המלצות ממרצים

jjigae

New member
המלצות ממרצים

בחלק מהתוכניות אליהן אני מבקשת להרשם, נדרשות במפורש המלות ממרצים שלמדו אותי בתארים הקודמים, אלא שאת לימודי התאר שלי סיימתי לפני קרוב ל-8 שנים ולא נראה לי שמי מהם זוכר אותי (אפילו בקורסים בהם קבלתי ציונים גבוהים, מדובר בכיתות גדולות מאוד). כל העניין הזה מכניס אותי למבוכה גדולה, לא מצליחה להביא את עצמי לפנות אליהם בבקשה להמלצה ודי תקועה עם העניין הזה (מטפלת במרץ בכל שאר הדרישות, כשזה תלוי ועומד לו...). האם מוכרת למישהו סיטואציה מעין זו? האם מקובל לבקש המלצות גם בתום תקופה ממושכת מזמן הלימודים והאם מרצים נוטים להעתר לבקשות של סטודנטים שהצליחו בקורסים שלהם גם אם הם לא בדיוק מצליחים להעלות בעיני רוחם את פניו של אותו סטודנט...? אשמח לשמוע מנסיונכם.

כן זה קורה שמבקשים המלצות גם אחרי זמן

והרבה פעמים המרצים באמת מסרבים.
אז מה אפשר לעשות? קודם כל, לחשוב טוב האם היית סטודנטים מספיק משמעותית בשביל המרצים שלך. סיכויים טובים שאם המרצים שלך זכרו את השם שלך בקורסים שלימדו אותך, הם יזכרו אותך גם כמה שנים אח"כ. אבל, זה עניין אישי.
כמו כן, בהחלט אפשרי לבקש להיפגש איתם לכוס קפה או בשעת הקבלה, לדבר על הקורס ודברים ייחודיים שהיו בו בהקשר שלך וכד'. אולי זה יעורר אצלם זכרונות רדומים ויעזור לגבש דעה לגביך.

ולאחרים שקוראים את ההודעה הזו, בהחלט קורה שמבקשים ממרצים לכתוב מכתב המלצה לאחר שנת הלימודים ולשמור אותו אצלם על המחשב. בבחינת 'שיהיה'... כי אתם רוצים לחזור ללימודים אבל לא מיד ואתם לא רוצים שהם ישכחו אתכם בעוד שנתיים.

אור302

New member
מרצים לא תמיד מסכימים לפטנט הזה.

אני למשל לא הייתי מסכים. כשאני כותב המלצה אני צריך לדעת לאן היא הולכת, אני צריך פרטים. אחרת אני כותב מכתב כללי וחסר טעם ואולי אני בכלל מבזבז את זמני, אם הסטודנט בסוף לא יצטרך את המכתב. אגב, שנתיים פער זה דווקא לא נורא. צריך לזכור שכאשר מבקשים מכתב המלצה מספקים למרצה מסמך עם נתונים: מה למדו אצלו, על מה כתבו, אילו ציונים, מה עוד למדו אצל מה, תחומי מחקר ולאן רוצים להתקבל. זנ מאוד חשוב לספק פרטים כאלה כדי לאפשר למרצה להיזכר מי התלמיד ולכתוב המלצה מלאה.

Philip Jr

New member
זו בעיה מוכרת ומשמעותית..

אבל הבעיה האמיתית היא לא הבקשה.. היא שבגלל שאולי כבר שכחו ממך לגמרי, לא תקבלי אותה.. או שתקבלי המלצה פושרת שרק תזיק.. כי עצם קבלת המלצה לא ממש משנה.. את צריכה המלצה חזקה.

לפעמים אנשים חוזרים לעבוד עם חוקר / מרצה כדי לקבל המלצה.. לפעמים אנשים מבקשים המלצה מראש בידיעה שאולי יצטרכו מאוחר יותר.. לפעמים אנשים מבקשים לפגוש מרצה ולשוחח.. תעשי מה שאת יכולה! בהצלחה!

jjigae

New member
העניין הוא שאני כבר לא בארץ

לכן אין לי אפשרות להפגש עם המרצים וגם לא בקשתי המלות כשסיימתי את לימודי (שוב, מחמת הבושה
) התכוונתי לפנות למרצים שקבלתי אצלם ציונים גבוהים במיוחד ואז יש לי כאילו 'הוכחה' שאני ראויה להמלצה, אבל אולי גם זה לא מספיק...? אכן בעיה.

לפעמים, בתלות בתוכנית, מקבלים המלצות אחרות

ממקורות כמו בוסים, לקוחות וכד'.
בעיקר אם מדובר על תואר 'פרקטי' או אם העבודה שלך בשנים שעברו הייתה בתחום מחקרי כלשהו (עבודת מעבדה גם אם סתם בדיקות דם, מחלקת מחקר פיננסית או מחקרי שוק ואנליזה וכד').

למעלה