים עצמם, שעד עכשיו הרגשתי אותם הרבה יותר. מעדיפה ימים א-ד. ולא כי קשה לי לראות אותו כאדם, אלא כי המפגש הזה פחות מוצלחת. לא?

שרונסקי מה זה חרא בתור מטופל ?

מסכים איתך שגילה נתנה לו את העיצה הצפוייה מראש לעזוב את נעמה והפכה את הפגישה ל non issue. מסכים איתך שגם אם הוא ידע שהיא מטפלת גרועה שלא עומדת בלחצי הטיפול היא בורחת. מה שאני כן מתרשם מהדיוט שכל הרקורד שלו זה 5 פגישות עם פסיכולוג בעשור האחרון שראובן יודע ומבין מה קורה אצל המטופלים אבל לא מסוגל להבין מה קורה אצלו וביחסים עם משפחתו הקרובה.

שרונסקי

New member
אכן התפרעתי במשפט הזה, אבל..

התכוונתי למה שכתבת. ברור שלפסיכולוגים יש את המקומות האטומים שלהם, אבל מידת הרגישות של ראובן לקלוט כמטפל, מול האטימות שלו כמטופל, טיפה מוגזמת בעיני. מה עוד, שאני במקומו, אם הייתי מרגישה כזה בוז וחוסר הערכה למדריך שלי, הייתי קמה ובורחת. אז מה זה אומר שהוא מתקיף כל הזמן אבל לא זז? שזו התנגדות פרופר? אז איפה המקום שהוא יכול לשים מראה מול העיניים שלו? על ההתנגדות, ואפילו על זה שאכן אשתו בוגדת, שזה נורא, אבל יש גם לו חלק שם, הוא אפילו יותר אטום מידין, שזו זכותו להיות אטום, כטייס חסר מודעות. אה?

שרונסקי

New member
ובקשר לגילה...

אני חושבת שגילה צריכה לשאול אותו למה הוא ממשיך להגיע, אם הוא עד כדי כך ביקורתי ולא מקבל אותה כמדריכה וכאדם. כי זה מה שהוא אומר לה - את מטפלת לא טובה ואדם לא חיובי. אין ספק שהוא מעריך אותה, ברור, אבל התוקפנות שלו כלפיה כנראה טעונה בהרבה דברים נוספים, שאם כבר, אולי היא צריכה להגיד לו שהיא לא המטפלת/מדריכה בשבילו, כי יש ביניהם הרבה דברים לא סגורים (גם מצידה)

giladon2

New member
הסיבה שהוא חוזר אליה כל הזמן

היא שהוא צריך אותה. לפי דעתי הוא מאוד מעריך אותה, למרות שהוא לא ממש מראה את זה. בתוך תוכו הוא יודע שהיא תגיד לו את האמת, אבל הוא עדיין לא בשל מספיק לקבל אותה במלואה. זה באמת נראה שהיא באה עם "תיזות" קבועות לפעמים, אבל היא בד"כ לא טועה (לפחות עד עכשיו).

למעלה