המלצות!

The Snow fox

New member
../images/Emo6.gif סוף סוף קצת פייטון מודל 2003.

(אך, הימים היפים, לפני שחגגנו לך 80 במרכז הגריאטרי T_T)

שאלמור

New member
../images/Emo28.gifשומרת אחותי

למרות שעוד לא קראתי יש לי אותו בבית וכולם המליצו לי אבל ממש כולם

Knotted String

New member
1984.../images/Emo42.gif../images/Emo129.gif

של ג'ורג' אורוול [כמו חוות החיות] הסיפור השלושה עשר ענן של דרורים הפרפר אל המגדלור [וירג'יניה וולף
]

Dubliners

של ג'ויס... ספר סיפורים קצרים, כשבכל אחד מהם הדמות הראשית עומדת בפניי החלטה או מפנה בחייה. כתיבה מעניינת, רוויה ארמזים, עם אווירה קודרת משהו, ומאוד נוגעת ללב. היום הוא יום של סיפורים קצרים... אז הנה עוד כמה המלצות: "נפש כנועה" של דוסטוייבסקי (סיפור נהדר, אבל התרגום לא ממש מעביר את הכל... ובכל זאת מומלץ, אפילו בתרגום). על ה"אידיוט" ו"שדים" שלו המלצתי כבר בכל נשימה, כך שלא אוסיף... "טוניו קרגר" של תומאס מאן (הטוב ביותר שלו, לדעתי) ומהספרות העברית יש את אלה של רביקוביץ. ספרים מנישה אחרת שמאוד מומלצים על ידיי הם ספרים על בע"ח (בעיקר חתולים וכלבים) של אליזבת' מרשאל תומאס. אחד שתורגם לעברית הוא "החיים הנסתרים של הכלבים". יש לה עוד כמה, המוצלח מביניהם (לדעתי) הוא דווקא על חתולים וחתולי בר הנקרא The tribe of tiger לקריאה קלילה אפשר לקחת משהו של אדינגס או אסימוב, או gemmel. זה כמובן בהנחה שכבר קראת את קארד ומרטין. ספרים עם דגש היסטורי - יש את "מתת" של נבוקוב (לא נוראי ומגעיל כמו "לוליטה". לא צריך לפסול את כל ספריו רק על סמך האחד ההוא). ואת "חול כבד" (על השואה, ספר מאוד מיוחד). נ.ב. מצטרפת גם להמלצות הקודמות. (מלבד "שומרת אחותי", שאין לי מושג מה זה).

(ספרי פנטזיה ומד"ב)

פני מועדות לכוכבים \ אלפרד בסטר בשורות טובות \ טרי פראצ'ט וניל גיימן מכשפות בחוץ לארץ \ טרי פראצ'ט עולם הסוף \ אופיר טושה גפלה

itamar36

New member
הספר "רופאים"

הספר "רופאים" - ספר מומלץ ביותר. תיאור קצר: ספר זה מתחיל בסיפורם של שני ילדים - בן ובת הגרים בשכנות. הספר מתאר את תהליך גדילתם המשותף - הבית ספר, התיכון ואז לימודי הרפואה. לאחר מכן הוא ממשיך בסיפור חייהם. הספר ממחיש את הקשר העמוק שבין השניים, וכל זאת על רקע אירועים שונים בארה"ב. ספר מרתק ומומלץ ביותר (גם אם הוא לא פנטזיה).

itamar36

New member
הוספה קצרה

בהמשך למה שכתבתי על הספר "רופאים", שכחתי לציין את מחבר הספר. אז מחבר הספר הוא אריך (אריק) סגל. אני חוזר ואומר ספר מרתק - שווה קריאה.

אם כבר אריך סגל, אז Acts of faith

שלדעתי הוא הספר הטוב ביותר שלו, הרבה יותר טוב ומעמיק מ"רופאים". לא יודעת האם תורגם לעברית, אבל סביר להניח שכן. בכל מקרה לא לצפות מסגל ליותר מידיי - הוא כותב רומנים פשוטים בסגנון היילי וארצ'ר... לא מעבר לכך. והעלילות שלו חוזרניות ונוסחתיות. Acts of faith מומלץ מאוד בכל זאת.

itamar36

New member
עוד בענייני "רופאים"

אני לא מכיר את הספר הזה שאתה מדבר עליו. אני התרשמתי מאוד מהספר "רופאים". אם תוכל לתת לי תרגום חופשי של הספר שכתבת אני אחפש אותו (אם תורגם).

תרגום חופשי?

"מעשים של אמונה" "בשם האמונה" ? אפשר לתרגם אותו באינסוף צורות יצירתיות. עדיף לחפש לפי שם הסופר. חוץ מזה - האנגלית שלו קלה מאד, ומומלץ לקרוא במקור. יש שם קצת משחקי מילים שילכו לאיבוד.

למעלה