הממ תחושה מוזרה

• פותח הנושא Tpk
  • פורסם בתאריך

Tpk

New member
הממ תחושה מוזרה

בתור ילד קטן הרבה פעמים בליליה לא יכולתי לישון,למשך שעות הייתי חווה מין תחושה כזו שיש בי נפח עצום אבל ריקני וחשוך אתמול בלילה שכבתי וחלמתי בהקיץ, בין שינה ועירות חשתי עוד פעם אותה תחושה של ריקנות אבל הפעם במקביל חשבתי על אנשים שאני מכיר ועל מחוות שונות והנפח הזה התמלא באהבה עצומה כאילו לא משנה כמה אתה ריקני הכוח הזה ימלא אותך זהו תודה

Cheetah

New member
אני היחיד שמוצא את המשפט הזה מצחיק?

דרך אגב.. מי נמצא ב"צוות המנהלים"? . "There is no teacher but the enemy. No one but the enemy will tell you what the enemy is going to do. No one but the enemy will teach you to destroy and conquer. Only the enemy shows you where you are weak. Only the enemy tells you where he is strong. And the rules of the game are what you can do to him and what you can stop him from doing to you. I am your enemy from now on. From now on, I am your teacher" -Orson Scott Card, Ender's Game .

Cheetah

New member
קורי אנרגיה... אורסון סקוט קארד...

סיימתי השבוע את סדרת הספרים שלו על אנדר... יש שם תיאוריה שמוצגת לאורך הספרים (speaker of the dead, xenocide, children of the mind ליתר דיוק)... זאת על קורי אנרגיה אנרגיה שמקשרים בין כל יצור מודע... קצת מסובך בכל מקרה תיאור מאוד דומה לתיאורים של קסטנדה... ושימושים מעניינים לפרקטיות של התיאוריה... קארד לוקח את זה רחוק (מד"ב בדיוני בכל זאת)... בכל מקרה התיאוריה הבסיסית היא מאוד מאוד דומה... בשתי המקרים הדוגמא הכי קיצונית ליישום של התיאוריה זה מעבר של גוף פיזי אל מחוץ לעולם ובחזרה אליו. בדקתי קודם את המקור לתיאוריה שלו בפורומים של אורסון קארד... והוא כנראה די המציא את הרוב, לפחות ככה זה נראה.. אנשים מסויימים טענו שזה לקוח במידה מסויימת מלימודים אזוטריים של מורמוניזם (קארד מורמוני)... אחרים טוענים שזה לקוח מתיאוריות מדעיות... אבל לא נראה לי... אם כבר אז זה הפוך... סופרי מד"ב תמיד מקדימים מדענים... בכל מקרה... ספרים טובים... . Only one rabbi dared to expect of us such a perfect balance that we could preserve the law and still forgive the deviation. So, of course, we killed him. Speaker for the Dead .

L i z a r d

New member
אחח...

מאוד אהבתי את התיאורים האלו של רשת הקורים וכל זה. גם התיאור של התודעה של הישות שהתפתחה שם מקסים ומעורר את הדמיון. קורי האנרגיה שם מבוססים על טכנולוגיה עתידנית, נראה לי שהכיוון של הכותב בא ממדע תיאורתי, אבל סביר להניח שהוא גם הושפע מידע מטאפיסי איזוטורי.

LucidGuess

New member
אפשר הסבר ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif

מה זה "לתאוריית המיתרים הפיסיקלית"
Lucid

charlila

New member
יש תיאורייה חדישה בפיסיקה המתארת

את תנועת האלקטרונים סביב גרעיני היסודות כמיתרים. זה מתואר באיזשהו ספר מדע פופולארי, נדמה לי ספר המשך ל"כאוס". תיאורית המיתרים באה לגשר על הפער בין הפיסיקה של המידות הגדולות (גרמי שמיים בחלל, גופים על פני כדור הארץ) לזו של המידות הקטנות (קוורקים וחלקיקי-חלקיקיהם, כאלה) שלדברי מחבר הספר שקראתי, כבר הרבה זמן כל פיסיקאי יודע שהן נמצאות בסתירה גמורה, והסיבה היחידה שהעניין לא מתפוצץ זה שאין שום בעייה פיסיקלית שמופיעים בה שני סוגי הגדלים ביחד. זה מה שאני זוכרת. יש עוד המון השלכות מעניינות, ובגדול - התיאור דומה מאוד לזה של ראיית האנרגייה של דון-חואן וקרלוס. (בשבילך, לוסיד! זה מדעי! סימן שזה לא סתם חרטא!)

רצינו להדגיש בפני הכותב

שמה שהוא רשם היה עולמו הפרטי. אכן עשינו זאת בצורה משעשעת
לגבי מי הנמצא בצוות המנהלים, אנחנו לא נגישים. לוחמים, כבר אמרנו?

נזכרנו במשהו משעשע

בגלל הצירוף "עולמו הפרטי". הרבה פעמים כותבים בפורום משתפים מעולמם הפנימי, והם גם מבקשים על כך פירוש. א. למה לפרש ולתייג חוויות עוצמתיות למשהו מובן והגיוני? ב. המציאות אינה אחת וכותבים אלו מצפים שעוד מישהו היה שותף לנקודת התפישה שהיתה להם באותו הרגע? או שמתוך המציאות המצומצמת שלו אדם אחר יכול לפרש את מה שהם עברו? למשל הודעה בסגנון הזה: אתמול שכבתי במיטה ופתאום ראיתי נקודת כחולה. ואז הרגשתי שזה מזכיר לי את החלום ההוא שחלמתי לפני שבוע עם הרב חובל והסירה שגם שם הופיעה נקודה אבל בחלום היא היתה ירוקה. ואז אמא שלי קראה לי והעירה אותי. מה אתם חושבים שזה אומר?
תמשיכו לשתף באופן חופשי, אבל תנסו לזכור שהיקום מסתורי. אתם מסתוריים. כל רגע בחייכם הוא מיוחד. אל תמהרו לתייג הכל לכללים ברורים ומובנים.

Cheetah

New member
המממם...ציטוטים זה טוב.. אמרתי פעם?

"יש תיאוריה הגורסת כי אם אי פעם יגלה מישהו לשם מה בדיוק נועד היקום ומדוע הוא נמצא כאן, ייעלם היקום כהרף עין ויוחלף במשהו מוזר ובלתי מובן עוד יותר. יש תיאוריה אחרת הגורסת כי כל זה כבר קרה" המסעדה שבסוף היקום / דאגלס אדאמס "מחר שבעת נשרים אראה, כוכב שביט גדול יתגלה וקולות יבקעו מן הסערה לבשר דברי ביעוטים נוראיים. היקום הזה אף פעם לא היה סביר,אני חושש שבנו אותו על פי מכרז ממשלתי" רוברט היינלין "Not only is the universe stranger than we think, it is stranger than we can think." "The effort to understand the universe is one of the very few things that lifts human life a little above the level of farce, and gives it some of the grace of tragedy." יום עצמאות שמח ....

למעלה