המנהלת אומרת

tantosh

New member
המנהלת אומרת

שלום לכולם,
הבן שלי התחיל השנה כיתה א'...
עם העבר שלו בגן כבר הבנתי לבד שהוא עם הפרעת קשב והיפראקטיביות...
עוד בחודש אוגוסט, עם רופא הילדים שלנו, שאני מאוד מעריכה אותו, ביקשתי הפניה לנוירולוג הוא המליץ לי להתחיל את כיתה א' ולראות מה הלאה.
הרופא היה נחוש ואמר לי שלא אתן לילד שום ריטלין ושום תרופה אחרת שמשפיעה לו על המוח. לדברים טבעיים אין לו התנגדות.

התחלנו את כיתה א', לשמחתי האלימות בהפסקות פסקה.
הילד ממלא משימות בכיתה כמו שצריך, מבין שהוא לא מצליח להרגיע את עצמו ומבטא את זה גם פשוט אומר - אני לא יכול לשבת... אני מנסה, אבל לא מצליח.

"הבעיה":
המנהלת מבקשת ממני לקחת אותו לנוירולוג לאיבחון. אמרה לי שיהיה לי מסמך שממקד את הבעיה. אישית, במערכת הבריאותית הזו קטנה האמונה שלי מאוד.
שאלתי מה ייתן לי מסמך כתוב, אני רואה את הילד את רואה את הילד, מה יעזור נוירולוג שיכתוב לי את זה על דף...

אני לא מצליחה להימנע מהחשש שיש משהו נסתר במה שהמנהלת מבקשת...

לא יודעת בכלל למה כתבתי, אולי מחפשת הכוונה... באבחונים יצא לילד IQ גבוה מהממוצע לגילו, אני גם חוששת מאוד שהשנה המהותית הזו של כיתה א' לא תמצה את מה שהיא אמורה למצות מבחינה לימודית...

מישהו... )-;

tantosh

New member
דבר קטן נוסף

היו בעיות חברתיות, אבל עם הכוונה צמודה שלי, חוגי ספורט שהוא אוהב, רכיבה טיפולית - עוזרים לו מאוד בוויסות התגובות האיפולסיביות האלימות שלו.
אני גם מאוד מקפידה על התזונה שלו - חטיפים ומתוקים מאוד מוגבלים (פעם בשבוע).
&nbsp

zivadina

New member
אבחון וטיפול בהפרעת קשב

קודם כל, נראה שרופא הילדים שלכם מאוד מוטה אחרי הדעות הקדומות שלו ולא בטוח שחושב על טובת הילד, כאשר הוא ממליץ 'על עיוור' לא לתת ריטלין.

שנית, אכן, מי שמוסמך לאבחן הפרעת קשב הוא רופא ילדים שעבר הסמכה של משרד הבריאות או נוירולוג ילדים.
אם הרופא המאבחן ימליץ על ריטלין, את יכולה להחליט שאת לא נותנת.
בית הספר לא יכול לכפות עלייך לתת לילדך תרופה
.
עם זאת, ברגע שיהיה אבחון רפואי מוסמך, אפשר יהיה לקבל עזרה מתאימה מבית הספר ולבחור בחלק או בכל הטיפולים המומלצים להפרעת קשב:
הדרכת הורים
טיפול תרופתי
טיפול התנהגותי
עזרה לימודית

כל הפעולות שאת עושה הן מצויינות, אבל כנראה שאינן מספיקות.
אני אמא לילדים עם הפרעת קשב שהייתה מורה, ואני חושבת שקשה לדרוש מן המורים להצליח עם הילד שלי בכתה של 35 תלמידים במקום שאני לא הצלחתי אתו בבית עם פחות ילדים. למורים אין כלי-קסם יותר מאשר לי.

yuliyuli1

New member
נפלתם על רופא ילדים לא מוצלח במיוחד

שלא מכיר את המחקרים הרבים בנושא ADHD והנזק שנגרם לילדים שלא מטופלים תרופתית.
תחליפו רופא ותנו לילד שלכם את העזרה שהוא צריך (ואם הרופא שלכם היה קצת קורא מחקרים הוא היה יודע שאין שום תכשיר טיבעי שיכול להחליף ריטלין).
כל ההורים שאני מכירה שהושפעו מדעות קדומות כמו של הרופא שלהם והתמהמהו עם הטיפול - כשהתחילו עם הריטלין הצטערו שלא נתנו להילד שלהם את התרופה הרבה קודם.

למחפשת הכוונה

לא ברורה לי התייחסותו של רופא הילדים לבקשתך
הפנייה לנוירולוג משמעותה אינה רק ריטלין אלא באמת לאבחן האם הקושי הוא נוירולוגי או אחר
זה יכול להיות קושי רגשי
אם את לא סומכת על המערכת הבריאותית במקום מגורייך, כדאי שתמצאי רופא מומחה בתחומו שתוכלי להתייחס ברצינות להמלצות שלו
כדאי לדעת שהרופאים בארץ, בניגוד לדעה הרווחת בציבור, לא ממהרים לתת ריטלין בגילאים צעירים
ההמלצה הראשונית היא לרוב הדרכת הורים, וחשוב לדעת אם להתמקד בהדרכה ממוקדת בהפרעת קשב

יעל גגג

New member
רוצה להוסיף על מה שאמרו פה קודמי

נראה שאת באמת משקיעה בילד ונותנת את כל מה שניתן עם נכונות ורצון לעזור לו. אני חושבת, שיש דברים שחזקים ממנו. ויתכן שתחושת הכשלון שלו מתגברת לנוכח העזרה הרבה שהוא מקבל ובכל זאת לא מצליח ״לספק את הסחורה״ - לא מצליח לשבת בשקט, לא מצליח למנוע אימפולסיביות עם החברים אולי לא מצליח לעקב אחרי כל מה שמתרחש בכיתה ואז לא שם לב שמחר צריך להביא ספר כזה או אחר...
לבן שלי הריטלין עזר משמעותית. לא רק להיות מכוונן יותר בכיתה, להצליח לשבת בלי להפריע לאחרים אלא גם עזר לו מבחינה חברתית, אפשר להכיר אותו כיוון שהוריד לו את האיפולסיביות בתקשורת עם ילדים.
ועם הריטלין, גם הוא מקבל - חוגי ספורט, רכיבה טיפולית וקבל גם עזרה רגשית.

למעלה