המעיין העכשווי...

conatus

New member
המעיין העכשווי...

ובכן... שם הפורום מרמז לנבדלות של תרבותינו מאלה האחרות, האמנם ? יסודות התרבות הם בספר הספרים על כך אין כל ויכוח...אך ספר הספרים כבר פסק מלהיות המעיין ( או פסק מלהיות המקור הראשי )... אם כך נשאלת השאלה מהו המעיין העכשווי ?

hillelg

New member
לא מסכים.

היסודות הם שניים: התורה שבכתב (היסוד הקבוע - מתבטא בתורה, בנביאים, ובכתובים) והתורה שבעל פה (היסוד הדינמי - מתבטא בחז"ל, הראשונים, האחרונים וכו'). ושניהם לא פסקו מלהיות המעין של התרבות העברית.

conatus

New member
קיבלת נכשל בהבנת הנקרא

אמרתי פסקו מלהיות המקור הראשי... והתכוונתי ירדו מגדולתם לטובת מקורות אחרים... יש לך מילה או דעה על המקורות האחרים או שתודעתך שאובה מדי בכוחה של תורה...

גנגי

New member
../images/Emo46.gif הלל!

מה יהיה? "נכשל" בהבנת הנקרא?! באמת! ממך ציפֵּיתי ליותר.
נו, לפחות אתה לא כותב שלוש נקודות אחרי כל משפט שלך; גם זה משהו.

conatus

New member
...וגם משהו...

גם זו מילת חיבור... אייה הוא אותו חלק המתחבר למשהו הזה המוזכר בהודעתך... נבצר מבינתי להבינו...

shellyland

New member
ומבינתי נבצר מלהבין

איך זה שנכנסת אלינו לפורום כחבר חדש, ועוד לפני שהספקת להראות לנו מה התרומה שאתה יכול להביא, אתה כבר יורד עלינו ומעליב אותנו. או שתלמד להתנהג יפה או שלא נהיה חברים איתך. ככה זה.

conatus

New member
אישי לשלי !

שלי ! אני לא פה כדי להתנגח... אני פה כדי להתבדח... תגובתך היא תגובת יתר...

Idan91

New member
אבל זה לא מצחיק ../images/Emo187.gif

וגם לא מבדח. אולי זה רק מפני שאיבדתי את חוש ההומור אתמול.
אם במקרה מישהו מצא חוש הומור ספונטני וקצת רגיש, שיחזיר לי אותו.

shellyland

New member
"תגובת יתר" - ענק! ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אתה רואה? ניסית וניסית להמציא מונחים חדשים, והנה כשממש לא התכוונת - התפלק לך מושג נהדר. מאמצת אותו בהתלהבות! אתה בטוח שאתה לא חבר של פדי?

conatus

New member
שלי !

זה שאני חדש בפורום לא אומר בהכרח שאיני יכול להתבטא כפי שאני רוצה... אני מתדיין עם מישהו ואת 'מתפרצת' לדיון ובכלל בנושא אחר. הייתי מעדיף שתתייחסי לגופו של עניין... את טוענת שהעלבתי מישהו...חשבת אולי שמדובר בהרגשתך הסובייקטיבית... וטענתך שניסיתי להמציא מונחים חדשים תלושה מהמציאות, מכיוון שכלל וכלל לא ניסיתי... בזמני הפנוי אני כותב דברים שונים ובאופן מכוון ( הדברים נשלפים מתודעתי ) כן יוצר מטאפורות ודימויים חדשים...את מוזמנת "לטעום"... מקווה שכוונתי הובנה במלואה...בסך הכל אני רוצה להיות ידידך...

Idan91

New member
שמע, ../images/Emo187.gif

אתה יכול להתבטא איך שאהת רוצה, בהחלט. להגיד שמישהו "מתפרץ" בזמן שהדיינת עם מישהו אחר בפורום, זו קצת גסות רוח. מאחר שאתה חדש, אועיל ואבהיר לך שבפורום מתפתחים דיונים, וכל אחד רשאי להשתתף בהם (אם רצית לדבר עם אדם מסוים בלבד בלי שאף אחד "יתפרץ", יכולת להשתמש במסרים). שלי לא סתם כתבה את מה שכתבה, הרושם הכללי שמתקבל מרוב ההודעות שלך כאן הוא של קטילה וזלזול. מה לעשות, קשה שלא להרגיש כך (וכנראה אני לא היחידה שמרגישה כך..).

עגנון

New member
עליך חובת הראיה

זה כלל ידוע בתושב"ע (המוציא מחברו עליו הראיה) ובסטטיסטיקה (במסגרת בדיקת השערות), אם החלטת שהתנ"ך וחז"ל פסקו מלהיות מקורותינו הראשיים לתרבות העברית, וירדו מגדולתם לטובת מקורות אחרים, עליך להכיר לנו את אותם מקורות, או שתסביר לנו על סמך מה קבעת שאלו הראשונים פסקו או ירדו מגדולתם. אם לא תדע לך כל אלה - אל הבית המדרש סור, הישן והנושן... אז יגדך לבך, כי רגלך על מפתן בית חיינו תדרך ועיניך תראה אוצר נשמתנו.

hillelg

New member
השאלה היא מהי 'תרבות עברית'

אני אינני מקבל שמדובר בכל דבר שנכתב בעברית. השפה היא המדיום, לא המסר.
[אם כי יש המדברים על לשון הקודש כתוכן בפני עצמו.] אם מדובר על מקורות חוץ - אמריקאים, פולנים, מרוקאים או כורדיים - הרי שאין זו תרבות עברית. ואם מדובר על מקורות-המשך לרוח העברית המפעמת בתנ"ך ובחז"ל - הרי שזה מה שאני מכנה 'תורה שבעל פה' במובן המורחב של המילה.

כל דבר שנכתב עברית בידי יהודים ../images/Emo20.gif

אבקשך לדייק בניסוח ההגדרה שאתה מתנגד לה

למעלה