הממ שלום. :)

Silly LoveSong

New member
הממ שלום. :)

אני אלינה, בת 18. פעם רציתי נורא להתגייס, היו לי אפילו תוכניות בראש. היום, אחרי תקופה ארוכה של חשיבה, אני מתנגת לצה"ל. אני מתנגדת למלחמות, ובעיקר - להרס ולפגיעה של צה"ל בטבע ולניסויים שהוא עורך בבעלי חיים. אני לא רוצה להתגייס. אמא שלי רוצה שאני אלך לעתודה האקדמית. חשבתי על זה, אבל לא ממש רציתי. כעת אני גם לא יכולה, היות ולא קיבלתי ציון מספק בבחינה הפסיכומטרית. לכן אני רוצה לסרב להתגייס. עיינתי במכתבים שיש במאמרים ואני יודעת מה לכתוב, אך השאלה שלי היא: לאן אני שולחת את זה? בדואר? בפקס? האם אני צריכה להגיע ללשכה כדי לחתום על סירוב גיוס? להתקשר אוליי? אודה מאוד אם תעזרו לי! אלינה

שלום שלום ורק שלום.

את כל הפרטים תוכלי תמיד לקבל בפרופיל חדש www.newprofile.org וגם בפורום שלהם. את המכתב את שולחת בדואר, עדיף רשום. את יכולה לשלוח את המכתב למספר גורמים ז"א, לשר הבטחון(הקריה), ראש לשכת הגיוס(תל השומר), ראש מנהל הגיוס (הקריה) ולכל תנועה פציפיסטית בארץ. אני בכלל ממליצה לך להכנס לפרופיל חדש ולעיין שם, זה יכול רק לתרום לך. עוד המלצה, לפני שאת שולחת את המכתב, שימי לב שהנסוח שלך הוא פציפיסטי ולא יאשימו אותך בסרבנות סלקטיבית (סרבנות בגלל הכיבוש), כדי שלא יעשו לך בעיות ויותר מדי ערעורים. זה טוב שיש לך הרבה נימוקים לסירובך. אבל תשתדלי לא לצאת יותר מדי אנטי אנטי, כי בכל זאת, מהגורם שאת מתנגדת לו את מבקשת לצאת. את יכולה להעזר בהרבה אנשים עם המכתב, אני פה כדי לעזור. המון בהצלחה, אסיה.

סליחה שכחתי משהו

בקשר לאיפה את מצהירה על סירובך.. את שולחת את המכתבים, את אמורה לקבל דף המאשר את קבלת המכתב.. אז את צריכה לחכות שישלחו לך זימון לועדת הפטור ומשם רק לקוות :] אסיה.

ahp

New member
סתם שאלה

איזה ניסויים עושה צה"ל בבעלי חיים? ועל איזה פגיעה בטבע את מדברת?

p i g

New member
צהל החמוד

משתמש בבעלי חיים כמו חזירים לצורכי ניסויים בכלי נשק והתופעות שלהם. פגיעות הלם למשל ואיך זה משפיע, לצורך הניסוי הזה פוצצו 30 חזירים... פגיעה בטבט מתחיל קודם כל בעובדה שצהל אחראי על עצמו בכל השקור לשמירה על חוקי סביבה, אין אף גוף מעל או מתחת צהל בהיררכיה המדינית חוץ מצהל בעצמו שיכול לבקר את צהל בנושאים שקשורים למפגעים סביבתיים. בתכלס המפגעים נובעים למשל מ: השלכת פסולת כמו זמן מנועים, רעלים כימיים, תחמושת וכדומה... וכמובן שתעשיית הגרעין לא מועילה כלום לאקולוגיה...

Silly LoveSong

New member
../images/Emo45.gif

לא מזמן גם הרסו שטח ירוק ענקי וכרתו המון עצים בשביל הקמת בסיס חדש.....
ותודה לכולם אגב!

ahp

New member
כמה שאלות:

א. מאיפה המידע על החזירים? הוא נשמע לי כמו שמועה מצוצה מהאצבע. יש לך קישור לידיעה באתר רציני, או כתבה בעיתון? ב. האם העובדה שצה"ל פוגע בטבע גורמת לך להתנגד לקיומו ולא לשרת בו? יש בחיים רק שחור ולבן? הרי מול הנזק שהוא עושה, התועלת היא רבה (העובדה שאת חיה, למשל). ג. חשבת על זה, שבהנחה שהפלסטינים יכסחו לנו את הצורה אחרי שלא יהיה צה"ל, מצב הטבע פה יהיה הרבה יותר גרוע? להם בכלל בכלל לא אכפת מהסביבה. [ההערה הזו לא היתה ממש ברצינות. אין צורך להתיחס אליה]. ד. תעשיית הגרעין ממש לא קשורה לצה"ל.

Silly LoveSong

New member
תשובות.

כתבה על פיצוצי החזירים. וכן, אני מתנגדת להרס שטחי טבע בשביל הקמת עוד בסיסים.... גם ככה בקושי נשארו לנו שטחים "פראיים". אז להרוס גם את מה שנשאר? ברור שצריך בטחון במדינה, אבל אני מאמינה שאפשר להגיע להסכמי שלום גם בלי לערב אלימות. ומתנגדי ההתנתקות עולים לי על העצבים! לעזאזל! המדינה מוציאה חוק שמחייב אתכם להתפנות! תצייתו לו, תתפנו ותשתקו!!!!! (*רגע של הוצאת עצבים*)

ahp

New member
טוב...

עכשיו הפכת את הטענה שלך לגמרי: את מאמינה שאפשר להגיע להסכמי שלום גם בלי להרוג חזירים. אני אקשה עלייך: את חושבת שיש מישהו שלא רוצה שלום בצד שלנו, ולו רק בגלל אלפי האנשים שמתים בלעדיו? ומה הקשר למתנגדי ההתנתקות?

דוידל

New member
הפלצנות ממשיכה

לא להתגייס זה לא חוקי והפלצנית מיללת על זה שחומים לה כביש להצטרף לדמעות התנין שלך?

p i g

New member
כמה תשובות

א. מהאתר של האגודה חפשי שם... ב. זה שצהל פוגע בסביבה זה גורם לי להתנגד לו באותה מידה שאני מתנגד למליוני תאגידים שמשמידים מידי יום עוד עוד את כדור הארץ. צהל לא יוצר שום תועלת הוא רק יוצר עוד שנאה כעס ומשלהב את הכיבוש יום יום בפלסטין, אם יצא לך להיות פעם בשטחים הכבושים ולראות מה זה הכיבוש באמת את תביני שאין דבר כזה כיבוש נאור בשם השליחות הציונות והגנת המולדת זאת פיקציה ציונית אחת גדולה. הכיבוש קיים אך ורק מתוך מחשבה ציונית אמפריאליסטית ורצון לכוח ושליטה. בנוסף אני לא מרגיש ולא מאמין שצהל מגן עליי בשום צורה שהיא אלה מזיק לבטחוני ולבטחון הכלל. המצאות צהל בשטחיםכבר 37 שנה יוצרת דורות על גבי דורות של פלסטינים מדוכאים כבושים אבודים ומתוסכלים אין בזה שום בטחון. ג. מה גורם לך להמאין שהיהודים יותר איכפתיים לגבי נושאים סביבתיים, מתי לאחרונה יצאת למסוק זיתים תגידי לי? איזו מן סברה גזענית זו. לגבי יחס לבעלי חיים אפשר להתווכח מנוכח העובדה שהחברה הערבית היא חברה יותר שמרנית בענייני דת וכל החרא הזה. אבל שים לבן למשל להבדל בין בניה אורבנית יהודית לבניה אורבנית ערבית. היהודים מכסחים את השטח שבהם הם גרים והופכים אותו לטרסות מסודרות ויפות ואילו הערבים משתדלים לבנות ביחד עם הטבע ולא לרמוס אותו (אפשר לשים לב לזה באופן ברור בישובים יהודים וערביים באזור ההרי). אומנם אי אפשר למדוד יחס סביבתי במונחים של עבודה ופרנסה בהתייחסות לאקולוגיה ואכפתיות אבל הטענה שהיהודים יותר איכפתיים לסביבה היא מכוערת ממש. ד. מה הקשר בין תעשיית הנשק לצהל באמת?! מעניין לדעת....

ahp

New member
אני לא בת!

א. בסדר, נכנע. זה לא מוריד בגרוש מהנקודה העקרונית שלי, שהיא: ב. התועלת שצה"ל נותן היא העובדה שמספר ההרוגים הישראלים עומד על כאלף, במשך ארבע חצי שנים, במקום מספרים גדולים הרבה יותר. העובדה שאתה חי היא תוצאה ישירה של קיומו של צה"ל. ג. אינני מדבר על הקשר לטבע ודברים כאלה. העובדות הן שאצלנו, כמדינה מסודרת, יש פיקוח על נושים סביבתיים (או לפחות אמור להיות). אצלם, לאיש לא אכפת, הם מזרימים ביוב חופשי לאיפה שבא להם, פשוט כי אין פיקוח, הכל אצלם חפלפ מבחינת ניהול שלטוני, וזה חלק מזה, מה לעשות. ד. Silly LoveSong הזכירה את תעשיית הגרעין כמשהו רע שמזהם ושייך לצה"ל. מזהם- ניחא. אולי (ממש אין לי מידע בנושא. אם יש למישהו מידע עובדתי, שיגיד). קשור לצה"ל- ממש לא. ומצטער שלא עניתי מיד, פשוט לא שמתי לב שענית לי.

p i g

New member
אוקיי

על א' נוותר. ב. "העובדה שמספר ההרוגים הישראלים עומד על כאלף, במשך ארבע חצי שנים, במקום מספרים גדולים הרבה יותר" על חשבון של 2 הרוגים פלסטינים ביום בממוצע, וואלה לא מתאים לי. ג. "לאיש לא אכפת, הם מזרימים ביוב חופשי לאיפה שבא להם, פשוט כי אין פיקוח, הכל אצלם חפלפ מבחינת ניהול שלטוני" תגיד אתה יודע מה זה כיבוש? מתי פעם אחרונה החברה הפלסטינית החליטה משהו לגבי משהו? צהל שולט בהם, הוא מחליט והוא מבצע מה שגורם לתשתיות רחוב וכדומה ברמה של ביוב צמרת. והכפרים הערביים בתוך ישראל סובלים מהאפליה חמורה בכל מה שנוגע למדיניות רווחה בנוגע לתשתיות. ד. אוקיי נניח שאין קשר בין פיתוח הגרעין לצה"ל. תקרא את זה http://www.greenaction.org.il/militarism.html#info בכל מקרה.

ahp

New member
טוב,

על ג' נוותר. לא עקרוני. עכשיו ניגש לב'. אותם פלסטינים ברובם, נהרגו כי היו שותפים בפעילות חבלנית. רצו להרוג אותך. אין לי שום בעיה שימותו עכשיו כל מי שרוצה ופועל למען מותי. לגבי החלק החף מפשע, צר לי. איך שאתה הצגת את הדברים זו דמגוגיה. זה לא -אני מול 2 פלסטינים". זה "השכונה שלי מול 2 פלסטינים". בלי צה"ל זה לא היה תיקו בהרוגים, או משהו כזה. בלי צה"ל היו טובחים את כל הישראלים. 6 מיליון, אם מותר להשתמש במספר הזה. מולם, 5000 הרוגים זה כסף קטן. פחות מפרומיל. זו תוצאה של קיומו של צה"ל.

pazro

New member
תעשיית הגרעין גם לא פוגעת באקולוגיה

כך שזה בסדר. צה"ל לא נמצא מעל לחוקי המדינה כשצה"ל פוגע בטבע גם בוא מקבל קנסות.

דוידל

New member
פלצנות....

ובעיקר - להרס ולפגיעה של צה"ל בטבע ולניסויים שהוא עורך בבעלי חיים. גזילת חופי י-ם לא מעניין אותך ניסויים בצ"הל בבעלי חיים??.. פלצנית ותו לא

Silly LoveSong

New member
חופי י-ם? ירושלים?

מה זה בדיוק?? ותאמין לי, שזה כן מאניין אותי. אני מתנגדת לתוכנית ניצנים ומשתתפת פעילה בהתנגדות לתוכנית. אז בבקשה אל תגיד דברים סתמיים. אתה היחיד שמפלצן כאן. תודה.

למעלה