המעי הרגיש

mariposa1983

New member
המעי הרגיש

שלום! האם יש קשר בין תסמונת המעי הרגיש לבין צליאק? האם יתכן כי אדם יחלה בצליאק רק בשנות ה-20 לחייו? מהן בדיקות הדם הדרושות לאבחון צליאק?

Michal Shiryon

New member
המעי הרגיש?!

כבר נתקלתי באי-אלו אנשים שבמשך שנים אובחנו כבעלי מעי רגיש/רגיז ולאחרונה אובחנו כצליאקים (יש גם כאלה שנשארו עם האבחנה המקורית). בדר"כ הצליאק תמיד היה שם, רק לא אובחן. ממליצה על פנייה לגסטרו (לא יזיק - אולי אפילו יועיל...).

meitush123

New member
המעי הרגיז

זה מה שמאבחנים למי שבעצם אין מושג מה הבעיה שלו אבל ברור שיש לו כזו (לאחות שלי למשל איבחנו המעי הרגיז)

assafbr

New member
לי אובחן בתחילה מעי רגיז....

אני סבלתי במשך מעל 3 שנים מבעיות מעיים.... הלכתי לכמה רופאים שלחו אותי לאינסוף בדיקות כשתמיד לא היתה שום תוצאה שתסביר את האי נוחות. לבסוף דווקא לאחר הגיוס בגיל 19.5 אחד מבין הרופאים הרבים שאליהם הלכתי הפנה אותי לבדיקת נוגדנים לצליאק אשר יצאה חיובית בערכים חד משמעיים. כמובן שלאחר מכן עברתי ביופסיה אשר אישרה את האבחנה סופית. כאמור לי דילו בגיל 19.5+ צליאק.... בעבר היה מקובל לחשוב שצליאק היא מחלת ילדים אשר מתגלה בגיל הילדות בלבד. כיום יודעים כי מחלה זו היא מחלה אשר סבלה מתת אבחנה בעיקר בגלל שלא חשבו על האפשרות שגם אנשים מבוגרים יכולים לסבול ממנה..... יש כמה בדיקות דם כאשר אני מכיר את בדיקת הEMA שהיא בדיקת נוגדים בדם אבל אני יודע שיש בדיקות חדישות יותר....בכל מקרה מומלץ להכנס לאתר העמותה ולבדוק שם. שיהיה בהצלחה ול צריך כ"כ לפחד מזה. אסף

שי לי18

New member
סיפורי זהה לשלך...

גם אני סבלתי 3-3.5 שנים מבעיות מעיים,הייתי אצל המון רופאים שלחו אותי לאינסוף בדיקות.תמיד הועלה חשד לצליאק אך לא ייחסו חשיבות מירבית והעדיפו לקטלג אותי לזו אשר יש לה מעי רגיש במיוחד, מאוחר יותר...כיום,בגיל 19,תוך כדי שירותי הצבאי - אובחנתי כחולת צליאק, יצאת מהצבא בשל כך?

noosh 19

New member
ביינתים אין חדש

אני בגימלים. אין לי מושג מה יהיה ההמשך |:

noosh 19

New member
בעיקרון לעוד חודש

אח"כ ימשיכו אני בטוחה אחכ גם יהיה לי עוד 4 חודשים אני עוד לא יודעת מה יהיה.. אבל סביר להניח שימשיכו.. מה איתך? ואיך הולך עם הדיאטה? אחזור מאוחר יותר יום טוב

שי לי18

New member
לא נשמע הגיוני כל כך...

חודש גימלים ואחר כך עוד 4? את מסופחת לר"מ 2? ואם האבחנה היא צליאק אז למה את לא משתחררת? למה סוחבים איתך? אלא אם כן הם לא בטוחים ב-100% שזה צליאק. הדיאטה ככה ככה,אני לא אוכלת כלום-הכל מגעיל...אבל נסתדר בהמשך! תרגישי טוב! יום טוב: )

noosh 19

New member
לא הסברתי נכון בהודעה ../images/Emo13.gif

הריי.. חוץ מזה שגילו לי צליאק. אני עבר ניתוח במעיי. ולכן גם כל הגמלים ויש לי עוד ביכורות ובדיקות.. כמו ללקטוז החודש. התכוונתתי שיש לי עכשיו עוד חודש גיצלים ואחכ יש לי רק עוד 4 חודשיים בצבא עד סוף הששנתיים שלי.. אבל בטח יביאו לי עוד גימלים.. מה איתך בקשר לצבא? כן הלחם נורא נורא נורא.. אבל מצאתי לי לחמניות טעימות

שי לי18

New member
לא יודעת,ביום ראשון יודיעו לי מה

יהיה איתי... לא יצא לי לאכול לחם עדיין נטול גלוטן,אבל בכלליות כל התחליפים מגעילים! תרגישי טוב!

noosh 19

New member
תעדכני../images/Emo17.gif

מעניין אותי מה את עושה.. את מוזמנת לשלוח לי מסר. כן הא |:

assafbr

New member
בעניין המעי הרגיז והגילוי המאוחר

אהלן, כמה זמן את כבר עם צליאק? את עדיין בשירות? אני לא יצאתי המשכתי לשרת בהתנדבות...ואח"כ גם בקבע. כמובן שבעקרון, לפחות בזמני, ישנה אופציה להשתחרר. דאז הפרופיל היה 21! דרך אגב חשבת על תביעה נגד הצבא? בהצלחה

noosh 19

New member
אני לא חושבת שאפשר

לתבוע את הצבא בגלל צליאק. כי זה לא משהו שקרה בגלל הצבא .. נראה לי כך

למעלה