המלצות על ספרים

בגושח

New member
המלצות על ספרים

ערב טוב , אשמח לקבל המלצות על ספרים טובים בשפה הרוסית/עברית/אנגלית . סגנון לא כל כך משנה לי . תודה.

TaL53

New member
יש כמה שאני אישית אוהב

מתח- הרלן קובן, רודף העפיפונים, מישהו לרוץ איתו. היסטוריה- ברוסית- ואסילי יאן. בעברית- מוסקבה 1941, היטלר וסטלין- שני הדיקטטורים, סטלין של רדז'ינסקי.

Drunk Bullet

New member
2 האחרונים - בין הספרים החד צדדיים

שאי פעם נכתבו, אי אפשר בכלל להשוות אותם לספרים אובייקטיביים כמו "היטלר" של איאן קרשו. כבר עדיף לקרוא באינציקלופדיה..

TaL53

New member
אולי זאת דעתך

לדעתי רדז'ינסקי כותב מצויין. וזה לא הספר הראשון שלו שאפשר להנות ממנו.

Drunk Bullet

New member
במיוחד הספר של רדז'ינסקי

וזו לא רק דעתי, היה על הספר הזה דיון בפורום ספרים, גם אנשים שלא נמנים בין תומכי האידאולוגיה הקומוניסטית, טענו כי הספר כתוב בצורה חד צדדית ללא יותר מדי נתונים היסטוריים, אבל עם הרבה "רכילות היסטורית".

TaL53

New member
השאלה היא האם קראת את הספר

להגיד מה אנשים אחרים אמרו זה יפה מאוד אבל דעה שלך מתגבשת מניסיון:)

ברוח ספרי ההסטוריה...

אלה תולדות\אלזה מורנטה מלחמה"ע הII מנק' מבט קצת שונה: יותר אישית ואאוטסיידרית. בעצם, כל ההסטוריה האנושית בתמצית ובהשתקפות חדה ומדויקת להפליא בתולדותיה של משפחה קטנה אחת.

AeroSlash

New member
היסטוריה ../images/Emo99.gif התחום שלי

אז ככה: כל ספר של אנטוני ביוור - כי הוא גאון ["סטלינגרד" וכו']. אם אתה מתעניין במלחה"ע ה-II שאני בתור חולת היסטוריה - זה התחום האהוב עלי - אז יש לך את שני הספרים של איאן קרשו על היטלר שהם פשוט נכס היסטורי - באמת, אין לי מילים אחרות לתאר את זה. פשוט כל דבר הכי קטן על כל התקופה מתואר שם בפרטי פרטים שפשוט אי אפשר להפסיק לקרוא. באמת מרתק. ואם אתה מתעניין בהיסטוריה קצת יותר אחורה אז יש את История французской революции של В.Г. Ревуненков שאחד הסבים שלי [או יותר נכון אח של סבתי] ערך שם את החלק האחרון של הספר [ככה יש לי אותו חתום ומוקדש
]. זה ההכי ראשונים שבאים לי לראש - אני אחשוב על עוד משהו ואני אגיד.

סטאלינגרד-../images/Emo45.gif

אבל לדעתי צריך להיות פריק של הסטוריה כדי לקרוא את הספר. אני זוכר שלא פעם הלכתי לגמרי לאיבוד בתיאורים הכ"כ פרטנים של הקרב. הטקטיקות, האסטרטגיות, המהלכים הכי קטנים... הספר הזה ממש הדיר שינה מעיניי (במלוא מובן המילה). קראתי אותו במהלך הלילות של אחד הקורסים המטומטמים שעשיתי בצבא... כשהיינו מקבלים את ה6-7 שעות שינה בלילה, הייתי יוצא מהאוהל, הולך לפרגולה, ומקציב לעצמי לפחות שעה לקריאת הספר. ועד היום אני בטוח שזה היה הדבר הפרודוקטיבי, החיוני והמעניין היחיד שעשיתי במהלך כל הקורס ההוא...

AeroSlash

New member
נו ומה אני?

פריק של היסטוריה
מה שאתה מספר לי היה לי עם "אם יש גן עדן". אחרי הכיבוי אורות, כשכל הבנות בחדר חופרות עד כמה שהן רוצות לישון, לאור הפנס, בשקט [ובחוסר נוחות גמורה] הייתי קוראת את הספר.

Drunk Bullet

New member
המלצותיי..

ארוכה הדרך למטה - ניק הורנבי צילה של הרוח - קרלוס רואיס סאפון - אחד הספרים הנמכרים בעולם בשנה+ האחרונה, ספר מתח/רומן פשוט מרתק. היונה שעל הגג - פרנץ קפקא - אוסף רשימות + מכתב שקפקא כתב לאביו. מכתבים אל פליצה - פרנץ קפקא - אוסף מכתבים שהנ"ל כתב לאהובתו. לי לקח קרוב לחצי שנה לקרוא את הספר הזה, לא כי הוא ארוך, אלא כי פשוט קשה לקרוא אותו מבחינה רגשית. קפקא מתאר את הרגשות שלו בצורה כ"כ מוחשית, שאני פשוט הרגשתי כל דבר שהוא תיאר במכתביו. העניין הוא שב99% מהמכתבים יש רגשות כאב, צער וגעגועים בצורה מטריפה. דרום אמריקה באופנוע - צ'ה גווארה. יומן המסע של צ'ה, שעבר את כל דר' אמריקה עם חברו אלברטו, עד שהגיע למיאמי וחזר. מרתק. עפיפונים - רומן גארי (הסופר המחונן, שכתב תחילה תחת השם אמיל אז'אר). כל החיים לפניו - אמיל אז'אר - יצירת אומנות. פרא אציל - דודו בוסי הירח ירוק בואדי - דודו בוסי. הספר הזה והקודם, מתארים ילדות בשכונת התקווה. שני ספרים שקשה להתנתק מהם.. אדון החצר - טריסטן אגולף. אחד הספרים הטובים שקראתי, הסופר הזה בין לילה הפך מאלמוני למפורסם בכל העולם, הוכתר כמארק טווין הבא, אבל הוא התאבד.. חייבים לדבר על קווין - ליונל שרייבר.. האם מנתחת את חיי משפחתה ובנה בייחוד מאז הולדתו, הבן התפרסם (בספר) בארה"ב בעקבות פשע שעשה..(המעשה מתגלה לקראת סוף הספר..). ייסורי ורתר הצעיר - גיתה. מזכיר באופיו את "מכתבים אל פליצה" של קפקא יונה ונער - מאיר שלו

AeroSlash

New member
פשר לשאול מה כל כך אומנותי

ב"כל החיים לפניו"? ולא, זה לא כי ניתוח ספרותי הרס לי את החוויה. אלא כי לדעתי יש דרכים הרבה יותר טובות להביע את הרעיון שבספר שללא ספק הוא אכן חשוב ואקטואלי מאוד.

אפשר לקטול(בקטנה)?../images/Emo13.gif

הודות למבצע הספרים של סלקום, יצא לי לקרוא את שני הספרים הראשונים שציינת-ארוכה הדרך וצילה של הרוח. את שניהם אמנם קראתי, אבל על אף אחד מהם לא יכלתי להמליץ. ארוכה הדרך, לדעתי, פשטני ואפילו רדוד במובן מסוים. זה לא זה, ישנו פער ענק בין המסר הדי רציני שהספר מנסה להעביר או בנושאים שהספר עוסק לבין איך שהוא עוסק, מציג וניגש אליהם. ספר נחמד להעביר איתו את הזמן ותו לא. הוא חסר עומק כלשהו, אינו מעורר מחשבה ונראה כאילו נכתב מראש בדיוק למטרה הזו (להעביר זמן מת). צילה של הרוח-רומן זול נהדר , לפי כל הכללים של רומן זול מצליח אמיתי. קראתי, אפילו נהנתי, אבל באיזשהו מקום אני לא חושב שניתן להוציא את הרב מכר הבינלאומי האדיר הזה מהקטגוריה הפשוטה של רומנים זולים שפונים למחנה המשותף הנמוך ביותר ולרגשות הפשוטים ביותר. עד היום אני לא ממש מבין מה הפך דווקא אותו לכ"כ מצליח ונמכר משום שלפחות אני, לא מוצא בו שום דבר מיוחד או ייחודי שאינו נמצא בערך בכל רומן זול אחר. אבל אולי זה רק אני...

Drunk Bullet

New member
הספר הראשון לא אמור להיות כבד

אם תקרא את ספריו של הורנבי, תבחין שתמיד הוא כותב בנימה הומוריסטית (אפילו כשהוא מתאר את התסכול שלו כאוהד ארסנל, ברב המכר הנפלא - Fever Pitch). בנוגע לצילה של הרוח - לא חושב שאפשר לשייך אותו לקטגוריית הרומנים הזולים, יש הרבה תחכום ומחשבה בכתיבה, כ"כ הרבה תיאורים ואיזכורים היסטוריים שלא מופיעים ברומנים זולים.

למעלה