המלצות

מתוקיז

New member
המלצות

היי לכולם... אני טסה לאוקטובר הקרוב לניו-יורק, ואני קצת המומה מכל ההמוני חומר שיש באינטרנט על מחזמרים והצגות, ובעיקר מהמגוון העצום, אז בקשתי אליכם, שוכני הפורום, היא לנסות להמליץ לי על דברים שראיתם ואהבתם, ואתם חושבים שכדאי ללכת אליהם. אני בהחלט מאוד אעריך חוות דעת שלכם. תודה, אלה

oren*

New member
אני טס בספטמבר ומתכנן לראות את מלך

האריות. ההצגות של דיסני קיבלו ביקורות מעולות - מלך האריות, אאידה והיפה והחיה גם על "מאמא מיה" המליצו בחום - שירים של אבבא והפקת קיטש נוצצת מצד שני יש את הקלאסיקות - פנטום האופרה, עלובי החיים (שראינו ואהבנו), שיקאגו. חבל שהורידו את CATS (למזלי, ראיתי אותו). באוף-ברודווי יש את המופעים הגימיקיים-קצביים-ביזאריים - בלו-מן גרופ, סטומפ, דה-לה גארדיה, וכו... דרך אגב - ניתן להזמין כרטיסים מהארץ דרך "קסטל", אם בא לכם לחסוך את העמידה בתור או למנוע את האפשרות שלא יהיו כרטיסים כשתגיעו לעיר (לפני שנתיים לא היו כרטיסים למלך האריות חודשיים-שלושה קדימה).

המיוזיקל הכי חם

המיוזיקל הכי חם והכי מדובר עכשיו בניו יורק נקרא WICKED - הוא מספר את סיפורן של שתי המכשפות מ"הקוסם מארץ עוץ" לפני שהפכו להיות המכשפה הטובה והרעה, עוד כשלמדו בבית-ספר לקסמים. את המוסיקה כתב סטיבן שוורץ (שכתב בזמנו גם את "פיפן") והקאסט מורכב מהחבר'ה הצעירים החמים ביותר בברודוויי כרגע (רובם פליטי RENT). בנוסף, בעונה הנוכחית ניתן לראות שם לייב על הבמה באחד התפקידים את הבלונדי החמוד שמשחק את ג'סטין ב"הכי גאים שיש". כל מי שראה אמר שאסור להחמיץ.

Hippie Jeannie

New member
שאלה

יש ספר ממש מקסים שנקרא "מרשעת" ומספר את סיפורה של המכשפה הרעה מהמערב. יש לך מושג אם יש קשר בין השניים?

The Boy From Oz

New member
סתיו אני לא חושב שזה קשור

יש לי את המחזה באנגלית ואת השירים וגם קליפים מהמחזמר אם מעניין אותך.. זה סיפור על איך נולדה המכשפה מארץ עוץ ואיך היא גדלה ועל זה שהיא גדלה בלי אישיות כאילו אם היא רעה או טובה ורק בשלבים יותר מאוחרים שהחברה שלה שבסוף יצאה המכשפה הטובה ניסתה לעשות לה מייק אובר ולהפוך אותה למקובלת לא הצליח היא הפכה לרעה.. בברוודוי יש הרבה שלטים של המחזמר באנגלית שכתוב הסיפור האמיתי שקרה לפני שדורותי הגיע לארץ עוץ.

The Boy From Oz

New member
זה מה?

לא הבנתי, זה גם הספר וגם מה שאמרתי? שאמרת זה זה התכוונתי למה שאני אמרתי או למה שסתיו אמרה?

audrey two

New member
הםם אז ככה

טוב אני חזרתי לא מזמן מביקור בניו יורק.. ראיתי שם 4 מחזות זמר בברודווי היה מטריףףףףףףףףףףףףףףףףף הםם אני מתנגד בתוקף ל"מאמא מיה" זה כזה עלוב.. :| ראיתי בלונדון עלובי החיים זה מעולה אבל זה לא מציג בניו יורק כרגע.. רק בלונדון הםם ההצגה הכי טובה בעיר זאת " חנות קטנה ומטריפה" ואו איזה מחזה זמר ואיזה ביצוע מדהים.. מומלץ בסופר חום שיקאגו זה קצת דל תקציב ( יחסית לברודווי ) אבל עשוי מעולה מעולה גם מאוד מומלץ ההצגה הבאמת פופולרית עכשיו היא " המפיקים" של מל ברוקס הפקה גרנדיוזית , לא רע אבל לא מטריף 42nd street המוזיקה לא מטריפה אבל הריקודי סטפס, אפשר למות והההההפקה של העיר

The Boy From Oz

New member
מה כדאי מה כדאי...

הינה רשימה של כל המחזות זמר שמציגים כרגע בברוודוי : היפה והחיה - עוד הפקה גדולה של דיסני צבעונית ונחמדה השירים היפים ומומלץ למי שאוהב את הצבעוניות של דיסני מלך האריות - ראיתי לפני 3 חודשים בברוודוי הפקה מאוד גדולה וצבעונית גם הצבעוניות של דיסני השירים המהממים של אלטון ג'ון ממלך האריות כדאי! מאמא מיה - השירים של להקת אבבא.. אם את אוהבת את השירים אז תלכי זה נורא מזכיר לי את מרי לו ואת אאידה שירים של אמן עם סיפור שכתבו. אאידה - גם דיסני אבל לא כזה קשור.. השירים של אלטון ג'ון המילים של טים ריץ' הפקה גדולה ויפה. פאנטום האופרה - אני מניח שאני לא צריך להרחיב הילד מעוץ - הפקה גדולה עם השחקן מאקסמן יו ג'קמן נחשבת כאחת ההפקות הגדולות מרשעת - דניאל כבר דיבר על זה.. ואני ממליץ בחום המלון שלי היה מול ההפקה הזאת והשירים ממש יפים והעלילה מיוחדת במינה חנות קטנה ומטריפה - הסרט המפורסם על הצמח הטורף.. אם אהבת את הסרט לכי תראי את המחזמר! מילי - יודע שיש את זה אבל לא יודע כל כך על מה זה אבל זה זכה ב6 פרסי טוני של ברוודוי היירספרי - נחשבת כאחת ההפקות המצליחות ביותר בברוודוי סיפור קיטש חמוד כזה ושירים קופצניים מנסה להיות שנות ה60 כזה אם את אוהבת מחזות זמר תלכי ללפחות 4 ומעלה!!! אני הייתי הולך להיירספריי למרשעת לילד מעוץ ולמשהו של דיסני.. בטח מלך האריות בהצלחה! ותהני!

MAORMA11

New member
לפי דעתי...

אני חזרתי מלונדון אתמול, וצפיתי במספר מחזות זמר, אני אציין את הטובים מביניהם - צ'יטי צ'יטי בנג בנג- הפקה מדהימה ומרשימה, מדברת בעיקר לילדים, אבל גם מבוגרים בלי ספק ייהנו מהריקודים, התפאורה המדהימה, התלבושות והסיפור המדהים, מכונית מעופפת על הבמה ואפילו על הקהל, המכונית שטה על הבמה, מפעל ממתקים מרהיב ביופיו, ממלכה משונה, בית מלא בטריקים , לונה פארק, ועוד, ועוד ועוד, שעתיים וחצי של הנאה, והרבה הומור. צפיתי ביוסף ( הגרסא החדשה) מדהים, מדהים, מדהים !!! וסוף-סוף בפאנטום, שאין לי מילים, וללא כל ספק, מי שלא ראה, לא ראה מחזמר!!! הדבר הכי מדהים והכי מושלם שראיתי. ניו יורק - הייתי ממליץ על מאמא מיה ( נהנתי מאוד) , היפה והחיה ( קלאסיקה אמיתית), חנות קטנה ומטריפה ( מדליק לאלללללה) ,פאנטום ( ולא מרחיב)וגם אני שמעתי על וויקד ( מכשפות) ביקרות מעולות, לא ראיתי, אבל אני בטח אראה בקרוב.. תיהני .

MikMercury

New member
אמממ...

שלווווום. רק רציתי לשאול שאלה שאלה אחת: ראית את הביצוע החדש של יוסף וחשבת שהוא מדהים? עם הפצלוח הבלונדיני מסטפס עם מנעד של שלושה טונים והמון אובר התלהבות מעצמו? עם הקריינית שנראית (ונשמעת) כמו אחת שבלעה תפוח שלם בביס אחד בכל פעם שהיא מגיעה לצליל גבוה? עם הבדיחה הממש לא מצחיקה על פאנטום כשיוסף הופך למשנה לפרעה וצועד אל הבמה עם חצי מסיכה זהובה? אני מעריצה מושבעת של המחזמר הזה, ולא נהניתי משנייה אחת. זה היה המחזמר היחיד שאכזב מתוך הארבעה שראיתי בטיול האחרון שלי. נקודת האור היחידה לדעתי בהפקה הזו הייתה מקהלת הילדים שהיו ממש מקסימים ומלאכיים, ולמרות שנתנו להם לשיר מתי שזה לא ממש היה במקום (סצינת אשת פוטיפר) ולא נתנו מתי שהם היו נחוצים (Close Every Door), אהבתי אותם מאוד. אני מצטערת שאני כ"כ צינית וביקורתית ודוחה, פשוט ציפיתי יותר מיוסף בווסט אנד. לדעתי, גרסת הוידאו עדיפה בהרבה. אבל אם נהנית, מה כל זה בעצם חשוב? אבל אני בהחלט מסכימה לגבי פאנטום, פשוט אין מה לומר. והפאנטום הנוכחי בלונדון ממש גרם לי לבכות... הוא העיף אותי מהכסא לגמריי. ראול נראה ממש כמו ילד אבל הוא נהדר. מכריסטין פחות התלהבתי הפעם, אבל היא הייתה חמודה. חוץ מזה, מלך האריות!!! כרטיסים יקרים מאוד (הם כ"כ מצליחים, שהם כבר לא נותנים הנחות בשום מקום) אבל שווה כל פני. ועוד אחד בלונדון-ווי וויל רוק יו. ערב שכולו כיף ללא הפסקה עם קאסט מחשמל לחלוטין והמוסיקה של קווין שאיתה אף פעם אי אפשר לטעות. נ.ב. בבקשה על תכעסו עליי בגלל מה שאמרתי על יוסף. מה אני יודעת בכלל? זאת רק הדיעה שלי. יכול להיות שכ"כ התרגלתי לגרסאות אחרות, ואני בכלל לא נותנת אפשרות למשהו אחר להרשים אותי. אני חדשה פה בפורום, אז פליז סלחו לי. לא התכוונתי לפגוע.

Hippie Jeannie

New member
אין לך על מה להתנצל.

יש דבר שנקרא חופש הביטוי, והוא קיים גם בפורום הזה. זכותך להביע דעה, ואני בטוחה שיהיו כאן כאלה שיסכימו אתך שלתקוע אקס זמר של להקת פופ קלילה בתפקיד יוסף זה לא דבר נחמד. אל תחששי להביע את דעתך, גם אם היא קוטלת. באמת.

gamegir

New member
רק תזהרי לא לקטול את..

"הערב מחזמר". ההשלכות יכולות להיות הרסניות.

python 4

New member
צ'יטי זה המחזמר הכי מדהים שראיתי...

למה מדבר בעיקר לילדים? התפאורה היא פשוט מדהימה (מוכרת הכרטיסים אמרה לי שיש שם את הסט הכי יקר בווסט אנד) ואני מת על השירים שם.. חרשתי כבר מליון פעם על ה- DVD (של הסרט), אפילו יותר ממופע העשור של עלובי החיים נדמה לי

Cabaret

New member
לפחות 4 מחזות זמר ומעלה...

כן, כי כרטיס עולה שקל וחצי והרי נורא קל לממן כרטיס להצגות בברודווי

Hippie Jeannie

New member
שלום יקירה.

טוב, המלצות... אין הרבה שאני יכולה לומר מעבר למה שאמרו כאן, רק לחזק. פאנטום זה ההמלצה מספר אחת שלי, את יודעת כמה אני חולה על זה. פשוט הפקה מדהימה. שיקאגו גם אמורה להיות הפקה מדהימה. וויקד נשמע באמת אחלה. ואם כבר את רוצה לראות משהו של דיסני, אל תלכי לשני מחזות זמר של דיסני, הסכרין ישפריץ לך מכל החורים. בחרי אחד מהשלושה, ההמלצה האישית שלי זה היפה והחיה. אנג'וי. ואל תשכחי לספר חוויות. [ותמיד אשמח לראות אותך לפני שאת מתגייסת.] מתי באמת תאריך הגיוס שלך?

Cabaret

New member
תעשי לי טובה

ותלכי בבקשה לראות את "לאחר הנפילה" (After the Fall) (של ארתור מילר) שזו הצגה מדהימה. אמנם לא מחזמר, ולא ממש קשור לשירשור, אבל אני חושב שבתור צופת תיאטרון חובה חובה חובה לראות את לאחר הנפילה. איזה מחזה מרטיט! לרוץ לראות! ואם זה מעניין אותך, אז נייט מ"six feet under" (עמוק באדמה), משחק את התפקיד הראשי. וחוץ מזה, מחזות זמר? טוסי לראות את אבניו קיו Avenue Q. את תמותי מצחוק ותהני מכל שניה ושניה. מחזמר מוטרף. המפיקים, שאני מת על הסרט ומכיר את שירי המחזמר, אמנם לא ראיתי, אבל זה נשמע נהדר. Rent. מת על המחזמר הזה. וויקד, בגלל כל השיבוחים. יש לי את הפסקול ולא התלהבתי מהלחנים, אבל כנראה זה באמת טוב. ו-42 street, שזה כיף חיים כפי שאמרו לי. אבל אל תשכחי- בשבילי לכי לראות את after the fall.... הייתי מת להיות עכשיו ולראות את זה... המחזה הטוב ביותר נראה לי שקראתי מעודי. ואבניו קיו. את תשתיני מצחוק. אני רק מזהיר אותך מראש- זה מחזמר עם puppets.... הממ.. איך אומרים... בובות יד נראה לי. תהני..!

מתוקיז

New member
תודה תודה

באמת, על כל ההמלצות. אני נורא מעריכה את זה. וכן- ללכת לארבעה מחזות בברודווי זה לקחת משכנתא, פחות או יותר. אבל בשביל זה המציאו את האוף- ברודווי. ואגב- מישהו שמע על הצגה בשם "the donkey show?" זה באוף, וזה אמור להיות מין טייק-אוף על חלום ליל קיץ. מישהו שמע? יודע? תודה

Yentl

New member
המלצות חמות

קודם כל, אני חדשה פה... אבל לא חדשה בעניין מיוזיקלז. למעשה חזרתי מניו יורק ממש לפני יומיים, ויש לי המלצות בשבילך. רוצי ל"אבניו קיו" - זו ההצגה הכי טובה שיש עכשיו בברודווי. מצחיקה, מרגשת, והשירים גם ממש מקסימים- אין לי מספיק מילים לומר לך כמה היא נהדרת! Wicked היא אחלא הצגה, למרות שאחת הכוכבות הראשיות המקוריות כבר עזבה, וכך גם מי ששיחק את הקוסם, הלא הוא ג'ואל גריי - אבל ההצגה עצמה היא פשוט ספקטקל אדיר שחבל לפספס. היא אכן מבוססת על הספר אבל מאוד שונה ממנו- הספר די אפל, וההצגה ממש לא. אני אישית מאוד אוהבת את Mamma Mia, אבל אל תצפי לשייקספיר או משהו. אם את אוהבת את השירים של אבבא, את בטוח תהני. Hairspray זו הצגה נהדרת והייתי אפילו מרחיקה לכת ואומרת שהיא הצגת חובה- מצחיקה בטירוף, והשירים חבל על הזמן. עוד הצגה נהדרת היא Wonderful Town שבכלל לא הזכירו פה. זו מה שנקרא old fashined show על שתי אחיות שמגיעות מאוהיו לניו-יורק - מקסים! כו, מלך האריות זו הצגה ששווה לראות, וכך גם המפיקים - אבל אני הייתי הולכת על הדברים החדשים יותר. זה תמיד כיף.

למעלה