הממלכה המאוחדת

מורנא007

New member
הממלכה המאוחדת

אולי אתם יודעים מהו הסוד של האימפריה הבריטית? איך מאי כזה קטן יצאה ממלכה כה חזקה ששלטה במשך מאות שנים בהרבה מקומות בעולם? איך משם יצאו טובי המוזיקאים (ואני לא נכנס לשאלה אם הרוק האמריקאי או הבריטי שולט) וגדולי המדענים? העלתי את הסברה (בעקבות מייקל סאבג' האמריקאי) שאולי הסוד הוא באוכל הבריטי, או בבירה?
+
+
 
השאלה באמת מתאימה לפורום הזה?

ז"א, מוזיקה טובה, משמעותה תרבות ענפה. ז"א, עם עם יותר תרבות ייצר (לא בהכרח) מוזיקה יותר טובה (ע"ע וינה, ושאר אירופה לפני 200-300). למה נוצרת עליונות תרבותית? בעיקר בגלל עליונות מדינית שנוצרת בגלל עליונות צבאית. הסוד של בריטניה היה כנראה השליטה בים. אבל זה שיעור היסטוריה וסוציולוגיה בשקל (אפילו חצי שקל..), תשאל את מומחי הפורום.
 

גדי שבת

New member
אם אפשר, אחדד את השאלה

ואקשר אותה לנושא הפורום. נראה לי שגם אני נוטה לרוק בריטי (למרות שהולדן מצליח לבלבל אותי כל פעם מחדש, ולהזכיר לי רוק אמריקאי מעולה ואהוב). יש לי תחושה שגם שמרבית החברים כאן נוטים לאותו צד של האוקיינוס. השאלה המעניינת היא למה?? מה יש ברוק הבריטי שאין באמריקאי, למה מוזיקה מבריטניה אהודה עלינו יותר ממוזיקה אמריקאית (בהכללה גורפת מאוד). הרי אי אפשר לדבר על כשרון מוזיקלי גנטי שהבריטים מאופיינים בו. לכאורה, לאמריקה נתוני פתיחה אובייקטיבים טובים בהרבה. למשל הסיכויים שבאמריקה יהיו מספר רב יותר של מוסיקאים מוכשרים גדול מהסיכוי של בריטניה, שהרי גודל האוכלוסייה באמריקה גדול עשרות מונים מזה שבבריטניה. מעבר לכך, הרוק הוא בראש ובראשונה מוזיקה אמריקאית, שלא יכול היה להיות "מומצא" בשום מקום אחר, שכן זה שילוב של קאונטרי ובלוז – מוסיקה לבנה ושחורה. יתר על כן, המערכות השיווקית וקידום המכירות האמריקאיים גדולים מאלו של בריטניה. הצלחה אמריקאית (מסחרית או אצל קובעי הטעם) משפרת את הסיכוי לחשיפה עולמית (למרות יוצאים מן הכלל). קראתי פעם במאמר כלשהו שקיימת נטייה של מבקרים, עיתונאים וקובעי טעם אמריקאים (במיוחד בניו יורק) להעדיף ולהעריך יתר מוזיקאים המגיעים מחו"ל (דהיינו,בריטניה) ולהמעיט יחסית מחשיבותם של מוזיקאים אמריקאים (שוב בהכללה גורפת). כמו כן, נטייה דומה קיימת גם בבריטניה. בכלל זו נטייה שמוכרת גם אצלנו, לחשוב שהדשא של השכן ירוק יותר. אם כן, אני חוזר לשאלה שאיתה פתחתי- האם הסיבה שאנו מעדיפים נובעת משילוב של שני גורמים: 1. חשיפה של הקהל הישראלי ובמיוחד של קובעי הטעם הישראלים (עורכים מוזיקליים, עיתונאים, מבקרים, מנהיגי דעה וכו') לעיתונות אמריקאית, ניו יורקית בעיקר. 2. הישראלים, כמו הבריטים, מעדיפים רוק כאשר הוא לא יותר מדי שחור ולא מדי קאונטרי (דרומי, אם תרצו). לכן כאשר המוזיקה האמריקאית העמיקה את צלילתה לכיוון הקאונטרי והשורשים הדרומיים של אמריקה מחד או לפאנקיות והגרוב השחור מאידך זה כבר היה יותר מדי, הן לבריטים הן לישראלים והן לאמריקאים ניו-יורקים לבנים (קובעי הטעם, אמרנו).
 
כל מילה בסלע...

מלבד המשפט התמוה - "נראה לי שגם אני נוטה לרוק בריטי "... כבר כתבתי באחד השרשורים (או שמא בצ'אט) - שהקושי העיקרי שלי עם הטורניר המתקרב, נעוץ בבורות המדהימה בקרב חברי הפורום (מרביתם, לפחות) בכל הנוגע לרוק אמריקאי על שלל גווניו. (ואני לא מתכוון הפעם לבלבל את המח על מוזיקה דרומית או אפילו לא על אומנים שחורים ממוטאון, דטרויט או מאטלנטיק, צליל פילדלפיה ודומיהם...) הסיבה העיקרית להעדפות (הנוכחיות) של חברי הפורום, נעוצה, אם כן, כפי שכבר ציינת - בהאזנה חוזרת לאותם קובעי 'בון טון' (בארץ - יש אחריות כבדה בעניין לתחנות הרדיו ולגל"צ בעיקר), החוזרים על אותן יצירות, קלישאות ואמירות נבובות שוב ושוב, עד שהמאזין משוכנע כי מדובר בדברי אלוהים חיים... בארה"ב, אגב, המצב שונה, והאמריקאי הממוצע מצפצף על המבקרים וקונה קאומטרי, רוק דרומי, מוזיקת סול ועוד - ללא הכרה (כפי שעולה מקריאת כל סקר מכירת אלבומים). ובחזרה לארץ הקודש. המצב אמנם קשה, אבל אין דבר, לפחות כאן המקום להתחיל ולהכיר את הדבר האמיתי. מכאן מתחילה המהפכה :):):)
 

גדי שבת

New member
למרות שאני מבין שהמשחק הסתיים

הרי מבחינתי, מרוב נטיות כבר יש לי סחרחורת - אני נוטה לכיוון אחד וכמו מטוטלת (במיוחד אחרי שאני קורא את מה שיש לך לומר) אני נוטה גם לכיוון השני. הקיצר, מחלת אוקיינוס. מה שכן, הנטייה האמיתית שלי היא אמריקה, רק הרבה הרבה יותר דרומה (ברזיל, גם בהקשר של רוק, אבל זה לפורום אחר).
 
למה גדי?

רוק ברזילאי, זה בהחלט גם לפורום הזה, אולי לא מכירים את זה כ"כ בארץ, אבל תודות לך ולחברה מפורום מוסיקה בריזלאית התוודעתי בשנה האחרונה לאגדות רוק של ממש מהצד שלך של תעלת פנמה, אני בטוח שהחברה כאן ישמחו
 

nute kram

New member
ספולטורה אוכלים חתולים?

לא ידעתי... שיהיה להם בתאבון
 

קיר קמט

New member
מה פתאום אוכלים חתולים

אבל הסולן הקודם שלהם, זה שעבר לסולפליי, נדמה לי, בלע נייר זכוכית לפניי הופעות כדי שהקול שלו יהיה יותר גס..
 

Wonder goat

New member
זה הסגנון מטאל שלהם

שמנו חתול במדיח מטאל רוצים לשמוע שיר? נמצא חתול בזבל נטלה אותו בחבל נקשור לו ת,מעיין וככה נהנים
 

Jam Head

New member
שמעת פעם ספלטורה שאתה

מזיין תשכל ככה ? אם היית שומע אותם , אולי חצי אלבום. היית מגלה להקה סופר מוכשרת , עם אחלה של קצב , עם שילובים מאוד מעניינים של דת' מטאל ישן עם מוסיקה ברזילאית אותנטית. זה שאתה בחיים שלך לא שמעת מטאל , או העמקת יותר מאלבום אחד ואתה בדעה של , בוא נשרוף חתולים , מראה על חוסר בגרות מוחלט. ואחרכך עוד אומרים שלא נוצרה מוסיקה טובה כבר שלושים שנה .
 

Jam Head

New member
אני מסכים איתך לגמריי...

אבל זה לא פעם ראשונה שהוא כותב את זה. ואני עד עכשיו לא הגבתי בכלל , והוא ממש עבר את הגבול.
 
יש דרך להגיב

קללות אפשר להשאיר למסרים, זה לא מועיל לכלום ורק מלבה את האווירה בלי צורך
 

nute kram

New member
../images/Emo45.gif

ספולטורה הם אחלה להקה, בבקשה אל תשפוט אותם סתם ככה (אני מדבר אל העז, כמובן) בלי להכיר אותם בכלל.
 

Wonder goat

New member
ג'מי ידידי אני לא חודל משמוע ספולטו

רה זה מין בדיחה כזאת אצלי כל הבלאקרים אוכלים חתולים ויש לי מלא חברים מטאליסטים אז די עפ הגישה
 

yon2k

New member
הנה לך

להלן קישור לסרט וידיאו שעוסק בנושא לא לבעלי קיבות חלשות!!!
 

מורנא007

New member
תודה על החידוד והקישור

עכשיו יותר ברור. ישנה גם ההשפעה של החיפושיות שהנ"ל זכו למקום של כבוד בהיכל התהילה של הרוק (בקליבלנד אוהיו - אומנם לא ניו-יורק אבל בצפון החוף המערבי, מה שלא משנה את מקומם של המבקרים העיקרים והעיתונאים - ניו יורק). יש אולי איזו מחשבה שאם החיפושיות היו כל-כך מוצלחים, אז גם אומנים בריטים אחרים יהיו הימור טוב. תקנו אותי אם אני טועה, אבל מאז ימי להקת נוכרי והנשרים (בסוף שנות ה- 70) לא הייתה להקת רוק אמריקאית פופולרית בישראל.
 

DrunkGoat

New member
נירוונה בשנות ה-90.

להקת רוק אמריקאית סופר פופלרית בישראל...
 
למעלה