הממ...חדשה(
)

הממ...חדשה(../images/Emo35.gif)../images/Emo2.gif

טוב,אז הייתי פה מזמןןן ואני רואה פה עדיין שמות מוכרים אז יכול להיות שלא *לכולם* אני אהיה חדשה
שיר,16.5,נעים מאוד
בכל מקרה,נכנסתי להתייעץ(כמו רובינו
). תראו,מאז ומתמיד אני רוקדת,מגיל 4 וחצי לערך,ובשנים האחרונות מתמידה בבלט בלבד,ונהנת ממנו מאוד.
השנה,הגעתי למשבר מאוד קשה מבחינה לימודית,דבר שמעולם לא היה לי בעבר (אני בי"א,ביי דה ווי
). תמיד הייתי לומדת יום לפני מבחן,ומשיגה 95+ וכאלה...והשנה,השנה גיליתי שכשמרחיבים פיזיקה ומחשבים,ולומדים במואצים למיניהם,יש פחות זמן,וצריך להשקיע יותר בלימודים כדי להסתכל על ציונים שאני ארגיש טוב איתם. אז נכנסתי לדכאון,ויצאתי ממנו,והבנתי שבשביל השקט הנפשי שלי-אני חייבת לרקוד,כי רק זה באמת מרגיע אותי. אבל,אין לי מספיק זמן,מסתבר. אני לומדת 42 שע' בשבוע+תגבורים בתקופות מבחנים(שזה בערך...כל יוםP: )+מפגשי כיתה(נניח עכשיו יש לי מפגשי משלחת לפולין בערך פעמיים בשבוע,וזה גם על הבלט). אני לא יודעת מה לעשות.אני רשומה ל4 פעמים שבועיות,ומגיעה בממוצע לפעמיים. יש לי מן פחד כזה להרשם לפחות,זה כאילו אני מגבילה את עצמי,ואם יום אחד יהיה לי זמן לבוא עוד פעם באותו השבוע-לא אוכל...
אין לי מושג מה לעשות בנידון,ואני חייבת למצוא פתרון לזה.
עצה,מישהי

נמ מבינה אותך..

בדיוק עשיתי החלטה אתמול... אני אספר על עצמי ואולי יעזור לך. אני גם רוקדת בלט, השנה יש לי 3 פעמים בשבוע(הורידו לנו משום מה, שנה שעברה היה 4). בנוסף, אני מדריכה בתנועה כזו של המתנ"סים שזה כולל פעולה של שעה וחצי שאני כמובן צריכה להיות לפניה ואחריה במתנ"ס וישיבה של כל המדריכים. לישיבה אני תמיד מאחרת או לפעמים לא מגיעה כי יש לי בלט ואז אני לא מספיקה. אני גם בכיתה יא, אמנם לומדם פחות שעות ממך אבל גם הרבה תגבורים. אצלי התגבורים לא יוצאים על הבלט כי הבלט הוא רק ב7 ובדר"כ תגבורים נגמרים עד אז. עוד דבר אני אומנם לומדת מעט שעות אבל זה כי אני לומדת בטכניון כימיה וככה קבלתי פטור מהבגרות(כן וקבלתי 5 יחידות 100) ואז נשארה לי רק הגברה אחת=פיסיקה(ו5 אנגלית ומתמטיקה). בקשר ללימודים, אני מזדהה איתך באמת יא הרבה יותר קשה מכל השנים, אני גם נאלצת להשקיע יותר מתמיד, אבל תראי תמיד יש זמן, אפעם לא הפסדתי בלט בגלל מבחן. גם לא מבחן בטכניון ששם כמות החומר למבחנים זה בערך כמו בגרות וגם לשם צריך לעשות הרבה שיעורים וזה לא קל. אני מודה שהפסדתי כשהוא התנגש עם דברים אחרים ועם זה אי אפשר לעשות כלום חוץ מלותר על משהו. אז אני לומדת בין לבין, ותאמת אני מודה לומדת פחות משהייתי רוצה וגם אני שיא הפרפקטציוניזם והיה לי ממש קשה לקבל את זה שאין כבר כ"כ הרבה מאיות. אני באמת התגברתי יחסית על הפרפקטציוניזם הזה, אני שומרת על ציונים גבוהים אבל אולי הייתי יכולה יותר עם הדבר היחיד שהיה לי בחיים הוא הלימודים. נמ אתמול קבלתי החלטה, הטכניון עד עכשיו היה רק בימי שישי, הייתי מפסידה בית ספר ונוסעת לשם(גם דבר שדרש ממני מאמץ, להשלים חומר של מלא שיעורים), אתמול התחילו לנו גם עוד קורס יום רביעי. והטכניון בשבילי זה באמת גם מקום שאני נהנית ממש חברתית, לא רק לימודית, והיה לי קשה לותר אבל החלטתי להשאר רק בחלק מהקורסים בטכניון בשישי ולהמשיך בבלט יום רביעי. כי תכלס, אני יודעת שלא אהיה רקדנית ואם ההתלבטות היתה או טכניון לגמרי או בלט לגמרי, כמה שהיתי ממש ממש מבואסת מזה, הייתי עוזבת את הבלט אבל אם אפשר להתפשר אז עדיף להמשיך לרקוד, כי בתכלס קשה לי להתרכז בלי זה. ותמיד טוב לנוח מידי פעם מלימודים והשאר. וכן גם לי זה מה שמחזיק שקט נפשי. לדעתי אל תוותרי לעצמך אם זה עושה לך טוב, את הכי חשובה. לימודים תמיד אפשר להשלים. ואולי תבדקי לגבי המשלחת לפולין אם אפשר להזיז את הפגישות. מקווה שעזרתי.

../images/Emo26.gif

קודם כל,נשמע לי שעשית החלטה נבונה,אז כל הכבוד.החלטות זה דבר מתקיל ולא נחמד במיוחד
. תראי,המסלולי לימודים שלי בבית ספר,במקצועות הרחבה,הם כמו מואצים(סיימנו ת'חומר לבגרות בפיזיקה אחרי חודשיים-שלוש,טיפה יותר מאוחר במחשבים) ובאנגלית אני במואץ רשמי (כלומר שנה שעברה עשיתי E והשנה F G ובע"פ). ה"ויתור" הרשמי שלי-היה לעבור ל4 יח"ל מתמטיקה,כי ב5 יש מורה נוראית,וללמוד איתה זה בעצם ללמוד אינסוף שעות בבית ולהכנס לדכאון(מהמורים שמסבירים לך למה יש לך מזל שאתה שם ובעצם אין לך סיכוי להצליח)...ולכן ויתרתי,ואני ב4 יח"ל,למרות שזה מבאס אותי לפעמים. נכון,יצאתי מנק' הנחה שלימודים אפשר להשלים. ואף על פי כן,הקצב בפיזיקה מטורףף,אין לנו מספיק בסיס מתמטי,ולכן זה דורש המון תרגול.אני לומדת כמעט קבוע ביום שני עד בערך 8 בערב.זה כבר עולה על הבלט. שוב,גם במחשבים נדרשה השקעה לא קטנה...וביתר המקצועות,מן הסתם. אני לא יודעת.כשאני לא רוקדת אני מרגישה נורא,ומצד שני כשאני מגיעה אחרי שבוע שלא רקדתי אני בקושי מסוגלת פיזית,וגם המורה מעירה לי. לגבי פולין-המפגשים בלתי ניתנים להזזה,אבל רעיון נחמד.
,טוב לדעת שיש עוד בנות שמתלבטות ככה.
הבעיה היא-שאני לא יכולה לעשות ת'החלטה של "זה אני לא אהיה..." כי אני באמת עוד לא החלטתי,ולכן אני פשוט לומדת מה שאני אוהבת,או את הרוב לפחות(אני מתעניינת מאד גם בפסיכולוגיה ובאומנות פלסטית,אבל את אלו אני עושה בבית,לתרפיה). שוב תודה

Amitush222

New member
הממ.

מחשבה שעוברת בראש של רב הרקדנים בגילינו.. "למה אין יותר מ24 שעות ביממה?" "למה אין 8 ימים בשבוע?" ונכון, זמן זה דבר מגביל, בעיקר לוונדר וומן כמוך שעושה.. הכל:) תראי, להגיד לך שהכל אפשרי? הכל אפשרי. זה נכון! אבל זה בדרך כלל בא על חשבון משהו.. אני לפני שנתיים הייתי יוצאת מהביתה בשבע וחוזרת בעשר [אני מדברת על 15 שעות, לא על שלוש שעות:p], הייתי לומדת המון שעות, נמצאת במגמת מחול, ועם מפגשי משלחת כלשהי ללוס אנג'לס. נהניתי מכל שניה, הייתי רצה מפה לשם ומשם לפה.. הייתי בת 15.. ובסוף השנה קרסתי. את יכולה לעשות הכל, אבל זה בא על חשבון הבריאות הרבה פעמים... צריך לעשות החלטות. בין אם זה להוריד מקצוע אחד מההרחבה, בין אם זה לא להגיע למפגשי פולין ובין אם זה לא להגיע לכל הפעמים של המחול. אני חושבת, שאת עושה כרגע את מה שאת יכולה ואני לא רואה בזה שום דבר רע. את מגיעה למתי שאת יכולה, גם אם זה פעמיים בשבוע... זה לא נצחי, תגבורים במקצועות הרחבה ייעלמו אחרי הבגרויות וגם מפולין את תחזרי מתישהו. אני מכירה את הפחד מלהוריד שעות באופן "רשמי", ואני באמת לא עשיתי את זה גם כשלא יכלתי להגיע כי זה מה שנותן עדיין את התחושת שייכות לסטודיו, כי גם אם אני אגיע לשיעור בשבוע ואני רשומה על מנוי חופשי זה מה שמשאיר אותי מנטלית בפנים:p אם זה הולך להיות לתקופה ארוכה, אל תבזבזי כסף וכן תירשמי לפחות שיעורים אפילו רק לחודש. ואם את לא אוהבת את הרעיון של מעט שיעורים.. אז אין מה לעשות, אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.. יש רק 24 שעות ביממה ושבעה ימים בשבוע:) צריך לעשות ויתורים לפעמים.

../images/Emo26.gif

את ממש חמודה,תודה על התמיכה
.היה לי כיף לשמוע
כן,את צודקת בכך שצריך לעשות החלטות...אבל אני,עשיתי הרבה השנה.פרשתי ממועצת נוער,מדוברות,מועדת עיתון,מהדרכה(כל אלו עשיתי בי' +מחול+מואץ אנגלית)... הפרישה הזו לא הייתה לי קלה,וכואב לי לדעת שאני כבר לא מעורבת קהילתית,פשוט...אני מעדיפה מחול.זו החלטה שעשיתי. אני כ"כ מקווה שהמורה שלי מבינה,אי שם,בעומק לבה,את מה שאמרת...שזה לא נצחי,וכמה טוב שזה לא.לא הייתי שורדת אחרת.
באמת תודה רבה עמית,עשית לי תחושה טובה

מבינה לגמרי..

מבינה אותך לגמרי... אני הגברתי פיסיקה ומאאווד מאודד קשה לי אני ממש צריכה להיאבק על הציונים שלי.. אבל בחיים לא הייתי מוכנה לוותר על החוג בגלל זה .. (לפחות על אחד השיעורים שבו אני ממש נהנת). אני תמיד יודעת לשים לעצמי את הגבול של באמתת עם כל הכבוד על זה אני לא מוותרת בגלל לימודים.. אני עושה את המקסימום להצליח אבל אני לא מוכנה שעל הריקוד (שבאמת מאוד מאוד חשוב לי .. גם בגלל הריקוד עצמו וגם בגלל הממורה והבנותש בחוג..)אני יוותר בגלל פיסיקה.. אם הייתי את הייתי עוברת היום ממגמת מחשבים למגמה יותר קלה כמו ספרות, תאטרון או איזשהי אופציה אחרת.. לא תמיד חייבים להיות ההכי טובים .. פיסיקה תפתח לך מספיק דלתות. אני נמצאת בספרות פיסיקה (לפני זה הייתי בפיסיקה תאטרון) באמת שכלכך כיף לי להגיע למגמה היא הולכת לי כלכך ברגל.. הרבה פחות לחץ מעוד מגמה ריאלית.. פשוט כיף באמת! תעשי את זה ירד לך המון מהלחץ .. ואני במאת חושבת שזה לא יפגע לך כלכך ברצון של לעשות את ההכי טוב.. ממליצה לך בחום לעשות את זה .. פתתאום תגלי הרבה יותר זמן פנוי

תודה אבל../images/Emo26.gif

יש לי סיבה לבחירות שלי,וזו לא "זה יפתח לי המון דלתות,בואו נרחיב את זה" ,כי כשהתחלתי בהרחבות הייתי בטוחה ב100% שמה שאני רוצה לעסוק בו הוא מחול,ולא דבר אחר. בחרתי בהרחבות האלו כי אלו הדברים ה(כמעט) יחידים שבאמת מעניינים אותי,שאני באמת צריכה לחשוב בשבילם,ולכן זה הרבה יותר מתגמל להצליח בהם. אחד המטרות ששמתי לעצמי זה להשאר בהרחבות שלי,ועם ציונים טובים בהם.
מלבד זאת,מחשבים הוא לא המקצוע שמעיב על חיי
. מחשבים אפילו דיי קל לי(
) אפשר לומר,ולא דורש ממני *המון* השקעה.רק פיזיקה. אם אני אפרוש ממשהו,אני אהיה מאד מאוכזבת מעצמי.זה לא הפתרון שאני רואה לנכון. בכל אופן,אני שמחה שלך זה עבד ותודה רבה על העצה

למעלה