המממ....

Zeliran

New member
המממ....

אני רוצה לפתוח טופס אחר שיש בו textBox, ברגע שלוחצים על כפתור מסויים בטופס החדש אז מחזירים את הערך שיש ב textBox למשתנה בטופס הראשון מממ.. אולי ככה זה יהיה יותר ברור: זאת אומרת משהו כזה: למשל יש לי string Name אז אני רוצה לעשות איזושהיא פונקציה שפותחת את הטופס החדש וכאשר הוא נסגר אני רוצה ש Name (מהטופס הראשון) יקבל את הערך שיש ב textBox הטופס החדש..

Zeliran

New member
ועוד שאלה לגבי יעילות..

יש לי טופס שעובד מול מסד נתונים כך שיש לי צורך ב OleDbConnection , DataAdapter ועוד ועוד... אני עושה שימוש באובייקטים האלה בקונסטרקטור וכאשר המשתמש עושה פעולות מסויימות... כדי לחסוך בזיכרון (הטופס לוקח בסביבות ה 20,000K !) אז איפה כדאי לי ליצור את האובייקטים האלו? עכשיו אני יוצר אותם בהתחלה כדי להשתמש בהם בקונסטרקטור... כדאי לי שאחרי השימוש בהם לעשות כולם Dispose ובפעם הבאה שאני עושה בהם שימוש אז ליצור את כולם מחדש? או שפשוט ליצור אותם בקונסטרקטור ולא לסגור אותם במשך כל פעולת התוכנית?

adam222

New member
לדעתי

חייב לעשות Dispose אחרי כל שימוש, כל אינסטנס יבנה ויהרוס בעצמו. תחשוב על משתמש שמתנתק באמצע ולא עובר דרך distractor או GC בשרת נשאר Connection פתוח

nattygur

New member
על Design pattern שמעת ?

Observer. ובמקום גישה ישירה לנתונים מהחלון תשקול להשתמש ב MVC. כך תקבל גם אפליקציה קלה יותר לתחזוקה וגם תכתוב פחות קוד.

Zeliran

New member
MVC?

שמעתי על Design Pattern אבל באמת שעד היום לא יצא לי להשתמש באחת..

למעלה