סליחה, אבל
פאנג שווי לא קשור כלל וכלל לדת כלשהי. פאנג שווי הוא חלק מהפילוסופיה הסינית, אותה אחת שהביאה אלינו את השיאצו, את האקופונקטורה, את הטאי צ'י ועוד חלק גדול מעקרונות הרופאה האלטרנטיבית שכל כך הרבה רופאים ידועי שם משתמשים בה כיום. הפאנג שווי נוצר מתוך אמונה (מאוד הגיונית, לדעתי) שהאדם הוא חלק מהטבע וכל דבר בטבע משפיע על האדם ולכן, אם נצליח לשעתק את האיזון שיש בטבע לחיים הפרטיים שלנו, איכות החיים שלנו תשתפר. בכלל, עולם התוכן והאמונה של הסינים סובב סביב איזון ודו קיום שלנו עם העולם ואני חושבת שזו צורת חשיבה מבורכת. (אפילו הטאי-צ'י, שהיא בכלל צורת לחימה, מבוססת על איזון פנימי בין נפש לכח, על שליטה עצמית ועל ויתור על האגו שלנו בזמן הלחימה (למשל- לא מפעילים כח נגד כח, אלא משתמשים בתנועות רכות כדי להשתמש בכח שהיריב מפעיל)). שיהיה ברור: אני לא מתיימרת להיות מבינה גדולה בתחום ומעולם לא ניסיתי ליישם את העקרונות של הפנג-שווי או דומיו, אבל אני חושבת שזה מאוד לא במקום לבוא ולומר "שטויות" על אמונה/צורת התנהגות/תיאוריה מסויימת, גם אם אנחנו לא מסכימים איתה. והאמת? אני חושבת שבעולם המטורף שאנחנו חיים בו כיום, כל דבר שמאזן אותנו ומחבר אותנו אפילו קצת עם הטבע- מבורך.