המסע בעקבות השמדת האגו

wannalive

New member
המסע בעקבות השמדת האגו

שלום לכולם כמו רבים וטובים לפני, לקחתי על עצמי את המסע להשמדת האגו. איני רוצה להכנס לדיונים פילוסופיים על מהות האגו, האם ניתן להשמידו וכל הבלאגן מסביב... (אלו דיונים שמעידים בד"כ על אגו מפותח ביותר
) מה שאני כן מעוניין, הוא לפתוח בשרשרת על "הארות" שחוויתם בנוגע לאגו שלכם. הארות שלאחריהם נהייתם בן אדם אחר, פחות אגו צנטרי, הארות שפתחו בכם סוג של תודעה גבוהה יותר, נטולת אגו, אשר מבקרת את האגו בכל פעם שהוא מתרומם. מחכה בקוצר רוח להודעותיכם... אורן.

drall

New member
אני מאוד מקווה שאתה לא מדבר ברצינות

הכחדת האגו היא שטות מוחלטת שגם דורשת הרבה מאמץ וגם לא מביאה לשום תוצאה חיובית דרול

wannalive

New member
תודה על התגובה...

אבל עשית בדיוק את מה שביקשתי שלא תעשו בגוף ההודעה שלי... אתה מדבר על המהות של המסע... אם אתה לא מעוניין סבבה... אבל אם מישהו אחר כן ? קיצור, אם יש מישהו בפורום הזה שחולק על ידידי אשמח לשמוע על חוויותיו...

בסופו של דבר את הרצון לחיות

סך הכל האגו הוא זה שגורם לך לזוז ולפעול, לטוב ולרע. הוא הרעב שלנו. בלעדיו אנחנו סתם נמצאים בתוך ריקנות משמימה. אפילו הרעב לאוכל ולשתייה מתים וכשזה קורה הגוף הפיזי מתחיל להרקב. וכשזה קרוה נחשו מה אז.

Rinor

New member
קרימינולוגיה ורוחניות

בלימודים בקרימינולוגיה, למדתי שיש לנו את ה ID - אותה תשוקה לכאן ועכשיו ולא איכפת לי מכלום, אם אני רוצה משהו זה חייב להיות אגו - שמנתב את ה- ID ומונע ממנו כל מה שהוא רוצה סופר אגו - העליון המשגיח על שניהם מבחינת הדרך הרוחנית אני מסכים עם לא להיות אנוכי, לחלוק, לאהוב, לכבד, לזרום עם היקום, אך האגו חיוני לנו, לא כדבר אגוצנטרי ושלילי אלא דווקא כאותו טריגר בנפש שמכוון לעצמינו, שמזכיר לנו גם לדאוג לעצמינו ולא רק לסביבה... אני אומר בוא נודה על הכל, ונזרום עם מה שיש לנו, נשלב הכל באנרגיות חיוביות של עצמינו והיקום, ונהיה בהרמוניה. אשמח לתגובות... אהבה ואור זילברמן ניר

wannalive

New member
מסכים איתך

אני מסכים עם רוח דבריך, אכן יש חלקים חיוניים באגו. אמנם לא הגדרתי את האגו (ואיני יודע לעשות זאת גם ככה...) אבל כוונתי היתה פחות או יותר לניסוח שלך: לחיות כמה שיותר בכאן ועכשיו, ולצמצם את השיפוטיות, האנוכיות, העצלנות, הקמצנות ושאר תכונות רעות שבאות לידי ביטוי בצורה אוטומטית (מבלי שנחשוב עליהן) בחיי היום יום. הגעתי למצב בו אני מתבונן על התגובות שלי לסביבה, על השיפוטיות שלי כלפי אנשים ואני לא מרוצה, "זה לא אני" כבר אלא חלק אחר שבי, חלק בו אני לא מעוניין. על כן, לאחר הניסוח המחודש לשאלה, אני מאחל לנו המשך דיון פורה: אם כך, מהם ההארות שחוויתם במהלך חייכם בנוגע לצמצום התכונות השליליות באופי שלכם ?

מקריב קרבן

בעבר, ניסיתי להשמיד את החלק הזה שבי- האגו הנמוך, ראיתי בו חלק מזיק וכל זה. מאוחר יותר למדתי לחיות איתו, אך לא לתת לו להשפיע על ההחלטות שלי והפעולות שאני עושה. הוא שם, נכנס לפעמים למשחקים מטומטמים ואינפנטיליים, אבל אני רק מסתכל עליו מהצד. ככל שאני פועל בצורה הזאת ולא נלחם נגדו, הכח שלו פוחת והוא נשמע כמו סתם זמזום של יתוש. אני משתמש בו בתור הקרבן של העצמות השליליות שאני נתקל בהן בדרך, משתמש בו בתור ספוג. בעצם זה החלק השלילי שבי, שלילי לא במובן של רע, אלא במובן הסופג.

wannalive

New member
המצב אצלי דומה...

גם אני לא נותן לאגו להשפיע על ההתנהגות שלי יתר על המידה. ברוב המקרים אני "תופס אותו על חם" ומשתדל לבחור בהתנהגות נאותה יותר. אבל ההתנהגות היא לא הכל, למעשה המעשים החיצוניים הם לא העיקר, אלא המחשבות שלנו הם "המעשים האמיתיים" שכן למחשבה יש כוח ומספיק שתחשוב רעות על אדם אחר וכבר פגעת בו גם אם הוא לא יודע זאת. לכן השליטה על המחשבה חשובה לא פחות מהשליטה על המעשים החיצוניים ולכן גם שליטה טובה יותר על המחשבות שלי מאוד חשובה לי. אשמח לשמוע חוויות ודעות נוספות.

בילבול בין מושגים

אין קשר בין ‘אגו‘ או ‘אני‘ בבודהיזם לבין המושג ‘אגו‘ במודל הסטרוקטורלי של פרויד (איד, סופר-אגו, איד). המטרה של הבודהיזם היא לא לבטל את האני במובן הזה.

Rinor

New member
בסביבה

נראה שגם את/ה בסביבה שלי
ספר/י לנו בבקשה...

wannalive

New member
2 דברים

א) רינור לא הבנתי את השאלה, אנא פרט/י למי היא מכוונת ולמה הכוונה "בסביבה שלי" ב) אולי תקראו את ההודעה המקורית ותפסיקו להתפלצף על שטויות ?!?!? שאלתי שאלה שאת הרוח שלה אני בטוח שקל להבין, אם יש לכם חוויות תשתפו, אם לא בבקשה אל תתחילו בדיונים פילוסופים על מהות האגו זה פשוט לא רלוונטי...

drall

New member
בוודאי רלוונטי

שכן על סמך מה אתה מחליט מהי התנהגות ראויה או לא ראויה? על סמך יידע שלך שהוא חלק מההגדרה העצמית שלך שזהו בדיוק האופן בו מוגדר האגו. ולכן האגו שלך החליט לחסל את האגו שלך כאשר , כמובן , מה שאתה מנסה להכחיד אינו באמת האגו אלא איזושהי דעה שיש לאגו שלך על עצמו והדעה הזאת , כך נראה , בכלל לא נכונה. אתה משחק כאן בנשף מסכות , שהוא קודם כל חסר תועלת אבל הוא יכול להיות גם מסוכן , כי במקום לברר את עצמך באמת , אתה כופה על עצמך דוקטורינה וכך המרחק בין המהות האמיתית שלך לבין ההכרה העצמית , הולך וגדל. זאת לא פילוסופיה , זה סינדרום. דרול

Rinor

New member
זה באמת משנה?

"אלא איזושהי דעה שיש לאגו שלך על עצמו והדעה" בהחלט אהבתי את המשפט, כיוון שבאמת האגו הוא הגדרה פרטית שלנו ומי מגדיר אם לא האגו?
אז בעצם יש פה מעין לוחמה פיקטיבית בתוכינו, מי בידיוק זה שרוצה למנוע מהאגו להתפתח ולהשתלט? והיכן האגו בכל התפקיד הזה? זה כל מה שאנו עושים, מגדירים ואני שואל - זה באמת משנה? אהבה ואור זילברמן ניר...

drall

New member
זהו אולי הפונדמנטליזם הבודהיסטי

שליטה על המחשבות ושליטה על ההתנהגות , בלי טכניקה ובלי התחכמות. לקרוא לזה "הכחדת האגו" זו הגדרה מטעה. לאגו יש תפקיד חשוב בשיטה כזאת. דרול

wannalive

New member
דרול, קלעת למטרה שלי

לא איכפת לי איך תקרא לזה, אם כי הבודהיסטים קוראים לזה אילוף או הכחדת האגו, או אפילו יותר מדוייק "לחיות תמיד תחת אורו של בראהמן" או איך שהם לא קוראים "לאני העליון". כפי שכבר אמרתי תקרא לזה איך שתרצה רק בחייך, תעזוב אותי מדיונים פיקטיביים על האם המטרה שלי נכונה או לא, אם היא שגוייה לדעתך אל תגיב, כי הנסיונות שלך לומר לי מה נכון ומה לא נכון מעידים על אגו די נפוח (לפי ההגדרה שלי) כך שאם אתה לא מסכים איתי פשוט תפסיק לזבל את השירשור הזה בהודעות הסרק הללו. בתודה מראש, אורן.

drall

New member
זה מה שחשבתי

וזה מעניין , כי היום מאוד לא מקובל להתייחס לכוחות הנפש בתור משהו שצריך לחסל. אבל יש לך קייס ויש לך על מה לסמוך ואני מתאר לעצמי שאם זה מה שאתה רוצה , יש לך את כל הסיבות הטובות שבעולם ללכת על זה. אני לא מסתיר את העובדה , שאני לא מסכים עם הקונספציה , אבל אני אספר לך סיפור שאולי יסייע לך ואולי למישהו אחר. לפני הרבה שנים (בדיוק שבע) המאסטר הזמין אותי לשבוע של מדיטציה והתבוננות באיזה מקום מבודד , ירוק ופאסטוראלי (לפחות ע"פ הפרסומות). אני לא הולך לדברים כאלו בעיקרון. האוכל מזעזע , אין קולנוע והאנשים מגעילים. אבל הבנאדם ממש נידנד לי . כל פעם שראיתי אותו הוא היה אומר "תבוא , נו , תבוא" והוא גם צלצל אלי פעמיים כדי להמשיך ולנדנד. בסוף שפכתי לפניו את ליבי. אמרתי לו שאני שונא את כל הטפילים שמזדנבים לו , ושאני אוהב לאכול המבורגרים ושקניתי וידיאו חדש ובקושי הספקתי להשתמש בו. אז הוא אמר לי שהאוכל יהיה אחלה , והסדנא מאוד מאוד מעניינת ויהיו שם ימבה כוסיות , כולל כמה מחו"ל והוא יעשה מאמץ לארגן לי משהו , אם אני אהיה ילד טוב ואפסיק לשנוא אנשים. גרתי אז בכרמיאל , כך שכל הפסטורליה הייתה חצי שעה מהבית ואמרתי לעצמי שמקסימום אני אברח מהמדיטציה באיזה לילה אפל ואראה איזה סרט של ואן דאם, סתם כדי לאזן את האנרגיות. הקיצר , ארזתי תיק למילואים , כלומר לקחתי פאקט מלבורו , את שלושת החלקים של "שר הטבעות" ובמקום פלייבוי (שעדיין לא הגיע לכרמיאל באותה תקופה) לקחתי את הפיראט של הרולד רובינס. הגעתי לשם , כמעט בלי להתבלבל ונוכחתי לדעת ש... א. כל האיחסים הגיעו ב. האוכל הזכיר את הדיאטה של קייט מוס. ג. הבחורות שהיו כנראה ברחו מהמכון הזאולוגי. אחרי שאכלנו ונהנו קיבץ אותנו הגורו לאולם המרכזי והודיע לנו שזאת סדנת שתיקה בת שבוע עם מדיטציות משש בבוקר ועד 10 בלילה והכי גרוע , אסור לעשן , ללעוס מסטיקים ולקרוא ספרים. אני כמעט והתעלפתי. אין מילים לתאר את ההלם , כל הגוף שלי פשוט התמרד. זה היה ממש בלתי צפוי. אז כמובן שקמתי על רגלי ומחיתי במרץ. "אין בעיה" אמר המאסטר "אני אעשה לך הנחה עם המדיטציה. ברגע שאתה מרגיש שאתה חייב לעשן , אתה יכול מצידי לעלות על איזה גג ולצרוח . אף אחד לא יפריע לך." אז אמרתי לעצמי "וואללה, אולי ננסה פעם , אולי יצא מזה משהו אולי ואולי .." החלטתי שאני נשאר. חמש דקות אחר כך כבר נהיו לי רעידות בכל הגוף. הרגשתי שאני נחנק . העולם הסתחרר מסביבי. משהו בתוכי התחיל להתפרע כשהוא מטאטא לצדדים את כל ההבטחות ואת כל ההחלטות. הרגשתי את התודעה שלי כמו פרעוש פיצפון הניצב על גב של פר משתולל . לא יכולתי להישאר, ידעתי שזהו , עוד שניה אני מת. (להזכירכם זה קרב תוך כמה דקות ). זחלתי אל הגורו ואמרתי לו שאני חושב שסוף סוף ראיתי את האגו שלי. "אני יודע" הוא גיחך "זאת הייתה המטרה." "אההה" עניתי. לקחתי את התיק, נכנסתי לאוטו וחרכתי את האספלט בדרך לקניון לכרמיאל ושככה יהיה לי טוב אם לא הצלחתי לדחוס חצי קופסת סיגריות בעשרים דקות של נסיעה. סתם אולי שלוש סיגריות אבל עד לפילטר. זהו הסיפור. ואיתו נראה לי שסיימתי את תפקידי בשרשור הזה. בהצלחה. דרול

chataka

New member
ברוכים הנוכחים :) |דילוגבמקום|

סתם קצת בלי קשר, אתמול הייתי בשיעור צ'יקונג ראשון אחרי שנים שלא עשיתי, ונהנתי מאוד. היו כמה קטעים של מדיטציה מהממת, וסוף סוף עשיתי מדיטציה בתנועה. זה משהו אחר לגמרי.חידוש :)

למעלה