הממ,היי.

just almog

New member
הממ,היי.

אני קצת מבולבלת מהדיסק הראשון רציתי לדעת.. אמא של אביתר בחיים? עזבה את הבית? משו? סליחה על הבורות והכול,באמת שאין לי מושג. פשוט הוא כל הזמן מזכיר את אמא שלו [היא ממש מוטיב חוזר] בצורה כזו שממש מסקרן אותי לדעת מה איתה ]: [אם היא חיה,או שקרה לה משו..] סליחה על השאלה המטומטמת ותודה :)

evib

New member
חס ושלום!!!!

שמחה בנאי, תיבדה לחיים ארוכים, חייה ונושמת תודה לאל! אביתר כותב עליה הרבה פשוט כי כנראה שהיא דמות דומיננטית ומשמעותית בחייו [שזה הגיוני לאור העובדה שמדובר באמא שלו] אגב, שיר מספר 6 "שן לידי" אם תשימי לב בקטע האחרון שלו "מיילל בחוץ התן..." עד הסוף, לא אביתר שר אלא אותו אם מדוברת... אז בקיצור, הבחורה חיה, נושמת ובעזרת השם תעשה את זה עוד שנים רבות. [סליחה על הנחרצות אבל השאלה די זיעזעה אותי... מדובר בבחורה שבעיני כל גאוני דורינו יצאו מבטנה וכדאי שתהיה איתנו עוד כמה שנים טובות...]

just almog

New member
ההמ,אוקי,סליחה...

פשוט יש משפטים שגרמו לי לתהות אם היא בחיים. תודה על התגובה :]

evib

New member
כן, למה? מה הבעיה עם המושג הזה?

אתה לא מכיר אותו?

0mroosh

New member
אחלה ביטוי לדעתי!

יש בו מין הטוהר והמגניבות!!
בוקר טוב כולם!

evib

New member
בוקר טוב..

תגידו לי, זו פעם ראשונה שאתם רואים את הביטוי הזה או שהוא סתם משך לכם את העין מסיבה לא ברורה? מה מגניב בו? צר לי אבל אני ממש לא מבינה אתכם...
היא שאלה שאלה ואני עניתי, זה הכל... זו ממש לא הייתה הפואנטה של ההודעה אבל סבבה... אם בא לכם אפשר לפתוח שירשור עם ביטויים וכנראה שאני אוכל ללמד אתכם המון בשפה העברית... סתם
אבל באמת שלא הבנתי את הסיפור.. יומטוב לכולם

ח ל ו ן

New member
את פשוט לא אמרת אותו נכון

אומרים "תיבדל לחיים ארוכים" לא תיבדה. ואומרים את זה כשמדברים על מישהו שמת ואז על מישהו שחי אומרים שייבדל לחיים ארוכים.

evib

New member
ראיתי

שהייתה לי שם טעות כתיב ששמתי לב אליה אבל אני די סגורה על זה שאפשר להגיד את המשפט הזה בלי קשר... אני יודעת שכשסבא שלי (אדם דתי מאוד) מברך אותנו הוא תמיד אומר את המשפט הזה (בלי להבדיל אותנו מהמתים) יש ברכה שמסתיימת תמיד ב"תיבדל לחיים ארוכים ולשלום" אבל אני יכולה לשאול אותו אם תרצו... ולגבי הטעות כתיב, שמתי לב אחרי שכתבת לי בפעם הראשונה אבל לפי ההודעה שלך חשבתי שזו פעם ראשונה שאתה נתקל בו ושהבעיה היא לא באיך שהוא כתוב אז לא טרחתי לתקן... אתה צודק בקטע הזה.

abarak88

New member
../images/Emo62.gif פינת לשון ../images/Emo3.gif

הביטוי הוא שתיוודע לחיים ארוכים כלומר, שהאיש הזה ידע רק חיים ארוכים כלומר שיהיו לו חיים ארוכים לא נורא
רק תזכרו ששגיעוט חתיו זה כיף |כיף!|

evib

New member
חבר'ה לא לריב

העיקר הכוונה... וכאן אני יכולה להעיד באופן אישי שהיו כוונות טובות... מאוד!!! מה שחשוב הוא שכולם כאן איתנו וזה ממש לא משנה איך אומרים/ כותבים את זה... אגב, זה כבר מעניין אותי מאוד אז אני מבטיחה לשאול את סבא שלי... (למרות שמה שאמרו כאן נשמע לי מאוד הגיוני ונראה לי שהוא צודק...) בכל אופן, אני חושבת שמיצינו את פינת הלשון הזו והמסקנה העיקרית [שלי לפחות] היא ששמחה איתנו וזה מה שחשוב... יומטוב לכולם...

למעלה