המלצות לרכב

BigBadWolf

Member
המלצות לרכב

שלום, אני חושב לקנות את המכונית הראשונה שלי. עד היום נהגתי כל כך מעט שפשוט שאלתי מההורים כשהיה צריך, אבל כנראה שהגיע הזמן לקנות אחד משלי. מכיוון שאינני מבין הרבה במכוניות אשמח להמלצות לגבי מה כדאי לקנות.
בן 32, עד היום נהגתי בעיקר בטויוטה פריוס של ההורים ובכמה רכבים ששכרתי בחו"ל. לא במיוחד נהנה לנהוג, אבל הרכב שהכי נהנתי ממנו היה טויוטה פריוס סיטי (גרסה מוקטנת של פריוס) ששכרתי בארה"ב לפני שנתיים וחצי, הוא היה נח, קומפקטי אבל עם ניצול מעולה של המקום, רגוע וצרך כל כך מעט דלק שבכלל לא הייתי צריך לתדלק חוץ מאשר כשהחזרתי אותו, מדהים!
נתון חשוב נוסף, אין ילדים אז האוטו די רק בשבילי ואולי חברה \ חברים שיסעו איתי. מה הייתם ממליצים לי?

ANZ1

New member
אתה הזאב הגדול והרע ?

אתה יותר נשמע כמו כיפה אדומה שנמצאת כל יום אצל ההורים והולכת ליער

לגבי השאלה שלך, לא נתת שום פרמטר, לא כמה אתה נוסע (כתבת שאתה לא נוסע הרבה, אבל אולי כל נסיעה היא מחיפה לירושלים), לא איפה אתה גר (מרכז עיר גדולה או ישוב בנגב), לא הגדרות של תקציב, לא הגובה שלך, לא כמה אנשים יושבים מאחורה, לא אם אתה מעדיף רכב פרטי (נמוך) או גיפון (קצת יותר גבוה)
אז בעצם כל רכב יכול להתאים, במיוחד שלא נסעת הרבה, אז אתה אפילו לא יודע מה אתה אוהב ומה אתה לא אוהב, יכול להיות שאחרי שתסע ברכב אחרי לגמרי ממה שנסעת עד היום יסתבר לך מה הטעם שלך ומה מתאים לך.
אתה יכול לעשות סיבוב בסוכניות רכב ולראות מה יש ומה אתה יותר אוהב,
למרות שנראה שעד היום אהבת טויוטות קומפקטיות והיברידיות,
אתה יכול להמשיך עם זה, טויוטה קורולה האצבק היברידית יכולה להתאים לך, אם אתה מחפש רכב חדש, היא קומפקטית אבל מרווחת, חסכונית, אמינה ושומרת על הערך, קצת יקרה, אבל על פניו אי אפשר ליפול איתה.
https://www.toyota.co.il/new-cars/corolla-hatchback/

BigBadWolf

Member
תודה, נתונים נוספים

תשמע, לכל אחד יש תחומים שמכיר היטב ואחרים שאין לו בהם מושג...
גר בעיר במרכז ליד העבודה אז לעבודה לא אסע ברכב. הרכב ישמש בעיקר לנסוע לטייל (ים, צפון, דרום) ולבילויים במרכז. נסיעות קצרות אני לא עושה, מעדיף ללכת ברגל או לנסוע באופניים.
התקציב כרגע גמיש, יכנס לשיקול רק מאוחר יותר כי בכל מקרה יש לי את הכסף. אין לי שום צורך ברכב הכי יקר ובכל מקרה נראה לי שהרכבים שמעניינים אותי נוטים להיות זולים יותר אבל אין לי בעיה לשלם על נוחות, נסיעה רגועה ושליטה טובה. מעדיף רכב היברידי כי בטווח הארוך זה חוסך הרבה כסף, מעדיף רכב קומפקטי כי גם זה חוסך בדלק וגם נוח יותר לחניה. מצד שני, הפריוס סיטי היה גם קומפקטי וגם היה בפנים המון מקום לשים דברים בגלל תכנון מרחבי טוב (ויכולת להשכיב את המושב האחורי).
עוד לא קרה לי שגובה התקרה של רכב הפריע לי. אני 178 ס"מ, אז זו לא בעיה.
אם רצפת הרכב לא תהיה נמוכה מידי זה ייתרון כי בכל זאת לא נעים לשפשף את הגחון וגם לא נעים להרגיש שאני יושב בתוך הכביש.
בדרך כלל אסע או לבד או עם אדם אחד מקדימה. ייתכנו מצבים שיהיה מישהו מאחורה, אבל זה לא שיקול חשוב כי זה מאורע נדיר למדי.

ANZ1

New member
מתקדמים אבל עדיין לא

כי לא כתבת את הדבר הכי חשוב זה התקציב, כי גם נראה שאתה לא מודע לעלויות,
1. אפשר למצוא רכבים במיליון שח וגם ב10 אלפים, ולכן לא כתבת סכום ולא ברור אם אתה מחפש רכב חדש או אחד בן 10 ...
אבל לגבי מה שכתבת
2. רכב היביריד לא יהיה חסכוני עבורך בכסף, הוא חסכוני רק עבור מי שנוסע הרבה, לאט ובעיקר קרוב לעיר, במקרה שלך רכב היבירידי יהיה יותר יקר לקניה, יאבד יותר מערכו, יעלה יותר לטיפול, ולכן בסוף הוא יהיה יותר יקר מרכב אחר.
כי הוצאות הדלק אצלך לא יהיו החלק החשוב,
העלויות אצלך הם הקניה, הביטוח וירידת הערך,
אבל מכיוון שזה מה שנסעת עד היום , וזה מה שיש להורים שלך , טויוטה מייצרים היום בעיקר היבירידיות..
3. למרות שאתה לא נוסע הרבה, כשאתה נוסע אתה נוסע רחוק, ולכן לא כדאי רכב סופר מיני, אלא רכב יותר גדול, שיהיה יותר יציב ובטוח.
בהנחה שהתקציב מתאים, בהחלט תשקול את הטויוטה קורולה האצבק, או את היונדאי איוניק או קיה נירו.
אם אתה מחפש רכב חדש, לך תבדוק את 3 הרכבים האלו.
למשל מוכרים את הקיה נירו דרך חברות הליסינג ב130 אלף
https://wheel.co.il/קיה-נירו-0-קמ-במבצע-למהירי-החלטה
או יונדאי איוניק ב122
https://www.carcost.co.il/deals/dea...emium-החדשה-היברידי-1600-אוטומטי-5-דלתות-2020

BigBadWolf

Member
דווקא מודע מאוד לעלות, לא קשה היום לבדוק באינטרנט

1. הסכומים שרשמת קיצוניים מאוד. כבר אמרתי שאין לי שום צורך או רצון לקנות פרארי או מרצדס מפוארת, מבחינתי אלו יהיו רכבים גרועים וכסף לפח. אמרתי גם שאני ממש לא מתכוון לקנות טרנטה כי גם הוא לא יעמוד בצרכים שלי וכאמור יש לי מספיק כסף. גלישה באינטרנט מעלה שמכונית חדשה סבירה עולה 100k-150k ש"ח ומכונית סבירה בת 3 עולה 55k-85k ש"ח בערך. אלו לא סכומים אסטורנומיים ואני עומד בהם ולכן אני אומר שקודם נראה איזה רכבים יש, מה הייתרונות והחסרונות ואז נעשה שיקולי עלות-תועלת. גם טרם החלטתי אם לקנות חדש או משומש, ייתכן שאקנה משומשת בת 3 עוד לא החלטתי, ולכן גם עבור דגם מסויים ניתן לקנות יותר יקר או יותר זול. בקיצור, המחיר הוא לא השיקול הראשון שלי.
2. מבדיקה שלי, ההפרש כיום בארץ בין המחיר של היברידי ללא היברידי קטן מאוד ואין לדלק בעיה לכסות את ההפרש. אפילו אם ההפרש רק יכוסה ולא יצטבר לחסכון עדיין שווה לי לקנות רכב היברידי גם בגלל שהנסיעה בו יותר רגועה (פחות רעש, פחות ויברציות מהמנוע) וגם מטעמים סביבתיים. לא יודע אם זה נכון או לא, אבל הרושם שקיבלתי מהמחירים של מכוניות יד שניה הוא שרכבים היברידיים דווקא שומרים יותר על הערך שלהם, ראה מחירי טויוטה יאריס בנות 3 לדוגמה, כמעט יותר שווה לקנות חדשה. הסיבה היא שעם הזמן רכבים לא חשמליים יעברו מהעולם ואנשים רבים מתחילים להכניס שיקול סביבתי גם בקניה שלהם.
3. השיקול המקורי שלי היה לרכב קטן, אבל יכול להיות שיש צדק בדברך. נראה שרכב היברידי משפחתי נכון להיום צורך דלק כמו רכבים היברידיים קטנים, לא יותר. האמת הופתעתי לראות את זה. גם נראה שעשוי לצאת יותר כלכלי לטווח הארוך לקנות רכב כזה. הסתכלתי על היונדאי איוניק ובאמת הוא נראה לעין הבלתי מיומנת שלי בסדר גמור, אם כי עוד לא יצא לי לנהוג על כזה אז צריך לבדוק.

enigo

New member
בניגוד לעמיתי, אני חושב שסופרמיני היא בדיוק מה שאתה צריך

קטנה יחסית בעיר, חסכונית, ואם בוחרים נכון אז גם נעימה מאוד בנסיעות ארוכות - ואין שום בעיות בטיחות. מכוניות התקדמו הרבה מאוד מאז ימי רנו 4...
אבל עד שלא תגדיר תקציב, באמת יההה קשה להתקדם.

BigBadWolf

Member
תודה, איזה היית ממליצה?

עזבי תקציב לרגע, כפי שאמרתי לקודמך המחיר כרגע איננו המגבלה ובכל מקרה כמעט כל דגם אפשר לקנות גם משומש בן 3 יותר בזול אם אחליט ששווה לי. על אילו דגמים היית ממליצה בהתחשב בצרכים שלי?

ANZ1

New member
אין היום רכב סופר מיני היבירידי

1. אם אתה רוצה רכב סופר מיני, הוא לא יהיה היברידי
היו פעם כמה כאלו, אבל הם הגיעו לסוף חייהם,
אם תחכה עוד כמה חודשים יגיעו הרבה דגמים חדשים היבירידים, של טויוטה, הונדה, רנו, פיזו וכו ...
אבל היום אין
2. הדגמים שאתה מתעניין בהם, הם דגמים חדשים, הדגמים שמכרו לפני 3-4 שנים היום שונים לגמרי ממה שיש היום, כן, היה טויוטה קורולה היבירידת, אבל היא דגם שונה לגמרי ממה שיש היום, כך שאי אפשר לקנות את אותו רכב חדש או משומש, רק חדש.
3. סופר מיני נחשבים היום עם שילוב של תמורה למחיר, תסתכל על הסיאט איביזה או הרנו קליאו החדשה.

enigo

New member
אם אתה מתעקש על היברידי, אין הרבה אופציות

ג'אז או יאריס. אלא שאף אחת מהן לא מצטיינת כמכונית לנסיעות ארוכות, בעיקר בגלל רעש בנסיעה. אבל שתיהן גם לא מהטובות בקבוצה בתחום הנוחות. אבל שתיהן יעשו את העבודה בצורה סבירה.
אם אתה יכול לחכות כמה חודשים, אמורות להגיע אפשרויות נוספות, כולל מכוניות חשמליות לחלוטין (יש לך חניה פרטית שבה תוכל להתקין עמדת טעינה?).
אם אתה יכול להתפשר על עניין ההיברידית, אז מכוניות כמו ה-208 (משומשת בלבד. החדשה בדרך), אופל קורסה (גם כן משומשת בלבד. קיימת גם עם היצע מכובד של מערכות בטיחות. מנוע קצת חלש), והאיביזה שהוזכרה וסיטרואן סי3 הן כולן מכוניות שיענו על הדרישות שהצגת בצורה טובה.
האמת שאם אתה נוסע בדרך כלל לבד או בשניים, אז שווה לבדוק גם את השברולט ספארק הקטנה יותר.
עשה בה נסיעת מבחן שתכלול כביש מהיר ותראה שהדיבורים על "מכונית קטנה לא מתאימה לכביש המהיר" הם שיירים ממציאות שכבר חלפה מזמן.

סוף סוף טירון שלא מתלהב מנהיגה , אתה צודק !

נהיגה זו עבודה .
יונדאי I10 יספיק לך

ANZ1

New member
למה אתה כותב בפורום מכוניות ?

אתה לא אוהב מכוניות
אתה לא אוהב לנהוג
אתה לא מבין במכוניות
למה אתה כותב בפורום ?
ולמה אתה מחזיק את הרכב שהכי לא מתאים לך, מזדה CX-5 עם מנוע 2.5 הוא יקר, בזבזן, כשהיתרון היחיד שלו זה שהוא כיף לנהיגה, ואתה סובל כשאתה נוהג

enigo

New member
הוא כבר לא מחזיק. הוא חזר לארץ ונוסע באוטובוס

ממש לא טוב , אבל זה כנראה לא אשמתם

המנוחה שלהם בין הסבבים קצרה וכל עיכוב בדרך מחסל אותה
לכן הם נוהגים הכי מהר שהם יכולים ועם ברקסים אלימים.
יש כאלו שזה טבעי אצלם , או פול גז או פול ברקס , אין אמצע
אין גלישה ברמזור אדום , גם כי הכסא שלהם נוח והם פחות מרגישים טילטולים
בטח לא מרגישים מה שאדם עומד מרגיש .
לצערך זה לא רק אגד אלא גם הרכבת הקלה , שניים במחיר אחד .

enigo

New member
הוא מתייחס לעדויות שלך עצמך על יכולת הנהיגה שלך

ביחס אליך עדיף גם נהג אוטובוס עייף שלחוץ לפיפי...
לא סתם טוב - מעולה.
והקטע שכמו אותם מאנייקים שהזכרתי, גם אתה לא מודע - זה הנהגים האחרים שמפתיעים אותך, עושים לך, צופרים לך... כמו הנהג על כביש החוף, בבדיחה, שבטוח שכל הנהגים מטורפים כי הם נוסעים נגד הכיוון.
אז במקום ללטף לעצמך את הראש, טען את הרב קו והשאר את הנהיגה לאחריםץ

גם באגד קוראים להם נהגי מכונת תפירה

הם לא צריכים דוושה אלא כפתור און אוף . לא קשור לנהג טוב או לא .

למעלה