הממ.. הצבת יעד לעתיד.

nuke105

New member
הממ.. הצבת יעד לעתיד.

שלום רב, מזה זמן רב אני במפת הדרכים, לאן פניי יילכו בעתיד? אני בחור צעיר בן 23 אני לומד מדעי המדינה באונברסיטה ומקביל אני משרת בצבא בתור איש קבע ואני משתחרר עוד מספר שנים לאחר שאני אסיים את התפקיד ביחידה. אני יודע שעתידי לא יהיה בצבא. אך הדבר המבהיל יותר שאני לא יודע מה אני יעשה אחרי זה.. אני לא רוצה לזרום. והמטרה הראשית שאליה אני רוצה להגיע אליה אינה ידועה לי. מן הסתם אני ארצה ללמוד לתואר שני ולהתפתח אך איך אני אדע שהדרך שבה אני בוחר היא הנכונה ? אני מאוד מקווה שהגעתי לפורום הנכון שיכול לעזור לי תודה.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
חזון אישי

ראשית, אני מזמינה אותך להעזר בשרשור שמופיע כאן למטה בנושא דומה מאוד. האם הרעיונות שם עוזרים לך? בשלב הזה הייתי מתמקדת ביצירת חזון. לפעמים קל ליצור אותו ולפעמים זה דורש תהליך - אימון יכול לעזור בתהליך. החזון האישי שלך מכיל בתוכו את הדברים החשובים לך - דברים שמעניינים אותך, הערכים שלך. אתה מוזמן לשתף במחשבותיך.

orpazn

New member
היי הצועד במפת הדרכים

אתה במקום שבו נמצאים רבים וטובים. בשלב של התלבטות מה לעשות בחיים. מסגרת הצבא מאפשרת למתוח את הגבולות האלו של אי קבלת החלטה ןלעוד כמה שנים ויש שרואים בה מסגרת נוחה..יש שיראו בה מסגרת מעכבת. זה כבר תלוי בכל אחד ואישיותו. הייתי מציעה לך להתחיל חשוב על כמה נקודות בסיסיות ולראות לאן זה מוביל אותך: איזה תפקידים אתה נהנה למלא.? באיזה היית במיטבך? מה הם תכונות חיוביות בולטות אצלך.? מה מעניין אותך ומרגיש לך טוב? עבודה לבד? עם אנשים? עבודה בצוות.? עבודה עם מכשירים? עבודה כשכיר? כעצמאי? האם נוח לך לתת הוראות או לקבלן? איזה תחום לימודים מרתק אותך? האם מדעי המדינה שבחרת היא מעין ברירת מחדל כדי לקבל תואר או שמא חשבת למנף את זה? לטעמי יש כאן הרבה עבודה, חפירה בתוך עצמך.... אשמח לעזור נירה מאמנת אישית ועסקית מוסמכת לניהול קריירה Nira Orpaz Certified Comprehensive Coach. [email protected] 054- 5495128

שלום לך

הרשה לי לשאול אותך, מהי הדרך הנכונה? אתה שואל "איך אני אדע שהדרך שבה אני בוחר היא הנכונה ?" אם תדע מהי דרך נכונה עבורך יקל עליך לדעת האם דרך אפשרית היא גם נכונה אז מהי דרך נכונה עבורך? ואם תמצא את המחשבה הזו מסקרנת, הנה באה אחת נוספת האם ישנה רק דרך אחת נכונה? "הדרך הנכונה" או שמא ישנן מספר דרכים נכונות? במקביל כתיבת חזון ובחינת אפשרויות כגון ששאלה אותך נירה מאוד מומלצים כיוון שהם מספקים קרקע פוריה לבחינת ההבנה שלך את מפת הדרכים והמטרות שלך יום מצויין

nuke105

New member
נתתם לי הרבה..

חומר למחשבה.. אני אחשוב ואסכם את רצונותיי בהתאם לתגובותיכם... לאחר מחשבה.. אני מודה לכם. עדכונים בהמשך.

nuke105

New member
ובכן הנה הסיפור המלא!

לאחר מחשבה מעמיקה, החלטתי לספר קצת יותר על עצמי וזאת על מנת שתוכלו לייעץ לי כמה שיותר. אני בן 23. מתגורר בתל אביב. כחלק מהשירות בצבא הציעו לי להמשיך בתור מ"פ. תפקיד שמאוד רציתי, אך יכולתי לעשותו בשילוב לימודים או לצאת ישירות לקורס מ"פים. בחרתי בדרך הלימודים, גם לנקות את הראש, להגשים את מה שאני רוצה (אני לומד ספרדית, לוקח כמה קורסים אחר הצהריים ) ובעיקר מפתח את תחומי העניין שלי חוץ ממסגרת הלימודים האונבירסטאית. התנאים דיי נוחים. הצבא משלם על התואר ומקביל אני מקבל משכורת יפה לגילי וזאת ללא מאמץ. רק תשב תלמד ותהנה. אז ללא ספק כרגע החיים מצויינים. אך עוד שנה וחצי לאחר שאני אסיים את התואר אחזור לשטח ולעוד 3 שנים עמוקות של חוסר חיי חברה, ותפקיד ששואב ממני את רוב זמני. אני יודע לקראת מה אני חוזר ואני כבר האמתי מצפה לזה. תפקיד רציני ובעל משמעות ויותר מזה מגשים ומוציא מהאופי שלי את המיטב. אני לא מפחד לחזור לשטח אלה להיפך. אך לאחר תפקיד זה, שאר התפקידים שמציעים במסגרת הצבאית הם יותר ניהוליים ופחות עבודה עם אנשים וחיילים אלה תפקידי מטה כאלו ואחרים. בנוסף, השיקול המרכזי שלי לא להמשיך בצבא הוא מכיוון שאני אשתחרר כבר אהיה בן 28 ואני חושב שבשלב הזה של החיים אני ארצה כבר להקים משפחה ולחשוב על כיוון המסגרת המשפחתית. ודבר זה לא משתלב היטב עם המסגרת הצבאית. שכן תפקידים בגילאים כאלו מתאפיינים בחוסר המצאות בבית לעיתים קרובות ופחות קרבה למשפחה. ואין לי שום רצון להשאיר את אישתי לעתיד לבד שתחכה לי שבועיים. כך שלמעשה מראש אני פוסל את עניין האפשרות של להשאר בצבא. אני אעשה את התפקיד הנוכחי ובזאת אסיים את תרומתי למדינה. אך, אין ספק, בזמן שאני בלימודים מעסיק אותי בעיקר העתיד. אחרי הכל, יש לי כבר מסלול למספר שנים הקרובות. אבל אני בן אדם שחושב קדימה, ובדרך כלל יודע מה הוא רוצה מעצמו. אבל הבחירה הנכונה של מקצוע, לימודים, ומקום שאוכל להתקדם בו ולמצות את עצמי מטרידים אותי מאוד. בסופו של דבר אני משתחרר אמנם רב סרן או סרן (לא זוכר) עם הרבה כסף וניסיון ניהולי מסויים אבל עדיין עם תואר ראשון במדעי המדינה, שבינינו הוא לא התואר הכי אטרקטיבי בעולם. אז במה אני טוב? אני יכול למנף מספר יתרונות בעצמי, אני יודע שאני אחראי ורציני ביותר וחשוב לי עבודה עם אנשים. קורא כנראה יותר מידי ספרים של אינטלגנציה רגשית וכו'.. ויותר מחובר לאנשים. בעיקר באנשים שנמצאים תחתיי, יודע לכבד ומקביל לדרוש. ולהפיק תפוקות טובות. יש משפט ידוע שבארץ שלנו 90 אחוז מנהלים ואחוז קטן הם העובדים הפשוטים... אבל.. אני מודע לתכונותיי ואני מודע ליתרונותיי וגם לחסרונותיי (מודעות - תכונה חשובה) אבל היכן אפשר להשתלב? כי לדוגמה אם הייתי לומד משפטים ונהייה עורך דין הייתי יכול להגיד מה פחות או יותר המסלול שלי יהיה ובסופו של דבר השאר תלוי בי, בהתאם למידת ההשקעה והאופי שלי שיהיה בתפקיד. אך עם תואר במדעי המדינה, קצת אפוף לי וקצת מביא לי בעיה. בסופו של דבר, רצונו של כל אחד שיהיה לו ביטחון. ולצערנו בעולמנו הרדוד והשטחי, ביטחון מתאפיין בכסף. כן אין ספק כסף מהווה פרמטר מאוד חשוב. אבל מעבר לזה אני מחפש את הסיפוק ואת ההרגשה שאני עושה משהו שאני טוב בו. אני יכול להמשיך ולשפוך את הלב. אבל אני אשמח אם תוכלו לכוון אותי או למקד אותי בעזרת שאלותיכם. אני מודה לכם מקרב לב על התגובות הענייניות ! אני

orpazn

New member
לניוק

למעשה אתה כרגע באיזור הנוחות, לומד על חשבון הצבא, מרוייח לא רע, נהנה, עסוק יודע מה קורה איתך תך 3 שנים כלומר, ואני חוזרת על מה שאמרתי קודם, דוחה למעשה את היציאה לחיים האזרחים אתה גם יודע שאינך רוצה להישאר בקבע מעבר למה שהחלטת כי אתה מעמיד בסדר עדיפות גבוה את חיי המשפחה העתידיים. ואתה רואה גם יתרונות בכך: תואר ראשון חסכונות נסיון פיקודי אז שלב ראשון בעצם ברור ומוגדר על ידך. כעת צריך לחשוב מה מעבר לשנים שנשארו בצבא ואיך "מנצלים" את הידע, נסיון, מיומנויות , קשרים שרכשת בשנים אלו. אלו לא דברים שניתן להתעלם מהם. כעת צריך למנף אותם. הזכרת מדעי המדינה ולימודי ספרדית...מוביל אותי ישירות למסלול של משרד החוץ או נציג מסחרי מטעם המדינה. מאוד יתכן שבשנים הבאות יצוצו לך רעיונות חדשים, תתבגר, תסתכל על דברים אחרת,... אתה בדרך הנכונה ואין לך מה לחשוש., הרי אתה מנצל את זמנך בצורה המיטבית כעת. תהנה ממה שקורה כעת. רעיונות דרכם לבוא לעתים במפתיע. זה לא שאתה מבזבז את זמנך.. יהיה לך יותר נסיון ואני בטוחה שיותר בשלות לשאול את השאלות האמיתיות של מה באמת אני רוצה לעשות... נירה מאמנת אישית ועסקית מומכת לאימון לקריירה Nira Orpaz Certified Comprehensive Coach. [email protected] 054 5495128

isaacm

New member
נראה לי שאתה מחפש משהו.

אבל ממש לא ברור לי מה אתה מחפש. המקום בו אתה נמצא עכשיו הוא מקום שלדעתי (ואני חושב שתסכים אתי) אתה לא יודע בו איך תגיע לאזרחות. מבחינת המקום שאתה תהיה בו - הדבר המשמעותי ביותר שאתה יכול לעשות עכשיו , לעניות דעתי - זה ליצור רשת של קשרים שאותו תוכל להפעיל לקראת השחרור מהצבא. תזכור, כשאתה מפתח את הרשת שלך, שהמקום שתהיה בו כשתשתחרר אינו המקום שאתה נמצא בו עכשיו. הדבר היחיד שאתה יודע היום זה שבשנת xxxx משתחרר אדם בן כ - 28 מהצבא. יש לו תואר ראשון במדעי המדינה אותו הוא השלים לפני כ - 3 שנים. בשלוש השנים האחרונות היה מ"פ (תספיק להיות גם סמג"ד?). הנושא שמעסיק אותו היום (ואל תשכח שגם זה יכול להשתנות עד שתשתחרר) זה הקמת משפחה. יש לו נסיון חיים בעבודה עם אנשים במצבי לחץ (ועוד כהנה וכהנה כישורים שנגזרים מתפקידיך). מכיר אותו? מה הוא ירצה אז? את מי הוא יכיר? מה היא תרצה? אולי התשובות לשאלות האלה יכולות להשפיע על הבחירות המיידיות יותר שלך. בהצלחה איציק

nuke105

New member
הנושא שמעסיק אותי...

איפה אני אוכל להשתלב במסגרת האזרחית ואוכל להצליח? ואיך מעכשיו אוכל לקבוע מטרה או יעד כזה או אחר כדי שאוכל להצליח... ובמיוחד שיש לי עוד זמן עניין המשפחה הוא פרמטר למה לא כדאי להמשיך בצבא. אני מודה לכם!

שלום ניוק

נניח שקיבלת החלטה לגבי העיסוק שלך לאחר הצבא מה אתה מתכוון לעשות עם זה בשנים בקרובות עד לשיחרור? אתה בדרך הנכונה, תמשיך להסתכל יום מבורך

nuke105

New member
אני מתאר לעצמי

שאחרי התפקיד האינטנסיבי אני ארצה ללכת לתפקיד עורפי יותר שיש בו יציאות יותר טובות ואולי במקביל לעשות תואר שני בלימודי ערב או משהו כזה.. זה יושב אצלי בראש הרבה זמן..

אז אני מבין שאתה רוצה

תפקיד עורפי אחרי התפקיד האינטנסיבי שיאפשר לך להמשיך להתפתח, לצורך העיניין בתואר שני. ואיך תוכנית זו מושפעת מההחלטה שלך מה אתה רוצה לעשות לאחר השיחרור?

nuke105

New member
היא מושפעת מהסיבה..

הפשוטה שאם אני רוצה להתקדם בצבא אז אני אצטרך להמשיך בתפקידים אינטנסיבים ותובעניים (שאין לי שום בעיה ) אבל עתידי לא יהיה בצבא מרצוני הפרטי. ואין מה לעשות בסופו של דבר לימודים והשכלה זאת פתיחת דרך ודלתות לשוק האזרחי.. אז למה לא לעשות את זה בזמן הצבא בתפקיד עורפי? מה אתם אומרים?

עד עכשיו

כל מה שאמרת נשמע סביר לגמרי ונשמע שלפחות בחלק הזה אתה בטוח 1. אתה שואף להתקדם במסלול אזרחי ולא צבאי בעתיד 2. מכאן שעדיף לקחת בתקופת הצבא תפקידים שיאפשרו לך ללמוד כיוון שלימודים יעזרו לך לייצר אפשרויות באזרחות עד כאן זה ברור, כבר החלטת על יציאה מהצבא ועל לימודים תוך כדי הצבא. האם התוכנית הזו מושפעת ממה שאתה עתיד לעשות לאחר הצבא?

nuke105

New member
התוכנית..

היא ..שעדיין לא יודע מה אני ארצה ללמוד.. וזהו. פה בדיוק יש חור ענק.. של אי וודאות מה אני באמת יעשה אחרי כל זה... אחרי שאני אשתחרר..

orpazn

New member
היי ניוק

אני חוזרת על מה שכתבתי כבר מאוד יתכן שבשנים הבאות יצוצו לך רעיונות חדשים, תתבגר, תסתכל על דברים אחרת,... אתה בדרך הנכונה ואין לך מה לחשוש., הרי אתה מנצל את זמנך בצורה המיטבית כעת. תהנה ממה שקורה כעת. רעיונות דרכם לבוא לעתים במפתיע. זה לא שאתה מבזבז את זמנך.. יהיה לך יותר נסיון ואני בטוחה שיותר בשלות לשאול את השאלות האמיתיות של מה באמת אני רוצה לעשות... אם אתה בכל זאת רוצה לנצל את הזמן שנישאר לך בצבא ללימודים, תשאל את עצמך את השאלות ששאלתי כב ר בתחילה: ממה אתה נהנה? איזה סוג של עבודה אתה אוהב. במשרד? בנסיעות? בצוות? לבד? עבודה בתחום מדעי ההתנהגות? מדעים מדויקים?? את זה אתה יודע יותר טוב מכל אחד אחר כאן.. אז שב ותרשום לך תשובות לכל מה שהועלה כאן ואני בטוחה שתצוצנה לך תובנות מחודדות ויתכן חדשות בהצלחה! נירה מאמנת אישית ועסקית מוסמכת לאימון לקריירה Nira Orpaz Certified Comprehensive Coach. [email protected] 054 5495128

isaacm

New member
שיתוף קטן

החיים שלי היו מלאי בעיות. במעטות מאד מהן נתקלתי באמת . . . בהצלחה לך איציק

בו נעשה קצת סדר

הי ניוק, חזרתי לקרא את ההודעות שלך כי משהו לא הסתדר לי בהודעה בה אתה מפרט את הסיפור המלא אמרת שכיום אתה בן 23 בעוד שנה וחצי תסיים תואר ראשון לאחר מכן תכנס לשלוש שנים של תפקיד שטח ולאחר מכן בגיל 28 לערך אתה משתחרר בהודעה מאוחרת יותר אמרת שאתה רוצה תפקיד עורפי לאחר התפקיד בשטח על מנת לאפשר לעצמך ללמוד לתואר שני מאידך אמרת מוקדם יותר שאתה לא מעוניין להמשיך בצבא כיוון שאתה רוצה להתפנות לחיי משפחה וצבא לא הולך ביחד עם חיי משפחה. אשמח אם תעשה לי קצת סדר.

nuke105

New member
אין שום בעיה..

אני בן 23.. לומד לתואר ראשון במדעי המדינה באוני' חיפה. אני מתחיל עוד מעט שנה שנייה-שלישית. כחלק מהתוכנית שירות אני עושה תואר בשנתיים ( כן, יש לנו סימסטר קיץ ואז נחסכה שנה) ואחרי זה אני חתום ל-3 שנים בהם אני חוזר לשטח. בשטח עצמו יש מגוון תפקידים, התפקיד המרכזי אליו אני מיועד זה להיות מפקד פלוגה. התפקיד עצמו של מפקד פלוגה (שזה התפקיד הכי אינטנסיבי) אורכו כשנה ושמונה חודשים-שנתים. לאחר מכן יש כל מיני תפקיד רוחב למיניהם ושוב זאת נקודה למי שרוצה לחתום עוד מעבר למה שאתה חתום או להמשיך "להעביר את הזמן" עד השחרור. אני חשבתי לנצל את הזמן בזמן שאני בצבא. אחרי שאני אסיים עם תפקיד המ"פ לעבור לתפקיד פחות תובעני וללמוד במקביל. הסיבה הפשוטה שאני לא רוצה להשאר בצבא מעבר למה שחתמתי. הממ.. אני מקווה שהבהרתי את עצמי....יש שאלות? אני אשמח לענות

orpazn

New member
ניוק

את זה הבנו כבר קודם... אתה לא צריך לתשאל אותנו. יותר חשוב שתשאל את עצמך - שאלות שהועברו אליך עד כה. אימון הוא עבודה שלך עם עצמך- אולי בעזרת מאמן- אבל זה לא תשובות מהמאמן אליך!

למעלה