המממממ... שאלה!!!

nute kram

New member
המממממ... שאלה!!!

האם focus הם להקת פרוג? תודה מראש

zambush

New member
בוא נפרט קצת יותר ../images/Emo73.gif

אבל רק קצת. להקת פרוגרסיב-רוק כבד המזכירה מאוד את Jethro Tull, בין השאר בזכות החליל והסאונד האירופאי (יודל יודל). את השיר Hocus Pocus קשה מאוד לא לפספס, ועימו את כל האלבום Moving Waves, מומלץ מאוד.

jethro1

New member
אללי!! פוקוס מזכירים את טול???

פרוגרסיב-רוק כבד??? יצלו האוזניים שכך שומעות! הדבר היחיד שאני מסכים הוא שהצליל של הלהקה הוא אירופאי במהותו, אך לא פולקי כמו ג'טרו אלא גרמני- אוורירי וסינתטי שמתאים באמת למוצאה של הלהקה- הולנד. אם כבר השוואות אז אולי SNOWGOOSE של כאמל מזכיר אותם.

בגלל שיר אחד???

יש להם שיר אחד ששמעתי עם יודל, ואני לא סובל אותו. אבל שאר החומר שלהם הוא נטול יודל, ויש להם דברים מאוד יפים לדעתי. למה להכליל?

giloni

New member
פוקוס הם הולנדים, ידעתי שטעיתי!!!

ועכשיו ברצינות. מה דעתכם על זה שפוקוס דומים לפוקוס? ועזבו את Hocus Pocus שלא מייצג בכלל את מה שהם עושים. המוסיקה של פוקוס נעה בקו די ישיר מבלוז-רוק בצד הראשון של האלבום הראשון (וכאן אולי אפשר לומר שיש במוסיקה שלהם משהו שקצת מזכיר את ג'ת'רו טאל), עברו כבר בצד השני של האלבום לייצירת רוק סימפונית טיפוסית אבל יפהפיה, ומהאלבום השלישי והלאה הם נעו בהדרגה מהרוק הסימפוני לכיוון יותר פיוז'ני. שני מוזיקאי על, טיס ואן ליר ויאן אקרמן, שממשיך בקריירה אישית מוצלחת עד היום ונחשב לאחד הגיטריסטים המוערכים ביותר בעולם הג'אז-רוק. כל אלבומי הלהקה, אפילו Mother Focus שנשמע בתחילה די סתמי, אבל משתפר עם השמיעות, מומלצים בחום. מוסיקה שתמיד כיף להאזין לה, נעימה וזורמת ועם זאת לא בנאלית. יקי

עמית ע

New member
ברשמים מפסטיבל באחא-פרוג שקראתי...

להקת פוקוס המאוחדת (בלי יאן אקרמן) קיבלה פידבקים חיוביים ביותר על ההופעה שלה בפסטיבל באחא-פרוג במכסיקו, לפני כחודש. זה הפסטיבל שאליו נסעו ידידינו הירושלמים, להקת טרספס. המבקרים נשמעו גם אופטימיים לגבי איכות החומר החדש (כן! פוקוס עומדים להוציא אלבום חדש!).

zambush

New member
לא את טול, את טאל ../images/Emo73.gif

הכוונה שלי הייתה פרוגרסיב\ הארד רוק, או לחלופין רוק כבד פרוגרסיבי. מה שלא הבנתי, איך The Snow Goose מזכיר את Focus. פוקוס להקה רועשת עם דיסטורשן, ואין כמעט דיסטורשן באווז השלג.

giloni

New member
פוקוס דיסטורשן

יש מעט, לדעתי, ובודאי לא מייצג את אופי המוסיקה של הלהקה. מכל מקום, פחות מטאל ויותר מCamel אז אני לא יודע איפה זה משאיר אותם מהבחינה הזו. מכיוון שאני לא מת על גיטרות בדיסטורשן (אולי חוץ מAlison Gross של Steeleye Span למי שמכיר) אני מניח שלפוקוס אין יותר מדי מזה, מכיוון שאני מאד אוהב את המוסיקה שלהם. יקי

למעלה