המלצות

missy89

New member
המלצות

כשמרצה מבקש לכתוב לו קורות חיים בתגובה למייל שביקש המלצה, למה הוא מתכוון? להנחתי לא מדובר על איפה עבדתי ומה עשיתי...
גם איך לרמוז בעדינות שעדיף שהמכתב יועד ל"כל המעוניין", הוא ביקש את שם המוסד ושם התוכנית ואף כתובת, האם זה אומר שהוא ישלח בעצמו את המכתב? איך זה מתנהל..

WhiskyPriest

New member
נשמע טוב

נראה שהמרצה לוקח את העניין ברצינות, בוודאי זו לא הפעם הראשונה שכתב מכתב המלצה. מכתב שכזה, שמתכתב עם קורות החיים שלך, עדיף בהרבה על ממטר שבחים גנרי ושקוף ״לכל המעוניין״.
קורות החיים הם אקדמיים בהם הדגש הוא על הקורסים והסמינריונים שלקחת ותוכלי למצוא דוגמאות באינטרנט וחשוב שיהיה לך כזה. מה שחשוב הוא שיהיו לו נקודות אחיזה ביוגרפיות לכלול בהמלצה (דוברת ערבית, התעסקה בתרבות פרסית, ערכה את הבטאון וכו׳).
לגבי ״איך זה מתנהל״ תוכלי לבדוק את הפרוטוקול של האוניברסיטה לגבי ההמלצות, זה שונה ממקום ומשתנה עם הבירוקרטיה אבל המידע העדכני צריך להיות זמין. אם יש נוהל שונה מאשר משלוח מכתב חתום בדואר רגיל (שכפי שאני מבין שהממליץ מתעתד להכין) תוכלי לעדכן אותו.

missy89

New member
תודה

אבל את הקורסים יש בגיליון ציונים לא?
בכל אופן אם תחום המחקר שלה המרצה הוא X, לרשום רק את הקורסים שרלוונטים למחקר שלו ? לציין גם ציונים?
דוגמאות באינטרנט של מה? של המלצות ספיציפיות או ל"כל המעונין", מה יהיה לי?
התכונתי בלכל המעוניין שהמכתב אמור לשמש הן את ועדת הקבלה והן את ועדת המלגות (שהיא גוף נפרד מהאוניברסיטה). אז פשוט שלא תיהיה בעיה עם זה.

WhiskyPriest

New member
תשובות

ראשית, KCL הוא גוף בירוקרטי עם כללים משלו שמשתנים תדיר, המידע שאני וחברי הפורום יכולים לספק לך הוא מידע כללי. כמו כן קשה לפענח את המשמעות של מייל עליו את מדווחת, קורות חיים אקדמיים הם סטנדרטיים ודרישה שתחזור על עצמה, לכן רשמתי שלא יהיה רעיון רע להכין כאלה ואם אינך יודעת כיצד- תוכלי למצוא דוגמאות לכך באינטרנט.
אני לא מבין את השאלה שלך לגבי תחום המחקר שלו, אני מניח שהוא ביקש את קורות החיים שלך כי זה טופס יחסית סטנדרטי, תעודת זהות שכזו דרכה יוכל להכיר אותך, כך אני הייתי מגיב לבקשה לקורות חיים, אבל אולי הוא התכוון לכך שתספרי לו מעט על עצמך כדי שיוכל להשתמש במידע בהמלצתו. את בתכתובת איתו, אני בטוח שתוכלי לפענח את בקשתו.
&nbsp
לגבי המכתב - אני לא מכיר את המערכת הבירוקרטית מולה את ניצבת, לא מוכר לי הרעיון של ועדת מלגות חיצונית לאוניברסיטה (הייתי מניח שזה צ׳יבנינג אבל למיטב הבנתי עבר הדד ליין) בהצלחה (!) בכל מקרה, אבל נראה לי משונה שאותו מכתב המלצה ישמש שני גופים שונים.
אם עלייך לשלוח מכתב המלצה נוסף, בקשי גם אותו מהמרצה.
&nbsp
ודבר אחרון, משום שקודם דיברת על מנחים פוטנציאלים - בתואר השני תקחי בעיקר קורסים וההנחיה מינימלית, זה לא אלמנט חשוב במיוחד מהתואר, אין לך ״מנחה״ של ממש. הדיסרטציה היא של 10000-15000 מילים, לא שונה במיוחד מהדיסרטציה בסוף התואר הראשון הבריטי, ושונה מאוד מהתואר השני המחקרי הנהוג בארץ.

3rd CYR

New member
מצטרפת

בהחלט נשמע שהמרצה עושה את עבודתו נאמנה. זו בקשה מאד מקובלת והגיונית כי זה מאפשר לכתוב מכתב שמחזק את נקודות החוזק האחרות שיראו באפליקשין שלך, ובעיקר תאפשר לו לעגן את דברי השבח בתוך דברים קונקרטיים בקו"ח שלך.
&nbsp
לכן יש לשלוח את כל המידע, לא רק דברים שרלוונטיים למרצה הספציפי. כשאני כותבת מכתבי המלצה ומבקשת מהסטודנטים מידע נוסף, אני מסתכלת על דברים כמו (בסדר חשיבות יורד):
&nbsp
- פרסומים, כנסים, הצגה של עבודה בהרצאות או מה שלא יהיה
- תחומי מחקר, ניסיון עבודה במעבדות או קבוצות מחקר (או מה שמקובל בתחומך). סמינרים, עבודה כעוזר מחקר וכו'.
- פרסים ומלגות. הם מראים שכבר קיבלת חותמת של מצליחן.
- איזה קורסים לקחו ואיזה ציונים קיבלו (נניח שמתי לב שסטודנט א' לקח קורסים במגוון תחומים מאמנות ועד ניורפוסיכולוגיה והצטיין בכולם, או סטודנטית ב' לקחה קורסים מתקדמים בסטטיסטיקה שמעטים בשלב הזה של הלימודים לוקחים, והצליחה בהם מאד).
- מעורבות חברתית, חונכות, פעילות באגודת סטודנטים וכד' (גם פר"ח הולך)
- גם להראות שהיית מועסק כל תקופת הלימודים יכול להיות מועיל כי אפשר לכתוב משהו שכל ההישגים המדהימים הללו הושגו תוך כדי שהסטודנט עבד מבוקר עד ליל בעשר עבודות כדי לממן את מחייתו
&nbsp
&nbsp
&nbsp

missy89

New member
אבל

מה קורה אם לא פירסמתי דבר, או חקרתי?
אחרי הכל זה "רק" BA ואין לי את כל הנסיון הזה .
האם צריך לציין את כל הקורסים ואת כל הציונים בקורסים גם בחוג השני?
אני בספק אם יעניין מישהו שמילצרתי

3rd CYR

New member
אפשר לתת לו עותק מהגיליון ציונים

לא צריך לפרט הכל בקו"ח.
גם בתואר ראשון ישנם סטודנטים שעובדים כעוזרי מחקר ואולי לא פרסמו אבל יש להם ניסיון. אני עונה יותר במסר.

למעלה