המלצת כתבה

perhay

New member
המלצת כתבה

שלום לחברי הפורום: הייתי שותפה לפורום בתחילת הדרך, ושמחה שהפורום חוזר להיות משהו רלבנטי ולא רק עוסק בסוגיות של כביסה וכו'. קראתי כתבה, שנראית לי חשובה להורים לילדים ורציתי לחלוק אותה איתכם. שבת שלום!
 

perhay

New member
הבהרה: אין לי קשר עם חברה זאת

פשוט התכנים נראו לי מעניינים.
 
פאנג שואי זו שטות לדעתי

חלק קטן מפאנג שואי מבוסס על רעיונות הגיוניים אבל חלק גדול פשוט מבוסס על דת או אמונות כלשהן החלוקה הזאת של העולם לחמישה אלמנטים... שטויות
 

Fun Fair

New member
סליחה, אבל

פאנג שווי לא קשור כלל וכלל לדת כלשהי. פאנג שווי הוא חלק מהפילוסופיה הסינית, אותה אחת שהביאה אלינו את השיאצו, את האקופונקטורה, את הטאי צ'י ועוד חלק גדול מעקרונות הרופאה האלטרנטיבית שכל כך הרבה רופאים ידועי שם משתמשים בה כיום. הפאנג שווי נוצר מתוך אמונה (מאוד הגיונית, לדעתי) שהאדם הוא חלק מהטבע וכל דבר בטבע משפיע על האדם ולכן, אם נצליח לשעתק את האיזון שיש בטבע לחיים הפרטיים שלנו, איכות החיים שלנו תשתפר. בכלל, עולם התוכן והאמונה של הסינים סובב סביב איזון ודו קיום שלנו עם העולם ואני חושבת שזו צורת חשיבה מבורכת. (אפילו הטאי-צ'י, שהיא בכלל צורת לחימה, מבוססת על איזון פנימי בין נפש לכח, על שליטה עצמית ועל ויתור על האגו שלנו בזמן הלחימה (למשל- לא מפעילים כח נגד כח, אלא משתמשים בתנועות רכות כדי להשתמש בכח שהיריב מפעיל)). שיהיה ברור: אני לא מתיימרת להיות מבינה גדולה בתחום ומעולם לא ניסיתי ליישם את העקרונות של הפנג-שווי או דומיו, אבל אני חושבת שזה מאוד לא במקום לבוא ולומר "שטויות" על אמונה/צורת התנהגות/תיאוריה מסויימת, גם אם אנחנו לא מסכימים איתה. והאמת? אני חושבת שבעולם המטורף שאנחנו חיים בו כיום, כל דבר שמאזן אותנו ומחבר אותנו אפילו קצת עם הטבע- מבורך.
 

Fun Fair

New member
ועוד דבר,

אני קראתי הרגע את המאמר ואין בו שום דבר שהוא לא נכון, או לא הגיוני. אני די בטוחה שאם היית קוראת את אותו המאמר בדיוק, אבל במקום "פאנ שווי" היה רשום "ד"ר כך-וכך מאוניברסיטת הרווארד"- היית מסכימה עם הנאמר בו. הכי חשוב זה לפתוח את הראש
שבת שלום!
 

goanin

New member
אני מסכים עם צנעני.

הפילוסופיה הסינית לא נשענת על מדע אז אי אפשר להשוות את הכוהנים של הפנג שואי לד"ר כך-וכך מאוניברסיטת הארוורד. אני לא מצליח להבין איך אנשים רציונליים לוקחים את כל התורות הזרות האלה כדברים נכונים, כשכולנו יודעים שהיסוד שעליו נשענת התורה הספציפית הזאת הוא "חמשת האלמנטים". ואת רוצה להגיד לי שכל "מספרי הקואה", ואיזה כיוון בבית מתאים לך אם נולדת ביום רביעי, זה הגיוני? זה כמו שתטעני שאנשים בני מזל גדי צריכים להשקיע במניות. זה כמו אסטרולוגיה ונומרולוגיה (עם כל הכבוד לטרנד הסיני שפקד את העולם המערבי בשנים האחרונות [ואין הרבה כבוד])
 

perhay

New member
דווקא במאמר הזה באותו אתר

מצאתי הרבה דברים שעליהם דובר בפורום, לחפות בתחילת דרכו כשהייתי שותפה לו. ואלה דברים כלליים, לאו דווקא קשורים לפנג שוי. המאמר מציין דברים חשובים בדרך להשכנת סדר בבית.
 

perhay

New member
התכונתי למאמר השלישי

ראש השנה - שנה חדשה - התחלה חדשה לחיים.
 

Fun Fair

New member
פיספסת לחלוטין את הנקודה.

ראשית, כמו שאמרתי- אני לא מבינה גדולה בפאנג שווי ומעולם לא ניסיתי ליישם את התיאוריה. לכן, אני לא "רוצה לומר לך" כלום, מלבד העובדה שזה עדיין לא אומר שזה "שטויות" והעובדה שזו לא חכמה להתפס למשפט אחד ש"כאילו" משקף פילוסופיה שלמה. יתרה מזאת וחשוב מכל- זה עדיין לא אומר שזה נאה ויאה לומר "שטויות" בצורה כ"כ בוטה על פילוסופיה שלמה שיכול להיות שאנשים אחרים שגולשים פה בפורום עובדים לפיה. אפשר לומר "אני לא מסכים, הנה הרציונל:.... או: אני חושב אחרת מסיבה זו וזו....". עניין של נימוס בסיסי כלפי יושבי הפורום ובכלל, עדיין של כבוד כלפי אמונתם של אנשים אחרים. שנית, העצות שניתנו במאמר שנוגע לחדרי ילדים (למשל), אלו עצות שטובות ורלווטניות בלי קשר למי שמציע אותן (אני באמת לא צריכה לתמוך בשום תיאוריה כדי להבין שבחדר של ילדי -שלא בתכנון- צריכה להיות אוירה נעימה ושקטה, שלא לתלות לו מדפים מעל הראש ושלא להעמיס בחדר מכשירים חשמליים שלא לצורך... הרי אנשים וחברות משלמים הון עתק לארכיטקטים ומעצבי פנים בשביל לעצב את החללים הפרטיים/מסחריים שלהם בצורה "הרמונית וזורמת". אנשים וחברות משלמים הון עתק למדריכי קוצ'ינג, מטפלים בתנועה, בצבכים, בצמחים ומה לא, כדי להגיע לשלמות והשלמה פנימית בנוגע לחייהם הפרטיים והמקצועיים ובמטרה למצוא את דרכם. אנשים משלמים הון עתק עבור שיעורי יוגה- בין היתר כדי להגיע לשלווה פנימית וכו' וכו'. במה שונה הפנג שווי? אההה...בכלום
ולבסוף- הערה קטנה: מבחינתי, "אנשים רציונליים לוקחים את כל התורות הזרות האלה כדברים נכונים" בדיוק כמו שאנשים רציונליים אחרים מאמינים באלוהים, למשל. same same מבחינתי... ובעיני- אם מדינה שלמה מסוגלת להתנהל ברובה עפ"י חוקים אשר מנציחים קיומו של אל (דבר בלתי רציונלי בעליל), המינימום שאנחנו יכולים לעשות זה לכבד את אמונתם של אנשים רציונליים אחרים, גם אם אנחנו לא מסכימים איתה. מכיוון שגלשנו לנושא שלא כ"כ קשור לפורום, אסיים בזאת. בברכת שבוע טוב, סבלנות וסובלנות.
 

goanin

New member
דברנו בכלליות עם פנג שואי

אני בטוח שחנה עשתה כך גם. חנה הביעה את דעתה על פנג שואי, ולא על המאמר הספציפי הזה
 

המממ

New member
גם אם לא מסכימים עם רעיון כלשהו

ניתן לבטא זאת בצורה עדינה. בדיוק מה שכתבתי בסקר שעשית לגבי הפורום. לא להביע דעות בצורה כזו. אפשר להוסיף "לדעתי" "למיטב הבנתי" וכו'. לא היינו רוצים שלאמונות ולמנהגים שלנו יקראו שטויות! אני דווקא בעד לאמץ מכל שיטה מה שנראה לך, ומה שלא מדבר אליך פשוט לעזוב. אנא חשבו פעמיים לפני שאתם לוחצים על "שלח" (מזכירה כמובן גם לעצמי). אל תשכחו שמאחורי כל כינוי בפורום יש בנאדם. לילה טוב ושקט שיהיה לנו!
 

shelico

New member
חנה , את חושבת שזו שטות

קצת יותר ממיליארד אנשים חושבים אחרת . . . אפשר ללמוד מכל אחד ולטעום גם טעמים אחרים..כל דבר שישפר את איכות החיים ,מהווה ברכה בעיניי קראתי את הכתבה והכל נשמע לי הגיוני ולא סותר עקרונות מהותיים (לא רק בפנג שווי לא מומלץ לשים מדפים מעל ראש של ילד...)
 
../images/Emo41.gifמשהו לחשוב עליו

בלי קשר לתוכן ה כתבה אותה לא קראתי אני חושבת שיש צורה לכתוב בצורה מכובדת שאינה פוגעת בשאר הנוכחים כאן. לכל אדם יש את האמונות שלו בכל נושא שהוא. אם מדובר בנושא תאולוגי או אפילו איזה חומר ניקוי הכי טוב לשירותים. כל אחד ישבע בחיים של הקרובים לו שהוא צודק. יכול להיות שאת אל מאמינה בפנג שואי, אבל יש הרבים שכן, אין סיבה לפגוע בהם בצורה בוטה כזו. מישהיא כן רצתה לשתף את מי שמעניין לא צריך לפסול אותה ככה. גם אם את רוצה להשמיע את דעתך אפשר לעשות את זה בצורה עדינה יותר כדי לשמור על שלום הבית כאן בפורום הנחמד שלנו. תחשבי על משהו שאת מאמינה בו כמו אלוקים, חים אחרי המוות או שחומץ הוא המרכך כביסה הכי טוב שקיים. האם את רוצה שיגידו לך לו שזה שטויות?
 
למעלה