הממ משהו קטן ונחמד שמצאתי :)

הממ משהו קטן ונחמד שמצאתי :)

פשוט תקראו
היי אתה! בעד או נגד?/ מאת: גשם של נובמבר (אחת מהפורום) כול הזכויות שמורות "וואו! סלח לי! אתה בעד או נגד?..." הרמתי את ראשי. פרצוף ענקי נדבק לחלון המכונית שלי. ראיתי אותו קודם, ולרגע חשבתי שאני הוזה, שהרי מחזה כזה לא רואים כל יום. הוא עמד באמצע הכביש המהיר, שעכשיו כבר לא היה כל כך מהיר... הפקק השתרך על פני קילומטרים ארוכים, והוא עמד שם כאילו כלום. הוא לא יצא מאחת המכוניות שבסביבה, שכן כעת היו בתוכן אלפי נהגים זועמים, צופרים ומקללים בשפות שונות. והוא עמד שם, אין לי מושג מאיפה הוא צץ פתאום. איש מלא ונמוך, כמו גוץ קטן, עם משקפי ראיה וזקן צרפתי. כל בגדיו היו מכוסים בסטיקרים, לא היה מילימטר אחד פנוי. מה לא היה שם? - 'לא זזים מהגולן', 'שלום חבר', 'מושחתים נמאסתם', וכו' וכו' וכו'. נראה לי שאפילו ראיתי שם איזה 'נחמן מאומן' אחד. על פרקי ידיו היו קשורים 6 סרטים בצבעים שונים. אם לנסח את זה נכון, הוא נראה כמו הדיעות הפוליטיות של 5 אנשים שונים. "מה?.." בהיתי בו בהשתאות. "אתה - בעד או נגד?" "בעד או נגד מה?.." "עזוב שטויות - בעד או נגד?..." "בעד או נגד... מה? אתה צריך כסף או משהו??..." "תגיד לי - אתה לא יכול לענות על שאלה כמו בנאדם?.. בעד - או נגד?..." "טוב, נו - בעד." הוא הסתכל עלי כאילו נפלתי מהירח. "בעד?!" הוא פער פה המום, "אתה נורמלי?..." "על מה אתה מדבר לעזאזל?..." "אתה לא נראה כמו טיפוס כזה..." הוא צקצק בלשונו. "איזה טיפוס? על מה אתה מדבר?" "גם כן אתם, אין לכם טיפת רגש. אתה וכל אלה שכמוך. בעד..." לרגע שקלתי אם לדרוס אותו. למה לא יכל ליפול עלי איזה קבצן? אתה נותן לו שקל והוא ממשיך הלאה. "אתה מוכן להסביר את עצמך בבקשה?" אמרתי בנימוס מהול בעצבנות קלה. "מה, אתה לא רואה חדשות?... איפה אתה חי? אני לא מאמין שאתה בעד. אומרים שחלק גדול מתוך כלל האוכלוסיה הם נגד, בסטייה של 0.4 אחוז" "טוב, אז אני נגד." "נגד??? אתה לא מתבייש?... ככה לחשוב?... " "כן - אני נגד. יש לך בעיה עם זה?!" התחלתי לאבד סבלנות. "ככה אתם - כל הנגד האלה, ישר באלימות וצעקות, קצת תרבות לא תזיק!" "אז אני חוזר לבעד." "אני לא מאמין עליך..." התחיל להגיד. "טוב, אני צריך להמשיך הלאה", קטעתי אותו. התנועה התחילה לזרום באיטיות. "שתהיה לי בריא, אתה והדיעות שלך..." סינן והתחיל ללכת. "רגע!" קראתי, "ומה אתה - בעד או נגד?" "אני?.." הוא הסתובב, "אני אין לי דיעה...", צחק, ופנה למכונית שמאחורי. "היי! אתה שם - כן, אתה - בעד או נגד?..."

למעלה