המסכה הנטראלית...

המסכה הנטראלית...

רוצה לשתף אתכם בחויה שעברתי עכשיו. פעם ראשונה שאני מרגישה את זה בחיים... אני לומדת תאטרון רחוב ובמסגרת לימודי בתאטרון נפגשנו היום עם המסכה הנטראלית: המסכה הנטראלית עשויה מעור והינה עבודת יד שמכין אותה איש בכפר בדרום צרפת (שכחתי כרגע את שמו). כל המסכות דומות אחת לשניה אך שונות (מוזר, אבל תתפלאו כמה שזה נכון). המסכה לא גבר ולא אישה ועל כן שמה "המסכה הנטראלית". המורה נתן לנו להחזיק את המסכה ולחוש אותה, אני יכולה לומר שהידיים רעדו לי כשהחזקתי אותה: הלב דפק בחוזקה והידיים רעדו- משהו שקשה להסביר במילים. המורה העלה תלמיד תלמיד לבמה ועזר להם ללבוש את המסכה על פניהם- כשהם הסתובבו לקהל היה ניתן לראות את האישיות שלהם פורצת החוצה. פתאום הסתכלנו על הפרטים הקטנים כמו טבעות שלא שמנו אליהם לב נטיה של הגוף לצד, אם עצוב להם, קשה להם או אם הם נבוכים. היום לא כולם לבשו את המסכות אבל אני יכולה לומר שמאוד רציתי אבל התביישתי לעלות. אני לא יודעת למה אבל היה בי כאילו משהו שלא נותן לי לעלות. אף פעם לא הרגשתי ככה: מצד אחד מאוד רוצה לחוות את החויה מצד שני קצת נרטעת- קצת פחדתי ואין לי מושג למה וממה. אני מאוד מקווה שבשיעור הבא יהיה לי את האומץ לשים את המסכה על פני ללא חששות. מה היתם עושים במקומי? האם קרה לכם דבר דומה? צריך להבין שלמסכה הנטראלית יש משמעות מאוד חזקה בתאטרון ושיש לה מעמד גבוהה. יש האומרים שהמסכה בוחרת את האדם לפני שהוא בוחר אותה. מאיה, שמאוד מבולבלת מהשיעור היום...

יאני1

New member
מאיושקה

אני גם לומדת תיאטרון, אבל לא שמעתי על המושג הזה, אשאל את הבמאי שלי. נשמע לי משהו מדליק לגמרי.. אם זה לוחץ לך על כלכך הרבה כפתורים ומצית בך את הלחצים והרגשות המעורבים והבלבלה הזו- את חייבת לעלות על הבמה! זה יהיה לך שיעור סופני, מעמת, מעורר השראה שתזכרי תמיד. יעלו לך רגשות על הבמה, תתני לעצמך להישקע לתוכם, תציפי אותם ופשוט תסתכלי מה קורה. תיהיי נוכחת. בדר"כ כלל הדברים שהכי מחרפנים אותנו הם הדברים שנקבל מהם הכי הרבה ערך. אהבה אני

דריה27

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם מעין

אני חושבת שזו יכולה להיות חוויה מכוננת. אם תחליטי לנסות בפעם הבאה ,יהיה מעניין לשמוע איך היה לך.
דריה.

../images/Emo207.gifטלי!!! איפה את?../images/Emo124.gif

לאן נעלמת לנו? איך ההריון? איך מתקדמת החתונה? אני חושבת שאני מדברת בשם כולם: ת-ח-ז-ר-י!!! כי את חסרה לנו
הכל נאמר מאהבה
קרן

polegra

New member
../images/Emo140.gif איזה מותק את

אני פה...יותר קוראת פחות כותבת.... חתונה? מה? מי מתחתן??? חחחחחחחחח זה נדחה עד להודעה חדשה.... ההריון מתקדם חמסה חמסה שום בצל תאנים מיובשות ועמבה אני כבר בסוף חודש שישי...:) אני אשתדל לכתוב פה יותר :) בתגעגעת למגילות אה?? :) אהההההה.... והמון המון המון מזל טוב לקראת החתונה!!!!! השילוב של המראה שלך...בשמלה לבנה...גרררררררררררררררררר רק חושבת על העניין המדהימות שלך מאופרות בולטות....:) טלי

איך שהזמן טס... חודש שישי../images/Emo57.gif

איזה כיף לשמוע... בטח שאני מתגעגעת למגילות, הן היו דבר עיקרי פה בפורומינו הקטן :) תודה על כל המחמאות והברכות
קרן

קוקי שלי...

דיברתי איתך על זה כבר... אני חושבת שהמסכה היא כלי, כלי לחשיפה עצמית, אולי לגלות על עצמך דברים שלא ידעת עד כה ואולי גם חשיפה לביקורת מעמיקה יותר מצד חברייך לקבוצה, אני חושבת שאת חייבת להתנסות עם המסיכה, כי כמו שמעיין כתבה, זו תהיה חוויה משמעותית ועמוקה עבורך. לדעתי את צריכה להתייחס למסכה כמו לכל כלי שתומך בהעברת מסר לצופה (בך כשחקנית), המסכה היא לא המטרה אלא האמצעי ותמיד תזכרי את זה. אני מכירה אותך כ"כ הרבה שנים ומעולם לא נתקלתי בתגובה כזו מצידך לגבי משהו שקשור בתיאטרון/משחק, תמיד את הראשונה שמנסה ומתנסה והפעם את מביעה חשש, אני לא יודעת למה- אולי יש דברים שלא ניתן להסביר אבל אני בעד שתתגברי מהר על הפחד הזה (יש לך שבוע, עד שיעור הבא) תעלי לבמה ותחווי דבר עומתי ומשמעותי להמשך פעילותך בתחום התיאטרון. אוהבת המונים- קרנוש
נ.ב מוכנה להכין איתך מסכה מדומה לזאת שהיתה בשיעור ולצפות בך מנסה להכנס לתוכה :)

השאלה הזו מלאה בשאלות ותהיות

אני חושבת שהמסכה מוציאה את האופי והאדם שבך. כלומר מוציאה את האמת שבך. ואת יקירתי יש בך אמת ואומצ כוח רגישות אני בטוחה שאם תחשבי מעט וקחי נשימה עמוקה וארוכה לפני שאת שמה את המסכה על פנייך יצאו ממך המון המון דברים טובים וחיוביים . יש שלך
זהב ויש בך אופי נפלא שהלואי והיה לחצי מדינה .

מעייני, דריוש, טלוש, קרנוש ואדי../images/Emo23.gif

ריגשתן אותי בתשובותכן. תודה רבה על התגובות החמות, אתן באמת מקסימות וזה נתן לי עוד טיפה חיזוקים לשיעור הבא לעלות ולשים, למרות שעדיין אני עוד חושבת על המסכה- משהו בה הפחיד אותי (לא בקטע של להחשף <כי אין לי מה להסתיר> אלא יותר במראה של המסכה והמשמעות שלה בעולם הבמה). אבל תודה לכן על העידודים ואני אשתמש בהן כשאלבש את המסכה על פניי בשיעור הבא- כי בשיעור הבא נותרו עוד 3 תלמידים "שלא הספיקו" ללבוש אותה מפאת חוסר הזמן
מבטיחה לספר במידה ואני יחליט להתגבר על פחדיי...

יאני1

New member
בכיף..

רוצה להגיד לך עוד משהו. לגבי פחד. הטבעי שלנו זה להתייחס לרגשות כמו פחד, כעס, עצב, כאב וכו' כאל רגשות שליליים. אבל מי קבע שאלה רגשות שליליים, ושמחה, אהבה, חמלה וכו' הם רגשות חיוביים?? כל רגש הוא לגיטימי, והוא מתחולל מתוך סיבה. אני מציעה לך שהפחד שלך, הוא לא משהו שאת צריכה להתגבר עליו. הוא פשוט רגש, שכדאי לך פשוט לתת לו להיות.. את מפחדת? תפחדי. פשוט מאוד. אל תלחמי..פשוט תפחדי. ואם את פוחדת וחסרת ביטחון כשאת עולה על הבמה כך תראה הדמות שלך. אין בזה שום דבר לא בסדר. זה הכי אותנטי בעולם. כמו שבאימפרוביזציה, אם אין לך מה לעשות ואת במקרה על הבמה, את פשוט לא עושה כלום בשיא הטבעיות. תנצלי כל טיפה של לימודי תיאטרון..זו הזדמנות לתת לרגשות שלך במה וביטוי ולקבל על זה מחיאות כפיים. אהבה אהבה אהבה אני

מעייני יקרה שלי,

בלי עין הרעה בענייןהבטחון אני יכולה לתרום למי שרוצה
המורה שלי אומר שיש לי עודף לא רק במשקל אלא גם בביטחון
פשוט המסכות זה עניין אחר, אולי גם האוירה הוסיפה והתאורה... אני ועולם הבמה חברים מאוד טובים ובגלל זה ציינתי בהודעה שזאת פעם ראשונה בחיי שאני חשה כך בטח ובטח בעולם הבמה.

יאני1

New member
על אחת כמה וכמה

מעולה שכיף לך על הבמה :) זו באמת חוויה מיוחדת.. אהבה ובהצלחה

לא במידה ואת תתגברי אלא כשתתגברי.

ואת הולכת לעשות את זה עם המון חן ועוצמה כי את רואה הצלחה ולא כישלון

קצת אירוני

שאדם פתוח כמוך, שתמיד מראה את הטוב שיש בו ואת הפנימיות שלו, מפחד להסתתר מאחורי מסכה. ואולי דווקא כי היא מראה הכל, ואולי דווקא כי את לא תמיד מראה הכל. מקווה שהבנת... תחשבי על זה. בכל מקרה בטוחה שתעזרי אומץ, את חייבת זאת לעצמך.

maaian22

New member
אני לומדת תאטרון , אז אני מזדהה

דבר ראשון, אני ממש שמחה בשבילך על זה שאת לומדת תאטרון רחוב זה מדהים בעיני ואני אשמח אם תפרטי איפה בארץ את לומדת ואצל מי... אבל לעניינו, אני כבחורה שמנה עברתי המון בקשר לדיכוי היותי בתאטרון, וכן הרגשתי ואני מרגישה הבדל ברצון שלי וחוסר ההענות שלי לעלות על הבמה מה שלא היה פעם. אני הייתי מציאה לך להכנס לתוך הדמות שהיא את, המסיכה תנקה ממך את כל מה שאת פוחדת ממנו,, ברגע שאת על הבמה בכלל את כבר לא את את השחקנית או הפרפורמרית שעל הבמה, במיוחד בתאטרון רחוב.תני לעצמך להנות מהחוויה היא מדהיחה, שאני עשיתי אותה לראשונה- אני עשיתי את התרגיל הזה שלמדתי דל ארטה, יצאתי מהתרגיל כולי נקייה כאילו אני בעצמי עברתי קתארזיס והאנשים איתי ציינו בפני את החוויה המדהימה שהם ראו ושאני עברתי. את לומדת תאטרון, ולא מנהל עסקים, את חייבת לבטוח באנשים שאיתך הם ההגנה שלך על הבמה.ואין זמן טוב יותר להתחיל מהווה. בהצלחה!!!!וסליחה על המגילה

למעלה