המעטת חלב...

המעטת חלב...

אני מניקה כבר 9 חודשים. מאז שהפיצון התחיל לאכול אוכל מוצק יש לי פחות חלב (הגיוני). ב3 שבועות האחרונים (בעיקבות כאבי גדילת שיניים) הוא יונק יותר, גם כי כואב לו וגם הוא מתעורר בלילה (מה שהוא לא עשה מגיל 3-4 שבועות). יש לי תחושה שהחלב שלי לא מספיק לא. אני מציעה לו והוא יונק כמה 'שלוקים' ומסובב את הראש. יכול להיות שאני טועה והוא פשוט לא רעב? בנוסף אני לא מצליחה לשאוב הרבה, פעם הייתי שואבת 120-150 (זה היה מספיק לו לארוחה+. עכשיו אם אני מצליחה לשאוב 100 זה נס, לרוב אני מצליחה רק 70. בנוסף כשהוא מתחיל לינוק יש לי כאבים בשד השני כאילו שהחלב נשאב מהשד השני. לפעמים אלו כאבים חזקים מאוד, זה נורמלי? ועוד שאלה בקשר לשאיבה. כיוון שאני לא מצליחה לשאוב הרבה האם ניתן לשאוב להקפיא ולמחרת לשאוב עוד ולהוסיף לבקבוק הקפוא (ולהקפיא שוב...)?

sagitlaleche

New member
התמעטות של החלב ../images/Emo20.gif

אכן, הגיוני מאוד שעם התחלת המוצקים, בעיקר אם התינוק מתלהב ממוצקים ויונק הרבה פחות, גם החלב מתמעט. הנקה מוגברת בעת צמיחת שיניים הינה נורמאלית והגיונית. היא מרגיעה את הגירוי בחניכיים ומאפשרת לתינוק גם להרגיש בטוח ורגוע שאמא שם לידו בזמן הכאבים. בנוסף, יכול להיות שהוא זקוק לכמה שלוקים האלו רק כדי לחזור לישון. הירידה בתפוקת החלב בשאיבה גם היא קשורה בהתמעטות החלב, ולעתים צריך לשאוב בזמנים שונים במהלך היום כדי לספק לתינוק את כמות החלב ליום המחר. כאשר התינוק יונק, רפלקס שחרור החלב עובד בשני השדיים, כך שזה נורמאלי שאת מרגישה התכווצות של צינוריות החלב בשד השני. ניתן לשאוב ולאחד כמויות גם בהקפאה. חשוב לקרר את הכמות המוספת לפני שמקפיאים כדי שהחלב החם לא יתחיל בתהליך הפשרה של החלב הקפוא. כמו כן טוב יותר לקרר בכל מקרה את החלב לפני שמקפיאים. אם את משתמשת בחלב ליום למחרת, אין צורך שתקפיאי. את יכולה לשמור אותו במקרר עד שמונה ימים! פרט לכך, רציתי לדעת האם יש סיכוי שאת בהריון? בהריון יש התמעטות של החלב ורגישות מוגברת בפטמות, כפי שאת מתארת.

../images/Emo5.gifהתמעטות של חלב.

עמית כבר בת 9 חודשים . אני מניקה אותה 4 פעמים ביום ושואבת פעמיים. בחודש האחרון אני לא מצליחה לשאוב יותר מ80 מל מה שפעם יכולתי לשאוב 150-180 . גם תה השומר שהמלצתי פה לנשים אחרון כבר לא ממש עוזר לי ואני מוסיפה לעמית בקבוק אחרי הנקות מסויימות כי נראה לי שהילדה עוד רעבה. אני מקפידה לישאוב בשעות קבועות במחשבה שזה מה שיחזיק לי את כמויות החלב .אבל גם זה לא עוזר. האם זה הזמן להפסיק?אני לא ממש רוצה . יש משהו אחר שאני יכולה לעשות? יש נשים שמניקות תקופות ארוכות ...הכיצד?

למעלה