המלצות על ספרים

פלגיה

New member
המלצות על ספרים

לרגל שבוע הספר העברי אני פותחת שרשור המלצות על ספרים. אני מחלקת אותו לקטיגוריות שונות, ואשמח לקבל המלצות מגוונות ומפורטות. אוסף של ספרי קריאה מובחרים לילדים ולנוער אפשר לראות באלבומי הפורום. בתקווה לשיתוף פעולה ולשבוע מלא קריאה שהוא כולו חגיגת-ספרים

פלגיה

New member
../images/Emo41.gif ספרי ראשית קריאה ../images/Emo41.gif

כאלה שמתאימים לילדים שעושים צעדים ראשונים בקריאה, בעיקר תלמידי א'-ב', אבל גם שמתאימים לילדים צעירים או בוגרים יותר ברמת קריאה דומה.

ראיתי סדרת ספרונים

אני לא זוכרת איך קוראים לה. יש ספרון לכל אותו ובכל ספרון מספר עמודים המוקדשים למילים מאותה אות. אולי עוד מעט אצליח להיזכר בשם. נראה לי מתאים להתחלת קריאה.

Kalla

New member
יש סדרה מיוחדת של ספרים לראשית קריאה

עם אותיות גדולות וניקוד. דוגמאות לספרים בסדרה הזאת: אוספי סיפורים של אוריאל אופק (שבעה צבעים וכוכב אחד, סיפור על גינה ועל צב) ובת הים הקטנה של אנדרסן. כמו כן, ספר השטוזים של בתיה בן דור יכול מאוד להתאים.

אפכל

New member
אצלנו מה שהכי מוצלח והילד באמת קורא

זו סדרה שלדעתי קיימת כבר עשרות שנים- "ספרוני- ספריה למתחיל"- סדרה של 6 שלבים, בכל שלב 16 ספרונים. מוצלח מאד למעט השפה ה"ישנה" מעט שלפעמים צריך לתרגם לילד.

פלגיה

New member
../images/Emo41.gif ספרים להקראה בהמשכים ../images/Emo41.gif

כאלה שיכולים להתאים לקריאה משותפת של הורה וילד. גם ילד שיודע לקרוא אוהב לפעמים שמקריאים לו...

שפנדוזה מרדימון

ספר של דבורה עומר "כל מה שהיה (אולי) וכל מה שקרה (כמעט) לקרשינדו ולי" זכור לי עוד מילדותי, והוא אהוב מאוד גם על ביתי. מתאים מאוד לקריאה בהמשכים. לפני זה קראנו את פו הדוב כי הוא פרקים קצרים ולא מאוד קשורים.

דבורי

New member
הכלב נו נו נו של דבורה עומר

כל פרק בספר (כמעט) הוא סיפור נפרד, כך שמתאים מאד להקראה בהמשכים.

Kalla

New member
סיפורי התנ"ך לילדים

סיפורי מיתולוגיה לילדים, משלי קרילוב/לה פונטיין, ספרים שיש בהם אוסף אגדות או סיפורים, כגון אגדות אנדרסן או האחים גרים, או אוסף אגדות קלאסיות שונות, סיפורים או אגדות ארוכים יחסית, כגון הקוסם מארץ, בת הים הקטנה, פו הדוב, נרניה וכו' (כמובן בגרסאות המלאות שלהן), ספרי אוסף של סופר מסוים, כגון הספר הגדול של נורית זרחי או של דתיה בן דור.

פלגיה

New member
../images/Emo41.gif ספרי קריאה לילדים ולנוער ../images/Emo41.gif

הספרים היפים, הספרים הפופולאריים, הקלאסיקות שאסור לוותר עליהן.

ספר חדש, שקראנו ואהבנו מאוד

נקרא "המנימים" וכתבה אותו סילביה וו. בבית אחד חיה משפחה שהיא כמעט כמעט נורמלית. יש שם סבא וסבתא, הורים, מתבגרים, ילדים ותינוקת, וגם דיירת משנה. הכל מאוד נורמלי ורגיל חוץ מהעיקר - כל בני המשפחה הם בובות-בד ענקיות שבדרך מיסתורית קיבלו חיים. על הקושי להיות עשוי סמרטוטים בין בני אדם. מומלץ אני מצרף כתבה על הספר.

סליחה שאני נדחפת../images/Emo9.gif

אבל הייתי חייבת לצרף כאן 2 המלצות משלי, שאני זוכרת עד היום שקראתי אותן בילדותי והאמת? אני עדיין נהנית לפתוח את הספרים האלה מדי פעם ולקרוא... אין כמו הקלאסיקות :) בקיצור- אורה הכפולה\ אריך קסטנר אמיל והבלשים\ אריך קסטנר ובטח גם שאר הספרים של קסטנר מקסימים, אבל לצערי לא יצא לי לקרוא אותם...

פלגיה

New member
תידחפי חופשי ../images/Emo140.gif

יופי של ספרים. אני ממליצה גם על 35 במאי. נהדר. תודה

Kalla

New member
יכולה לכתוב ספרים שבני אהב במיוחד

מאז התחיל לקרוא בעצמו (יהיה בן 13 באוקטובר). לקוח מרשימה מוכנה ולכן יש הרבה. ג'יי. קיי. רולינג - סדרת הארי פוטר טולקין - ההוביט, שר הטבעות מיכאל אנדה - ג'ים וכנופיית ה-13, הסיפור שאינו נגמר, מומו אייזק אסימוב - סדרת הרובוטים ספריו של ז'ול ורן - פשוט כולם ג'יימס פין גארנר - פוליטיקלי קורקט: אגדות ילדים בסגנון שגי נאור רוברט לואיס סטיבנסון - אי המטמון ספריו של דן בראון ג'ון גרישם - הלקוח ריצ'רד אדאמס - גבעת ווטרשיפ אריך קסטנר - הכיתה המעופפת, עצרת החיות, כאשר הייתי נער קטן ספריו של רואלד דאל - למשל צ'ארלי ומעפללת הזכוכית, מכשפות מארק האדון - המקרה המוזר של הכלב בשעת לילה ג'ראלד דארל - לחתן את אמא ארתור קונאן דויל - כלבם של בני בסקרוויל אלכסנדר דיומא - הרוזן ממונטה קריסטו דניאל דיפו - רובינזון קרוזו יוהן דוד ויס - משפחת רובינזון השוויצרית מרק טווין - טום סויר, הקלברי פין, בן המלך והעני פיוטר פאבלוביץ' ירשוב - סוסון גבנונון קלייב סטייפלס לואיס - סדרת נרניה מירה לובה - אי-בוד ג'ק לונדון - פנג הלבן פרנץ מולנאר - הנערים מרחוב פאל אגדות המלך ארתור ואבירי השולחן העגול קרנל מקושינסקי - השד מכיתה ז סיפורי חלם אנה סואל - הקסם השחור דבורה עומר - הסוד בבאר ועוד אלינור פורטר - פוליאנה אנטואן דה סנט אקזופרי - הנסיך הקטן חנן קולג - ארמדין אואן קופלר - ארטמיס פאול לואיזה מיי אלקוט - נשים קטנות לוסי מוד מונטגומרי - האסופית פרנסס הוג'סון ברנט - סוד הגן הנעלם, לורד פונטלרוי הקטן רחמים רג'ואן - ג'וחא

Kalla

New member
וברח לי אחד האהובים:

אורסון סקוט קארד - המשחק של אנדר

פלגיה

New member
../images/Emo41.gif ספרי עיון ועזר ../images/Emo41.gif

ספרים המכילים מידע ומתאימים לדעתכם לילדים. לא רק אנציקלופדיות.

פלגיה

New member
../images/Emo41.gif ספרי הדרכה הורית ../images/Emo41.gif

למי שמתעניין בז'אנר ונעזר בספרים מהסוג הזה. אשמח לשמוע המלצות.

דיאלוג עם ילדים

של ד"ר עדנה כצנלסון. קצת יותר אקדמי ולא רק "מה עושים", אבל מעניין מאוד (ויש לו גם כריכה יפה
)

למעלה