המסר היומי

kagome10

New member
המסר היומי

תפתחו את העיניים תסתכלו על העולם
העולם מלא ביופי והיופי חינם

"הרולד גאנס היה יועץ מתמטי ומתמטיקאי-מפענח צפנים בסוכנות הביטחון של משרד ההגנה האמריקאי, עד לפרישתו אחרי 28 שנות שירות. לאחרונה הוא מסר את הדוח הבא:

ב-5 בינואר 2009, דווח על נחיתת 125 טילי גראד על אזורים מיושבים בבאר שבע, אשקלון ואשדוד. אלה היו 40% מכלל הטילים שנורו; שישים האחוזים הנותרים נחתו בשטחים פתוחים. מתוך ה- 40% שפגעו באזורים מאוכלסים, 2% פגעו במבנים. השגתי תמונות לווין של באר שבע, אשקלון ואשדוד. על פי ניתוח שערכתי, אחוז השטח הבנוי בשלוש ערים אלה עומד על 39.7%; והוא לוקח בחשבון את גודלן השונה של הערים.

כעת, השיעור המצופה לפגיעת טילים בבניינים אמור להיות זהה לאחוז הקרקע המכוסה בבניינים: 39.7%. ובכל זאת הוא עומד רק על 2%. הסיכויים שדבר זה יתרחש במקרה הם 1:100,000,000,000,000,000.

שימו לב שאין לכך כל קשר לטיווח גרוע של הטילים; אנחנו פשוט סופרים את ה-40% שנפלו בפועל על אזורים מיושבים בערים אלה.

אלוקים נתן לנו עולם מלא בניסים ונפלאות, וכשאנחנו מתכווננים לתדר הפלאות שמקיפות אותנו, אנחנו יכולים לחוש בנוכחותו ולחוות אושר שאין כמותו. אבל ישנה קבוצה שלמה של ניסים שאפשר לפספס בקלות – כל ה"לא קרה" של החיים. ובמידה מסוימת, דווקא הם יכולים להעיד, אפילו יותר מהניסים שכן גלויים לנו, על מציאותה של ההשגחה העליונה."

קישור למאמר:
http://www.aish.co.il/sp/ph/105105029.html?s=raw

אני מניחה שחלק מהנס נובע גם

מכך שהרבה אנשים שולחים אנרגיות מדי יום להגנה על המדינה

גור42

New member
מצטער לקלקל לך, אבל הסיפור הזה הוא שקר מוחלט

איך אני יודע?

פשוט מאוד. משום שהמתמטיקה שגוייה. ולכן, הטענה ש"הרולד גאנס היה יועץ מתמטי ומתמטיקאי-מפענח צפנים והוא מסר את הדו"ח הזה" היא שקר. איש מקצוע בקליבר כזה היה, ללא ספק, בודק את חישוביו לפני שהוא מפרסם אותם בדו"ח רשמי. ואם aish שיקרו בנוגע לזה, לכי תדעי בנוגע למה עוד הם שיקרו.

ולמה אני אומר שהמתמטיקה שגוייה? כי מדובר בחישוב הסטטיסטי פשוט שכל סטודנט שנה א' יכול לעשות:

40% מ-125 טילים זה 50. 2% מ-50 זה 1. סיכוי הפגיעה לטיל בודד הוא, לפי הנתון, 39.7%. לכן הסיכוי שהטיל *לא* יפגע הוא 60.3%. והסיכוי שכל ה-50 יחטיאו הוא:

0.603 בחזקת 50, שזה בערך 1 ל-100,000,000,000. שזה סיכוי גבוה פי מיליון מהמספר שנטען בכתבה.

וזה הסיכוי לאפס פגיעות. בפועל, לפי הנתון, היתה פגיעה אחת (2% מ-50). חישוב הסיכויים לכך מעט יותר מסובך, אבל ברור לכל בר דעת שהסיכוי לפגיעה אחת יהיה *גבוה* בהרבה מהסיכוי לאפס פגיעות. ואכן, כשעושים את החישוב, מתברר שהסיכויים לכך הם כ-1 ל-3,000,000,000 שזה פי 30 מיליון גבוה יותר ממה שנטען בכתבה

כמובן, שסיכויים של 1 ל-3,000,000,000 זה מספיק נמוך בשביל להוות ראייה חזקה להשגחה עליונה. אבל מכיוון שיש לנו הוכחה חותכת שהתוצאה הסופית היתה מצוצה מהאצבע, אין לנו שום סיבה להאמין לשאר הנתונים.

נ.ב.
אני דווקא מחזיק מאוד מהאתר של נוח ויינברג. אין לך מושג עד כמה אני מאוכזב, מהעובדה שהם פירסמו כזה שקר בוטה.

נ.ב.ב.
אם מישהו ימצא הוכחה אמיתית מהסוג הזה לקיומו של בורא-עולם, אני אהיה הראשון שיתמוך בו ובממצאיו.

למעלה