המלצות על ספרים.

SpyKid

New member
המלצות על ספרים.

(מצטערת אם הייתי אמורה לשרשר את זה לאנשהו ולא עשיתי זאת). אודה לכם אם תוכלו להמליץ לי על ספר (או שניים, או שלושה) של פראצ'ט, שתורגמו לעברית. קראתי את "מורט" , "צבע הכשף" ו"בשורות טובות". באותה הזדמנות אשמח לשמוע המלצות על ספרי ניל גיימן

Nogmor

New member
ספרי גיימן:

"אלים קטנים" (לא יצא לי לקרוא אבל שמעתי שזה טוב) "אבק כוכבים" - ספר ענק! נורא אהבתי. מסופר על ילד שמוצא ילדה שהיא בעיקרון כוכב שנפל והוא מנסה לעזור לה לחזור. "שום-מקום" (או Neverwhere באנגלית) - ספר חומד אם כי טיפה כבד נראה לי - מסופר על בן אדם שמוצא חיבור אל העולם שמתחת ללונדון - עולם של מוזרויות ואנשים שלא שמעו על "בשורות טובות". "Snow Glass Apples" - זה לא ממש ספר, למרות ששמעתי שזה דווקא כן, אני רק מכיר את הגרסה המושמעת - 45 דקות של סיפור מוכר אך שונה בתכליתו ממה שמכירים.

Athaclena

New member
המממ.

עד כמה שידוע לי, "לעולם-לא-עולם" (AKA neverwhere) נחשב הכי טוב, ויש עליו הסכמה די רחבה. "אבק כוכבים" - מין אגדה/סיפור מעשיות. גם אני מאוד אהבתי אבל יש כאלה שלא אוהבים. "אלים אמריקאיים" אהבתי אבל הוא די ארוך "קורליין" הוא יחסית קצר וחמוד (לילדים, אבל למי אכפת?) ו"snow glass apples" הוא סיפור קצר, לא? נראה לי שאפשר לקרוא אותו בעברית באינטרנט איפשהו. אה כן, יש עכשיו ספר חדש דנדש שלו - "בני אנאנסי". לא קראתי. וטרי פראצ'ט: קודם כל, התחלה טובה! את יכולה לקרוא את "אנשי השטיח", הוא חמוד. יש את "ננסי המשאית" ו-2 המשכיו, זה גם מאוד חמוד. (ושתיהם לא קשורים לעולם הדיסק) את יכולה לקרוא את ההמשך הישיר של "צבע הכשף" (הלא הוא "אור מופלא"), להמשיך לקרוא על מוות (ב"איש הקציר") או לנסות תת-סדרה אחרת או סתם ספר בודד (אני אוהבת את "שומרים! שומרים!", ו"ראי-נוע" כיפי)

toi

New member
גיימן...

אלים אמריקאים הוא אחד הספרים היותר טובים של גיימן. הטוב ביותר ממה שקראתי עד עכשיו. מקורליין דווקא לא נהנתי בכלל, נראה כאילו הוא מנסה בכוח להיות אפל. אה, והסיפור על שלגיה והתפוח מופיע ב``עשן ומראות``, שזו אסופת סיפורים של גיימן. יש שם טובים ממנו ויש טובים פחות. ו... עוד פחות מחודש הוא בא לארץ! ועבדכם הנאמן יהיה שם, בתקווה בחינם.

S

sunshineBK

Guest
לעולם לא עולם

ממש לא נראה לי כבד.. דווקא לדעתי זה ספר די קליל, מהספרים שאפשר לקרוא בממש קצת זמן ובלי הרבה מאמץ.... בכל מקרה הוא קליל לעומת אלים אמריקאים .אלים אמריקאים הוא הכי מרשים, אין מה להגיד.. קשה להגיד הכי טוב כי כולם טובים אבל אני מניחה שהוא באמת הכי טוב... :] ועוד משהו- למה לגלות דברים?? לדעתי מה שכתבת על "אבק כוכבים" זה ממש ספוילר... וגם לא מדויק מבחינת העלילה אבל לא משנה..

מ א ג ר ט

New member
המלצות... המלצות

של טרוש אני ממליצה על "אחיות הגורל" שמספרות על המכשפות, "איש הקציר" על עלילותיו של מוות וכמובן כדאי להמשיך את עלילת "צבע" ב"אור" של גיימן אני *מאוד* ממליצה על "לעולם לא-עולם" ואבק כוכבים, אגדה ב210 עמודים (בערך).

The Mad Hatter

New member
המלצות על ספרים:

עם הספרים המתורגמים של טרי די כדאי ללכת לפי הסדר. תקראי את "אור מופלא" (אני מרגישה כמעט רע להמליץ על הגרסה המתורגמת של הספר הזה. היא מטעה כל-כך הרבה אנשים תמימים) ו...כל אלה שבאים אחריו. בנוסף למה שכתבו בהודעות הקודמות, כדאי לקרא את "שומרים! שומרים!" שמספר על משמר הלילה של העיר-לדעתי הספר הכי טוב בתת-הסדרה הזו, למרות שרוב יושבי הפורום יחלקו עלי, כנראה. בקשר לניל גיימן-הכי מומלצת בעיני היא סדרת ה"סנדמן" אבל זה קומיקס ולא כל-כך אפשרי למצוא את זה בספריות או חנויות ספרים רגילות, אבל זה שווה את ההשקעה! עוד ספרים-"לעולם לא עולם" מצוין, כמו שכבר אמרו. "אבק כוכבים" (ככה קראו לזה?) קצת פחות, אבל עדיין חביב. "קורליין"-ספר אימה לילדים. לא התלהבתי בכלל, למרות ההמלצה של פראצ'ט על הכריכה האחורית. "עשן ומראות"-אוסף סיפורים קצרים לא-אחיד ברמתו, אבל הסיפורים הטובים הם מאד טובים. "אלים אמריקאיים" היה די מעניין, אבל אם כבר עיסוק של גיימן במיתולוגיות, אני מעדיפה את הסנדמנים. "בני אנאנסי" חמוד מאד. די בסגנון של "בשורות טובות" (היו כמה קטעים לאורך הספר שחשבתי שמישהו אולי בטעות החליף את גיימן בפראצ'ט. היתה אפילו פעם אחת שהבחנתי ב-footnote! אם זה לא חשוד, אני לא יודעת מה כן). קריאה נעימה!

Greebo

New member
כל הספרים של robert rankin

הסופר היחיד שמתעלה על טרי בכל הקשור לדימיון מטורף.. כלומר הבחור פסיכוטי לגמרי Oם הספרים שקראתי שלו כוללים את : The Hollow Chocolate Bunnies of the Apocalypse Waiting for Godalming ו - The Dance of the Voodoo Handbag הספר האחרון שקראתי..הגיבור הוא סכיזופרן פרנואיד עם כרובית מדברת בתוך הראש שלו שמתפקדת בתור המלאך השומר שלו...... כמו שאמרתי...פסיכוטי משהו :פ רק שלוש מתוך איזה 20.. אבל שלושתם פשוט....אין לי מילים...אני מת על האיש הזה, שתוך כמה דפים מרגע הקריאה של הספר הראשון שלו שנפל לחקי, הפך לאחד מהסופרים האהובים עלי... הבחור גאון, אבל לא מוכר בכלל בארץ ודי קשה להשיג ספרים שלו שלא דרך האינטרנט.. http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Rankin

Athaclena

New member
אה-הא

פעם קניתי ספר שלו, את sex and drugs and sausage rolls לא זוכרת הרבה ממנו אבל היה הזוי , מוזר... ולא כל כך אהבתי את זה. כנראה לא הקטע שלי (כנ"ל על Tom Holt) אז אם אתה רוצה לקרוא, אתה מוזמן. אני אשמח לנסות לקרוא פעם את אפוקליפסת שפני השוקולד, אבל לא מצפה לאהוב אותו במיוחד. על טעם ועל ריח, אתם יודעים

The Mad Hatter

New member
אגב, טום הולט-

קניתי ספר שלו באנגליה בעקבות איזשהו אזכור שלו פה בפורום. קראו לו little people או משהו דומה. מישהו מכיר? כי התחלתי לקרוא, אבל העלילה לא נראית מעניינת מספיק ממרומי ה-20 העמודים שקראתי.

Greebo

New member
לא מת על תום הולט P:

לא יודע...קראתי איזה ספר שלו...נחמד...לא עשה רושם מיידי.. קניתי בזמנו איזה ספר של עוד פראצ'ט וונאבי בשם *הולך לבדוק* "פיטר צ'יפנדייל" (מצחקק בילדותיות) בחור מחוסר חוש הומור.. למרות שהרעיון הראשי של הספר גאוני.. הו כן.. ו"ארנבי השוקולד החלולים של האפוקליפסה" הוא אחד מהספרים הפחות הזויים שלו (בזה נאמר, זה על עיר של צעצועים שבה רוצח סידרתי [שמבשל את הפטי דאמפטי במים רוצחים :ם.....זה משעשע...כי...כזה...המפי דמפטי הוא ביצה :פ], ובספר סקס של קטינים, שתיית אלכוהול ע"י קטינים, ניבולי פה [!] ואף בדיחת היטלר אחת [אמגאמג])...הוא זכה בפרסים ודברים P:

Greebo

New member
אם את לא מעוניינת בספר..

מעוניינת אולי במכירתו או החלפת ספרים? please? *puppy eyes*

Athaclena

New member
בטח, אין בעיה.

אני מעדיפה למכור, אלא אם כן יש לך משהו שאני רוצה במיוחד... שוב, אני אשמח לקרוא את שפני השוקולד אבל רק בהשאלה. אני זמינה במסרים

ויימס

New member
הספרים בעברית לפי תתי סדרות:

את יכולה לקרוא לפי הסדר, אבל זה לא סוף העולם אם לא. הכי הגיוני להמשיך עכשיו לאור מופלא. -צבע הכשף- סתמרוח. -אור מופלא- סתמרוח. - פולחני כשף- שונות. -תרועת מוות - מוות. - מעשי קסמים - סתמרוח. -אחיות הגורל- המכשפות. -פירמידות- שונות. שומרים! שומרים!- השומרים. - ראינוע- שונות. -איש הקציר- מוות. מכשפות בחו"ל- המכשפות. אנשי המשמר- השומרים. האם שמעת על דאגלס אדאמס? בדרך כלל מי שאוהב את פראצ'ט מתחבר גם אליו, יש לו כמובן את סדרת המדריך לטרמפיסט בגלקסיה הידועה לשמצה, אבל באופן אישי אני חושבת ש"סוכנות הבילש של דירק ג'נטלי" והמשכו "שעת התה הארוכה והאפלה של הנפש" אפילו יותר טובים.

Greebo

New member
דריק ג'נטלי *סגידה*

אני צריך למצוא את הספרים האלו באנגלית :פ

Athaclena

New member
תחפש בחנויות יד שניה.

האמת, ייתכן שיש לנו אחד מהם פעמיים... אולי נוכל לוותר על השני. אני אבדוק בשעה קצת יותר נורמלית.

trillian

New member
האמת שיש בסטימצקי

קניתי לפני כמה חודשים את הספר הראשון, וראיתי לאחר לא הרבה זמן גם את השני, אבל לא היתה לי הזדמנות לקנות אותו עוד. בקיצור - אפשרי.

למעלה