הממ שלום...

Compulsive

New member
הממ שלום...

אני בן 16 וחצי והחלטתי להתחיל ללמוד נהיגה. אני יכול להתחיל ללמוד נהיגה מעשית לפני שאני ניגש לתאוריה? אם כן, לגבי המורים - מה המחיר בערך, כמה שיעורים צריך לקחת לפני שאני נגש לטסט, היכן אני יכול למצוא המלצות למורים וביקורות על מורים (אני גר בחולון) וכו'? בנוסף, בגיל 16 וחציאני יכול להתחיל ללמוד נכון? באיזה גיל אני יכול להוציא רישיון (17 לא?)?, כמה זמן תקופת הנהג החדש, וכמה זמן אני צריך לסוע עם משגיח? בתודה מראש, תום.

avvv

New member
תשובות לחלק משאלותיך

אפשר להתחיל לקחת שיעורי נהיגה לפני שניגשים לתאוריה. השיעורים עולים כ80- שקל לשיעור, וצריך לעשות לפחות 28 שיעורים לפני הטסט הראשון (בד"כ עושים יותר). אם אני זוכר נכון, אז תקופת הנהג החדש היא שנתיים, ועם מלווה נוסעים חודשיים.

Compulsive

New member
תודה רבה../images/Emo13.gif מצפה לשאר התשובות.

בתודה מראש, תום.

N I R VA N A

New member
תשובות

1. כן אתה יכול להתחיל ללמוד נהיגה בלי תיאוריה (אבל אני אישית לא ממליץ למשוך יותר מדי זמן עם התיאוריה - יש לזה יותר מדי חסרונות) 2. המחירים נעים בין 85 ל 95 ש''ח לשיעור של 45 דקות... 3. יש חובה לעשות 28 שיעורים של 45 דקות (אחרי 28 שיעורים אתה רשאי לגשת לטסט פנימי) 4. אתה יכול להתחיל ללמוד נהיגה בגיל 16.5 והגיל המזערי לקבלת רישיון הוא: 17... 5. תקופת הנהג חדש היא שנתיים, כעבור שניים אתה מחדש ל 5 שנים נוספות (צריך לשלם אגרה) 6. כיום לפי החוק אתה מחוייב לנסוע עם מלווה: חודשיים בלבד... ושיהיה בהצלחה!!

ML323F

New member
אם לא אכפת לך, אני יתקן אותך קצת...

לא צריכים לעשות 28 שיעורים בשביל טסט פנימי. צריך 28 שיעורים בשביל טסט חיצוני (רגיל) בקשר לחידוש של הנהג חדש.. זה גם לא ממש נכון... נהג חדש זה זה בשנתיים הראשונות אחרי שעברת את הטסט... אחרי השנתיים האלה אתה הופך לנהג צ-ע-י-ר .. ההבדל בין נהג חדש שעוד לא סיים את השנתיים עם המלווה לנהג צעיר או השתלום לביטוח.. שנהג צעיר משלם פחות (מן הסתם. הוא כבר לא חדש) ונהג צעיר לא צריך שלט "נהג חדש"

למעלה