זה לא העניין
שמע, אתה פשוט שוכח שאתה כותב בפורום, ושאתה לא נפגש פנים מול פנים עם מי שקורא את הודעותיך. כל מאפיין של שיחה "אמיתית" נעלם עד שהוא מגיע לכאן, ונשאר רק המלל, ואפילו בלי אינטונציה. נשאר לך טקסט. אותיות יבשות, שמהן מישהו אמור להבין משהו. הודעות כגון "קינג קרימזון שולתים" הן חסרות משמעות כאן. אולי (ואני מדגיש --אולי--) זה היה עובר במציאות המוצקה (אותי זה מעצבן גם שם, אפילו הרבה יותר). אך כאן זה לא. אף אחד לא רואה אותך מתלהב, לא רואים את הבעת הפנים שלך, את שפת הגוף שלך ואת תנועות הידיים שלך, ואף אחד לא שומע את קולך הנלהב והעליז כשאתה מבשר משהו כמו "קינג קרימזון שולתים". כל מה שאפשר להבין מזה, אלא אם אני טיפש גמור, זה שמדובר בטמבל שאין לו מה לומר - וגם את זה הוא לא יודע לאיית נכון. זה, במושגים של אינטרנט, נקרא זבל. פסולת, רפש, בררה. אין לזה שום מקום כאן. בעיני לא היה לזה מקום אי פעם ברשת, ובכלל. זו לא-תרבות של לא-דעות והיא מתפתחת בדיוק בלא-פורומים. זה, לפחות שואף להיות, כן פורום. מה לעשות, ואנשים מבקרים כאן. וכשהם מבקרים, הם גם לפעמים מבקרים אנשים אחרים. לא כל ביקורת היא התנשאות, וזו טעות מצדך לפרש אותה כך. לי עדיין לא יצא לראות מישהו שמאשים מישהו אחר בהתנשאות, כשהוא אינו סובל מדימוי עצמי נמוך. אנשים לפעמים נמצאים בהיכון רק כדי להאשים מישהו - אה! מתנשא. זה כיף, זה מזרים את האנדרנלין, זו תעסוקה ברמה מסוימת ואם אתה מצליח, אתה גם מנפח לעצמך קצת את האגו. תועלת לזולת - זה לא מביא. מותר לאנשים לבקר אותך, ומותר לך לבקר את הביקורת שלהם. רק תשתדל לוודא שיש משמעות מאחורי המילים. מה לעזאזל אמור מישהו שמבקר בפורום לעשות עם חתכת אינפורמציה שמסתכמת בעובדה ש-אתה- חושב ש´Thick As A Brick´ הוא אלבום מגניב? למה שמישהו יטרח להתחבר לאינטרנט בשביל הודעה כזו, או אפילו בשביל מיליון כאלה? למה אנשים מבלבלים בין זה ובין -מידע-? מוזר לי. ויותר מזה - אני מתכוון למחוק את הדברים האלה. פורומים רבים באינטרנט דוגלים במדיניות כזו. אני לא חושב שמדובר במשמעת יתרה, אני לא חושב שהדבר גורם לריחוק וניכור. אני מאמין שכל מה שזה עושה זה לטהר את הפורום מחרא.