המלצות

melancholy man

New member
טוב השיר נכתב במקור בשביל לירי

או יותר נכון בשביל קמפיין הבחירות של לירי, לנון שינה את המילים בשביל האלבום של הביטלס (הוא תמיד היה קצת פחדן ככה), זה קשור מאוד לתרבות הנגד, אבל יש לי תחושה שהעניין סורס משהו בוורסיה שאנחנו מכירים.

avki

New member
"הוא תמיד היה קצת פחדן ככה"

יאוו זה כזה הולדן!

Anuerysm

New member
יש להקת פרוג בשם

ג'נטל ג'איינט בטח יש כאן כמה שיחלקו עלי שהם לא דומים בכלל אבל מזכירים פה ושם Gentle Giant האלבום האהוב עלי זה Octopus

itaikuskus

New member
על קצה המזלג

july-july להקה בריטית שהוציאה את האלבום היחיד שלה ב1968. המבטא הבריטי ה"כבד" של הסולן והאוירה הפסיכדלית מזכירים את PATGOD tomorrow-tomorrow סטיב האו, ההוא מהלהקה הנוראית הזאת, יס, מראה שהוא ידע לעשות גם דברים יפים cream-d'israeli gears פסיכדליה מעורבבת עם בלוז, נגנים מדהימים, אריק קלפטון אחד. deep purple-shades of deep purple לפני שהיו מפלצת רוק כבד, הם עשו דברים מעניינים. מעבר לאוקיינוס- הלהקות הבאות שייכות לפסיכדליה האמריקאית, שאולי לא דומה כל כך לאג'נדה ולאוירה בPATGOD, אבל אולי תאהב גם אותם: the 13th floor elevators-the psychedelic sounds of the... איזו להקה, איזה רוקי אריקסון. גאראז'/סרף/רוקנרול/טירוף, הכל ביחד. the doors-the doors נתן הגדרה חדשה ל-אופל מהו, בעיקר בthe end וגם ב end of the night, באחרים זה נשמע כמו קרקס מטורף the velvet underground-the velvet underground&nico איך אפשר בלי, הג'אנקיז של קליפורניה, באלבום הדגל שלהם the stooges-the stooges סוף שנות ה60, ג'ון קייל באולי עבודת ההפקה הכי קלאסית שלו, איגי פופ יוצא אל העולם.

זו רשימה קצת למתקדמים ../images/Emo13.gif

וכוללת גם את ה-backlash לפסיכדליה, כגון הוולווטס והסטוג'ס. נדמה לי שהיא שאלה על פסיכדליה בריטית. אבל אולי אני טועה.

avki

New member
זאת דווקא רשימה די בסיסית...

היא ממש רק את היצירות מופת הברורות והלהקות הידועות מאז...

avki

New member
אה. התכוונתי מבחינת הסצינה,

ולא מבחינת סאונד, טכנית.

הסטוג'ס היו בסצינה הפסיכדלית?

אפילו האמריקאית? דווקא שאלה מעניינת: אתה רואה השפעות של פייפר על הסטוג'ס? הייתי דווקא מצפה להשפעות של הוולווט אנדרגראונד על הפלויד, שכן פיטר ג'נר, מנהלם הראשון, שקל במשך כמה דקות להיות המנהל של הוולווט, לפני שמצא את הפלוידים. אבל הסטוג'ס זה סיפור אחר. אני גם לא רואה קשר ישיר בין הפלויד לבין deep purple. וגם הקשר ל-doors הוא עקיף (love היו השפעה גדולה יותר על הפלויד, אם כי גם היא מינורית לכשעצמה. אבל בין ה-doors ל-love יש קשר סגנוני). בכל מקרה, אף אחד מהם לא נשמע כמו פייפר, שעל זה נשאלה השאלה המקורית.

itaikuskus

New member
צודקת

הלכתי קצת רחוק מדי, הסטוג'ס אומנם לא היו חלק מהסצינה הפסיכדלית, אבל השפעות מהתקופה הזאת ניכרות באלבום הראשון, הדיי נסיוני שלהם. לאב לא כזאת להקה שהייתי שש להמליץ עליה. אם אין ברירה שתשמע את da capo ואם היא כבר שם אז שתיתן סיבוב ל- dream-get dreamy אני דיי בטוח שציינתי מראש אגב, שהלהקות האמריקאיות לא כל כך דומות לפלויד, אך עדיין אפשר למצוא בהן עניין, ככה שאל תגידי שלא הזהרתי.

תתחילי עם revolver של הביטלס

Sunshine Superman (האלבום) של דונובן, והפייבוריט שלי, האלבום Mellow Yellow שלו (המקורי, לא האוסף). והאלבום הראשון של Traffic. אלו יספיקו, בתור התחלה.

dpghost

New member
דסק מעולה

אבל קצת לא קשור לפינק פלויד (ברובו) אבל מכל מקרה אחד הדיסקים היותר טובים ששמעתי

Liorking

New member
יש לי כמה

לך על הקצפת וטראפיק, הם די דומים לפינק פלויד. כמובן גם ג'ימי הנדריקס, זה הא"ב של הפסיכדליה.

המלצות שלי

The Byrds - Younger Than Yesterday Traffic - Mr. Fantasy Love - Forever Changes Cream - D'israeli Gears Frank Zappa & The Mothers of Invention - Freak Out

חרטושה

New member
זה רק אני או

ש- General Confessional נשמע כמו פתיחה של שיר של טום ג'ונס או מרק אלמונד? כמובן שאני חותמת על ההמלצות שלך

FunkyMonk

New member
אה, כמובן!

giles, giles, and fripp. יש להם אלבום אחד, ומעין "אוסף הקלטות נדירות", יעני כל מיני טראקים שהם לא שיחררו.

למעלה