המסע לפולין

student1993

New member
המסע לפולין

החלטתי לכתוב את מה שאני חושב. אני לא עושה את זה הרבה, אבל כנראה שאם אני עושה את זה, אז זה רק בגלל שהפעם באמת חשוב לי להגיד את מה שאני חושב. אני רוצה לזעוק את זעקתם של תיכוניסטים רבים, תלמידי כיתות י"א שהתיכון שלהם מציע להם כמו כל שנה לצאת למסע לפולין. כמעט כל הכיתה שלהם מתכננת לצאת, המורות מדגישות כמה זה חשוב לצאת, כמה זה משנה את הבן אדם. אבל מה לעשות - להורים של אותם התלמידים אין את הכסף שדרוש למסע. 6000 ש"ח זה משכורת חודשית של אותו הורה. איך הוא יכול לתת את כל המשכורת שלו בשביל מסע כזה, איך יכול הילד שלו בכלל לבקש ממנו סכום כזה - שני הצדדים נמצאים בבעיה, כל אחד מרגיש חוסר אונים. ההורים שכל כך רוצים לתת לילד שלהם את מה שכל הילדים שסביבו מקבלים לא יכולים להרשות לעצמם אבל כל כך רוצים, והילד שכל כך רוצה לצאת למסע הזה - אבל מה לעשות, כדי לא לאכזב את ההורים הוא אולי יראה שזה לא כל כך חשוב לו, כי ממש לא נעים. התיכון אומנם מבטיח מלגות לתלמידים שאינם יכולים להרשות לעצמם את המסע לפולין, אבל האם זה מספיק להורים שבאמת לא יכולים? התיכון מבקש מההורים לשלם את מלוא התשלום עד מועד נקוב, קצר טווח. לפחות לתת את הצ'קים למועד הזה. ורק לאחר חודש - חודשיים תוך כדי ההכנה למסע, ואולי רק אחריו - יחליט התיכון אם התלמיד יקבל מלגה, או לא. ואת גובה המלגה. אז איך יכול הורה שבכלל לא יכול להרשות לעצמו לשלם על המסע, לתת את הסכום שבכלל אין לו, ולקוות, לקוות שהסכום יחזור. המצב הזה מותיר את ההורים בחוסר ברירה, פשוט לא לתת לילד לצאת. הרי התלמיד לא יתחיל להשתתף בהכנות של הטיול, אם בכלל יש צל של ספק שלא יצא, אחרת ירגיש עוד יותר מבואס, ומדוכא. אני תלמיד שנמצא במצב הזה . מה אתם הייתם עושים ?

hadarinke

New member
תשמע,

זה לדעתי תלוי בשני גורמים- גורם החשיבות וסדר העדיפויות, והגורם הכלכלי. השאלה היא עד כמה זה חשוב לך ולהורים, במידה וזה מאוד חשוב- אפשר לשלם בתשלומים, וכל חודש להצטמצם קצת, או שאתה תוכל לדרוש פחות בזמן התשלומים...

student1993

New member
חח אם את אומרת "להצטמצם קצת" כנראה..

שאתה לא יודעת על מה את מדברת, את באמת באה ממקום שאת לא יכולה להבין אותי. להצטמצם זו לא אפשרות כי אנחנו כבר מספיק מצומצמים. העיקרון הוא שזה פשוט בלתי אפשרי לשלם את המחיר הזה. רק רציתי להעלות את הנושא כדי להגיד שהפתרונות של התיכון לא באמת עוזרים ברמה המעשית לאנשים שבאמת אין להם את הכסף הזה.

hadarinke

New member
אם כך,

אני לא יודעת מה לומר, ניסיתי לחשוב על האפשרויות הכי ריאליות. גם תמיד אפשר לקחת הלוואה או כמו שכבר אמרתי- לשלם בתשלומים.

pRimaVeriTaVIV

New member
מתי הטיסה?

אני מבין אותך וכששמעתי על המלגות האלה באמת עלה בי גיחוך... אם יש זמן אז אולי כדאי שתחפש עבודה, מי יודע, אולי תוכל להרוויח סכום מסוים ואת השאר להשיג בדרך אחרת, כמו שהדר אמרה, אולי הלוואה או תשלומים (אצלנו חילקו את זה ליחסית הרבה תשלומים, לא זוכר בדיוק כמה, אבל זה יצא פחות מ800 ש"ח לחודש)

Ditz 93

New member
אני יודעת שאתה ממש רוצה לנסוע

אבל במצב שאתה מתאר, כנראה שזה די לא מתאפשר לטוס לפולין. תוותר על המסע לפולין- ויהיו הזדמנויות אחרות- יש מסעות מטעם הצבא, ואתה אפילו יכול לארגן משו משלך עם חברים בגיל מבוגר יותר. בכל מקרה, בהצלחה :) אגב- לנו המחנכת אמרה כבר שנה שעברה להשיג עבודה בעצמנו ולהתחיל לחסוך. אם הטיסה אצלכם בשלב מאוחר יותר של השנה- חשבת אולי על למצוא עבודה קבועה בעצמך? זה יכול רק להועיל.

למעלה