המלצות קלאסיות

newstupi

New member
המלצות קלאסיות

אהלן למרות שזוהי הודעה ראשונה שלי, אני עוקב אחריכם כבר כמה זמן ובטוח שתוכלו לעזור לי. אני צריך הכוונה! אני שומע פרוג כשנה, ומכיר את הדברים המוכרים יותר- יס, קינג קרימזון, ג'טרו טאל, וכו וכו. שמתי לב שאני נהנה יותר מלהקות שמשלבות בנגינה שלהן הרבה מהמוזיקה קלאסית- חלק מהדברים של יס, fruup, האלבום הראשון של קנזס למשל...אני רוצה להכיר עוד דברים בסגנון ואשמח לקבל מכם המלצות. יש עוד דברים שאני אוהב כמו Nektar, uriah heep, lucifer's friend, budgie שזה כבר יותר רוק כבד של שנות השבעים ולא כל כך פרוג, אבל אם אתם יודעים על עוד דברים טובים ולא מוכרים בסגנון- אשמח להכיר. תודה רבה לעוזרים

mottihi

New member
שילוב של מוסיקה קלאסית

נסה את EKSEPTION להקה הולנדית ששילבה בשנות ה - 70 מוסיקה קלאסית, ההמשך שלה היה להקת TRACE, בסגנון זהה. הייתי ממליץ על האלבומים הראשונים של להקות רנסנס, סגול כהה (כולל GEMINI SUITE), להקות NICE ואמרסון לייק ופאלמר (כנראה שתאהב את תמונות בתערוכה), גם 4 אלבומי הסולו הראשונים של החלילן-קלידן של פוקוס Thijs Van-Leer מומלצים מאד, מספיק בשלב זה. תהנה !

newstupi

New member
צ

תודה רבה, דבר ראשון. רנסנס ו NICE אני מכיר, שכחתי להוסיף אותם לרשימה.. הם מעולים. אני אנסה את שאר המלצות שבוע טוב שיהיה!

מורנא007

New member
המלצות

בנוסף על מה שמוטי כתב, כדאי לנסות גם את: Curved Air כאן למשל יש דוגמא לשילוב מוסיקה קלאסית בקטע ויואלדי, שמבוסס על יצירה של המלחין האיטלקי: http://www.youtube.com/watch?v=_u6OFTZCRAY Gryphon להקה שמשלבת פולק עם פרוג (שזה גם סוג של קלאסיקה) ולדעתי הולכת רחוק יותר מג'טרו בכיוון של שילוב פולק בריטי, לדוגמא: מהאלבום Red Queen to Gryphon Three הנה הקטע השני - Second Spasm: http://www.youtube.com/watch?v=VHnd6voJMBs Comus להקה שלוקחת את הפולק הרוק לקיצוניות. או שאוהבים אותה או שממש לא. הקטע הבא הוקלט בהופעה בשנה שעברה: http://www.youtube.com/watch?v=WPEou-E-5ME&feature=related

newstupi

New member
תודה

היי משלושת הלהקות האלה את קומוס אני לא מכיר. אנסה אותם.. שוב תודה!

עמית ע

New member
פרוג איטלקי

שמע את הלהקות הבאות, שמשלבות מרכיב קלאסי חזק במוזיקה שלהן PFM Banco Le Orme Celeste Museo Rosenbach Osanna Stormy Six

Rubish

New member
דברים קצת פחות טריוויאליים

GREENSLADE (עושים סמי קלסיקה בסגנון מתקדם) DEEP PURPLE (האלבומים המוקדמים שלהם כולל אלבום נהדר בשם "קונצ'רטו ללהקה ותזמורת") פרוקול הארום (נהדרים), מודי בלוז, הפרוייקט של אלן פרסונס, CAMEL ועוד ועוד...

soft light

New member
הזכירו את ז'יס ואן ליר אז

נסה לשמוע את ארבעת האלבומים הראשונים של focus משנות ה-70. בנוסף תשמע את את windows ובמיוחד את -sarabande משנות ה-70, מדובר באלבומי סולו של ג'ון לורד ובנוסף ממליץ לך על Picture within מ-99 של לורד, לכל שלושת האלבומים מוטיבים מרכזיים של מוזיקה קלאסית.

Rubish

New member
ועוד כמה אלקטרוניים

ז'אן מישל ז'אר, טנג'רין דרים, קיטארו, מייק אולדפילד. אחרי זה הייתי מנסה גם דברים הרבה פחות "קלאסיים" אלא יותר "אוונגארד קלאסי" (יותר כמו שוסטקוביץ', סטרבינסקי, קורסקוב) וזה מתקרב כבר לגונג, וויאט, וואן דר גראף, אינו, סטיב הילאג' ועוד.

mottihi

New member
עוד אחד חזק

להקת Beggars Opera באלבום Act One. המון מוטיבים קלאסיים.

newstupi

New member
אוה הרבה חומר

תודה רבה לכולכם, הרבה מוזיקה חדשה... איזה כיף!

ilanIV

New member
להקות מומלצות

כפי שכבר המליצו לך פה אני מאמין הרוב אבל נכתוב בכל זאת U.K-כל האלבומים, תתחיל מהאלבום הושא את שם הלהקה ELP-SH VFK' ,,JHK DO NVTKCUO VBUAT T, AO VKVEV GREENSLADE henry cow-להקת ריו מאוד מוצלחת, הכי מוכרת בז'אנר, תתחיל מהאלבום concerts camel-ארבעת האלבומים הראשונים genesis-כל האלבומים עד Wind & Wuthering peter gabriel קריירת סולו, הסולן של ג'נסיס steve hacket קריירת סולו-הגיטריסט ל ג'נסיס univers zero present the nice-תתחיל מ- fice bridges eloy gryphon anglagard caravan van der graaf generator-תתחיל מ- pawn hearts renaissance-תתחיל מסיפורי שחרזדה procol harum moody blues deep purple-להקת רוק כבד בעיקרון, אבל הראשונים שלה, במיוחד deep purple הלא פחות ממושלם הם רוק מתקדם the who-quadrophenia-בעיקרון אלבום רוק כבד, אבל יש פה השפעות חזקות של רוק מתקדם זהו, מקווה שעזרתי

ilanIV

New member
בנוסף

אם אתה אוהב מוזיקה כאת אני מאמין מאוד שתאהב את המלחינים stravinsky ו-bartok אלוהיים

newstupi

New member
דדד

תודה רבה רבה. אני מכיר חלק ממה שכתבת, ומה שלא אנסה בקרוב. ה-NICE אני מכיר thoughts of emeral davjack או משהו כזה- ואוהב, דיפ פרפל אני אוהב מאוד את האלבומים הראשונים (וגם חלק מהמאוחרים האמת), דיפ פרפל, בוק אוף טאליסין וכו', the who אני נהנה מאוד מטומי וקוואדרו, ואם יש לכם עוד המלצות בתחום הרוק הכבד אני גם אשמח מאוד.

למעלה