המממ שאלה....

little bony

New member
המממ שאלה....

פציפיזם זה כאילו ההפך ממליטריזם? ו... פציפיסטים הם סרבנים כאילו? ויש לזה איזשהו קשר לסלון בקינג ג'ורג'?

Mיקי_

New member
סלון מזל

פצפיסטים לא חייבים להיות סרבנים, פציפיסטים הם אנשים המאמינים באי אלימות על כל סוגיה ומתנגדים לכל אקט אלים. ובעברית שחורי שלום. בארצנו זה מתקשר עם צה"ל, אבל פציפיזם זו דרך חיים. לגבי השאלה הראשונה בערך אבל לא מדוייק, אבל אין לי איך להסביר... והסלון מחכה לך בכותרת...

Mיקי_

New member
ההגדרה שלך כנראה שונה

מהגדרתי לפצפיזם... פציפיסט לא יקח חלק במנגנון כוחני.

אבל חשבתי שפציפיזם...

הוא משהו מצפוני/ אישי.... הפציפיסט לא יטול על עצמו אלימות שלא לצורך.. שמע, עם כל הכבוד... חיל חינוך לא עוסק בלוט"ר.

the nt girl

New member
אני מבטיחה לך שרוב האנשים

מאמינים כי "אלימות אינה הדרך", אבל מה לעשות שלפעמים היא כורח המציאות! את באמת חושבת שאנחנו נוכל להתקיים פה אם לא נילחם באוייבים שלנו? באמת באמת?

Mיקי_

New member
את צריכה לשנות את כל דרך המחשבה שלך

כדי להבין מה אני מנסה לומר, עצם המילה "נילחם" היא לא הגיונית בטרמינולוגיה שלי כאקט אלים אלא רק כחתירה עבור משהו. אני בבאמת באמת חושבת שיש דרך אחרת, ולאחר שצד אחד של המשוואה (ולא משנה איזה צד זה יהיה) יחל בה יהיה אפקט דומינו שישפיע על כל האזור. כך קורה בעולם כולו. אין דבר כזה אלימות ככורח המציאות, אלימות זו בחירה, בחירה גסה ואובדנית.

יוטו

New member
את לא קולטת שעם הערבים אין כזה זבר

דיבורים? רק כוח הם מבינים! להם אסור לוותר - אם נוותר להם (כמו אסון אוסלו) אז הם ירצו יותר לרצוח אותנו (כדי שניתן להם עוד!)

Jeremyska

New member
יופי , לעשות הכללות

אני בטוח ששום דבר טוב לא יוצא לערבים מלהלחם בנו ויש שם אנשים שרוצים שלום לא פחות מישראלים , וגם בישראל יש מחנה שלהם שכוח זה השפה שבה הוא מדבר , ד.א אני רק מזכיר שלפני 50 שנה קם מנהיג מסוים וטען שאסור לוותר ליהודים משום שהם מבינים רק כוח ואם יוותרו להם הם ישתלטו על עוד ועוד גורמי כוח . מכאן שלא כדאי לדבר בדיבורים של "הם מבינים רק כוח" כולם יודעים מה קרה בסוף ואף אחד לא יצא טוב מזה.

כלומר, את באמת מאמינה

שאם צה"ל יפסיק להתקיים, מדינות ערב לא ייכנסו בנו? כי את יודעת, זה לא שהם פתחו נגדנו במלחמה אחרי שניתן לנו בתכנית החלוקה רק 20% ממה שיש לנו עכשיו...

Mיקי_

New member
כן

אבל כל זה לא קורה ביום אחד שצה"ל יתחיל קודם בפיתוח נשק אל הרג... רק הבאת נכונות, תראי מה זה יעשה... תראי את אירופה היום ותחשבי על מלחמת 100 השנים ועל מלחמת העולם ה1, ועל בכלל, ועשיו תחשבי שוב על היום, כפר גלובאלי גבולות פתוחים... יום אחד זה יקרה גם אצלנו, אנחנו אלו שנבחר אם להפסיק במלחמה. ורק לאחר שנפסיק יבצבץ יופיע ויעלה אפקט הדומינו שיביא לשלום.

צהוּבה

New member
את מאוד נאיבית.

בשביל שייפסק ההרג, צריך נכונות משני הצדדים. באירופה, אגב, זה הגיע אחרי שמדינה אחת הובסה קשות (גרמניה), ואז נהייתה הנכונות. פשוט להפסיק לשרת בצבא ולפרק אותנו לא יביא לשום מקום, בלבד לבית הקברות.

Mיקי_

New member
תקראי לי נאיבית

ותחשבי מה שאת רוצה האמונה שלי מאד מבוססת ומאד מעוגנת מאד ראלית ומאד חשובה אבל את לא חייבת להסכים איתה, זה ממש לא משנה לי. מה שכן משנה לי שיהיה לי מקום להביע אותה. כמו שלך יש מספיק פורומים אחרים להביע בהם את דעתך.

Mיקי_

New member
נ.ב

איחוד אירופה התחיל בשנות ה90, יותר מיובל אחרי מלחמת העולם הראשונה... נכונות בדיליי משהו הייתי אומרת. תאוריות של קצה האצבע לא תמיד מסתדרות עם המציאות, במיוחד אם היא היסטורית.

צהוּבה

New member
את בסך הכל עונה לעצמך

אם את מביאה את הדוגמא של אירופה, שלטענתך בבת אחת הפסיקה להלחם, אז הנה - "נכונות בדיליי" כמו שאמרת. והבנתי את הרמז, אני לא "אפריע" לך יותר בפורום "שלך".

Mיקי_

New member
סליחה????

אני אמרתי ש אפקט דומינו שזה תהליך ושזה לוקח הרבה הרבה זמן, לא משהו רגעי שהופס הכל בא לפתרון על המקום... זה לוקח הרבה שנים. פצפיזם הוא תהליך מחשבתי, ושלום גלובאלי הוא גם כן, אבל זה מתחיל באבן "דומינו" אחת שנופלת, מעשיה של אחד על שלום כללי. זוהי האמונה שלי עשי איתה כרצונך.

Mיקי_

New member
אני משארת שהגבת לטענת נשק אל הרג

שהעלתי.. נשק אל הרג הוא דבר קיים ומוחשי מאד בהרבה ממדינות העולם המאד מפותחות וזהו נשק שמהמם או פוגע לכדי ניטול אך לא הורג. האופציה השניה פחות עדיפה בעיני... תברר על זה קצת תוכל לבדוק את האופצינ הזו בעינייך שוב...

כן....

בואו כולנו נהיה נאורים כמו המדינות המופתחות באירופה... רק אל תשכחי שהם אף פעם לא מאויימים או נמצאים בלחימה מתמדת. על איזה נשק אל הרג את מדברת? בדנמרק ובארצות סקנדינביה נשים משרתות ביחידות מיוחדות, לא בגלל שהם מוכשרות אלא בגלל שאלה מדינות שלום.

למעלה