המלצות לקורסי GRE

pas de chat

New member
המלצות לקורסי GRE

שלום לכולכם,

אני מעוניינת לגשת לבחינת הGRE במהלך ספטמבר ולכן שוקלת להירשם לקורס GRE שיתחיל ביולי.
האם מישהו מכם למד באמצעות קורס ויכול להמליץ מניסיון על מקום איכותי? מהבירורים שערכתי הכל ממש יקר ואני לא משוכנעת אם שווה להוציא קרוב ל5000 שקלים על הסיפור.

חברים שלי שעשו גם הם את הבחינה בעבר למדו לבד (קנו ספרים בסטימצקי וכו'..) אך זה היה במבנה הקודם של הבחינה, ולא החדש, שטוענים שהוא קשה יותר.

מה דעתכם?
אודה לכל חוות דעת בעניין.

תודה גדולה מראש...

Philip Jr

New member
ברוכה הבאה!

כל אחד מאיתנו שונה, ידע מוקדם שונה, הרגלי למידה אחרים, סגנון למידה אהוב וכדומה ולכן יתכן שההמלצה שלי לא תתאים לך, ובכל זאת - אני ממליץ על למידה עצמאית עם ספרים ונגד קורס.

הלמידה ל - GRE דומה למדי ללמידה לפסיכומטרי. יש מספר סוגים של שאלות, וטכניקות שונות לפתרון כל שאלה. הן בקורסים והן בספרים מלמדים את הטכניקות הנ"ל, ורוב הלמידה מתרחשת בזמן התרגול.

מכיוון שתרגול אפשר לעשות גם לבד, וכל הטכניקות שתצטרכי מופיעות בספרי ההכנה, לא ממש צריך ללכת לקורס.. קורס יכול להועיל כמסגרת לימוד אם את זקוקה לכזו, אבל אם יש לך יכולת למידה עצמאית זה פשוט לא משתלם.

במחיר של 200 שקלים את יכולה לקנות 2-3 ספרים מצוינים שמגיעים עם דיסקים וגישה לרשת לתרגולים נוספים ומבחנים לדוגמא, לבנות לך תוכנית לימוד על סמך הספרים ולהצליח מאד + לחסוך קרוב ל - 5000 שקלים.

נקודה אחרונה לסיום (לפחות בינתיים) : אני לא חושב שהמבחן החדש קשה או קל יותר מהישן, עשיתי את שניהם ולכל אחד היתרונות והחסרונות שלו.

pas de chat

New member
תודה!

תודה רבה!

אני ממש מעריכה את תגובתך המפורטת והמרגיעה.

Philip Jr

New member
בשמחה

עוד כמה טיפים:

1. חשוב שתבחרי מספר מצומצם של ספרים ללמידה, אני ממליץ על ספר אחד ללימוד כל הטכניקות, ועוד ספר או שניים לשימוש רק בתור מאגרי שאלות ומבחנים לדוגמא נוספים. אחרת אם משתמשים ב - 8 ספרים שונים הכל מתחיל להתבלבל בראש וזה כבר לא עוזר.

2. אני הזמנתי את הספרים מאמזון, שם יש המלצות רבות ומבחר גדול של ספרים, אבל אם יש גם בסטימצקי אולי זה יותר מתאים לך.

3. גם אם לא לוקחים קורס חשוב לבנות תוכנית למידה ולפנות את הזמן הנדרש לה לפי הרמה ההתחלתית שלך. בספרים יש הסברים איך לעשות זאת, ויש כאלו שאף ימליצו לעשות מבחן לדוגמא כדי להבין איפה את עומדת.

4. בדומה למה שהיה לי בקורס הפסיכומטרי, עשיתי לעצמי "מרתון" לקראת המבחן, כאשר התמקדתי בלעשות מבחנים מלאים בתנאים המדמים את תנאי האמת של המבחן עצמו (אותה שעה, מעבדת מחשבים, בלי הפסקות נוספות וכדומה). אחרי כל מבחן ניתחתי את הטעויות שלי ולמדתי למבחן הבא. כשהגעתי למבחן האמיתי הרגשתי "בבית", הייתי מוכן מנטלית, היה לי את כל הידע ויכולת ניהול הזמן, והלך יופי ובכיף. בעיניי זה שלב ממש חשוב בלמידה, ועושה הבדל עצום כשמגיעים למבחן וזה סתם מרגיש כמו עוד מבחן לדוגמא.

5. תתמקדי יותר במה שחשוב לתוכנית אליה את מגישה- יש מוסדות/מחלקות/תוכניות שממש לא מעניין אותם כמה תקבלי בחלק המילולי.. או להיפך בכמותי.. ויש כאלו בהן תצטרכי לקבל ציון טוב בכל חלקי המבחן. הנקודה היא שלא שווה להשקיע מעל ומעבר בחלק של המבחן שאחר כך לא יסתכלו עליו.

זהו בינתיים, בהצלחה!

גברת בץ

New member
לא חושבת שקשה יותר בהכרח, פשוט אחר

אני למדתי לבד - לבחינה החדשה - עם שני ספרים (קפלן ו...?). לא הייתי מוציאה על זה 5000 ש"ח, כך או כך הרי צריך ללמוד עצמאית.
ההמלצה היחידה שלי היא לקנות ספרים שמותאמים לבחינה החדשה, ולהתחיל מוקדם עם אוצר המילים.

Philip Jr

New member
אגב - ובלי שום קשר לנושא השרשור

ניסיתי לעשות כמה PAS DE CHAT במשרד בהשראת השם הפורומי שלך והבנתי שזה קשה, שאני זקן ומגושם ושטוב שאני בדוקטורט ולא רקדן בלט.

pas de chat

New member

אני שמחה שהצלחתי לשמש השראה למישהו

ונדמה לי שגם אם אני אנסה לתרגל את הפה-דה-שה שלי אגלה דברים דומים.... השם שלי כאן כבר ישן ולא בדיוק רלוונטי

tomersbar

New member
זה לא כזה רעיון רע

לעשות קורס GRE באחד המקומות. היתרון הוא שמאכילים אותך בכפית ומכריחים אותך ללמוד. אני דווקא כן עשיתי קורס GRE, ויצאתי עם מספר תובנות לגבי המבחן. מלמדים אותך בעיקר שיטות איך לפתור תרגילים מהר ולהרוויח זמן במבחן.

pas de chat

New member
איפה עשית את הקורס?

להבנתי אין הרבה מקומות שמציעים קורס מלא, יש מקום מסוים שאתה ממליץ עליו מנסיון או מדברים ששמעת?
חלק מהמקומות "מתחייבים" לציון. אני תוהה כמה מזה זה מניפולציה זולה וכמה מעיד באמת על המקצועיות של המקום.

תודה רבה מראש על העזרה!

tomersbar

New member
שלחתי לך מסר בפרטי.

ההתחייבות לציון זה קשקוש מוחלט - זה תלוי רק בך, כמובן. המקום שעשיתי בו את הקורס מציע קורסים אחרים כמו GMAT ופסיכומטרי, וגם יש לו וותק אז לא היה לי כזו דילמה.

Philip Jr

New member
לגבי המסגרת

והעובדה שמכריחים אותך ללמוד / מאכילים בכפית - אין ספק, וזה מתאים לאנשים מסוימים. תובנות ושיטות פתרון מקבלים גם מהספרים, ושם הקורסים ממש לא מחדשים.. ראיתי את החומרים של שני קורסים דרך חברים, ולא הופתעתי לראות שאין חדש תחת השמש.. אבל המחיר גבוה בהרבה מאד.

dixieflatline

New member
מצטרף להמלצה הכללית

לוותר על קורס וללמוד לבד מספרים, הם מעל ומעבר למספיקים בשביל לצלוח את ה-GRE בשלום., כל "הגדולים" - Kaplan, Barron's, Princeton, ... - מצוינים למרות שיש ויכוח על מי מהם יותר טוב לאיזה חלק (ראי לינק למטה לפוסט שמשווה את האיכויות השונות שלהם). תמצאי גם המלצות שונות לגבי כמה זמן צריך להתכונן, אבל מניסיוני אם את עדיין אקטיבית בלימודים ו"חדה" אז שבועיים יספיקו. אני אוסיף סייג ואומר שעדיף להתחיל עם אוצר המילים מוקדם ככל הניתן, היות ויש לזה השפעה די גדולה על החלק המילולי ולוקח הרבה זמן למילים לשקוע. אני למדתי עם אפליקציה לטלפון שנקראת GRE Vocab והייתי מרוצה מאוד גם מהגישה שלהם וגם מהדיוק (הרבה מהמילים שהופיעו במבחן למדתי מהאפליקציה). בכל מקרה, מלבד האדפטציות הספציפיות שצריך לעשות בשביל ה-GRE, אומר שהוא מבחן קל משמעותית מהפסיכומטרי ואם הוצאת שם ציון טוב אז אין לך מה לחשוש בכלל. בהצלחה!

אבי1985

New member
תודה על הלינק

אתה יכול לכוון אותי קצת יותר לאפליקציה? יש לא מעט אפליקציות ללימוד מילים לסמארטפון.

dixieflatline

New member
בשמחה

האפליקציה שאני השתמשתי בה נקראת GRE Vocab by Brainscape (זהירות, לינק). היא עובדת במודל אדפטיבי שמבקש ממך לדרג עד כמה את מכירה כל מילה מ-1 עד 5. לפי התגובה שלך הוא מחליט באיזה מרווח להציג אותה שוב. אני מצאתי שהפורמט הזה פחות או יותר אידיאילי להגדלת אוצר המילים בזמן קצר, כך שאני ממליץ עליה בלב שלם (היא גם ממש ממש לא יקרה, יש לציין). בנוסף העובדה שאתה יכול לפרוס את השעה-שעתיים של לימוד מילים ביום גם הופכת את הזמן שאתה משקיע ליותר אפקטיבי.

אצטרך למגיבה מתחתי ואומר שלמרות שלקחת קורס זה מיותר, לפתור מבחנים זה בכלל לא ואלה קצת קשים להשגה. כמעט כל הגדולים מציעים באינטרנט קורסים הכוללים מאגרי בחינות או מאגרי בחינות בלבד ואת אלו מומלץ לקנות.

אבי1985

New member
תודה רבה לכל העוזרים כאן

למדתי המון מהפורום בזמן האחרון

לילי1984

New member
אופציית ביניים

היי
עברתי את זה לא מזמן... מסכימה עם כל הטיפים ללמידה שמופיעים מעלה.
אני גם חשבתי בזמנו ש 5000 ש"ח לקורס זה מחיר מופקע, ואני סקפטית לגבי הערך המוסף שלהם, מלבד סוגיית המשמעת.
יחד עם זאת, חששתי ללמוד אך ורק מספרים, בעיקר מכיוון ורציתי שיהיה לי מאגר נרחב של שאלות ומבחנים (ובתנאי בחינה ממוחשבת) כדי להתאמן. אני וחברה שלמדה פחות או יותר באותה תקופה למדנו עם הספר של ה- Princeton Review, ובמקביל נרשמנו לקורס אינטרנטי של אותה חברה.
זה לא ממש קורס במובן הקלאסי של המילה, יותר כמו מאגר מידע גדול של סרטני הדרכה, תרגילים ומבחנים. יתרון משמעותי שיש לאופציה הזו הינו שמקבלים ציון+משוב על חלק החיבורים של המבחן (בטווח של 3-7 ימים מביצוע המבחן).
הינה לינק למה שאנחנו עשינו:
http://www.princetonreview.com/grad/gre-online.aspx
זה עלה לנו 500 דולר, שזה כבר זול יותר מהקורסים האמיתיים, ואנחנו גם התחלקנו - השתמשנו באותו שם משתמש ורק תיאמנו בינינו זמני גישה לחומר, וכך כל אחת שילמה חצי מסכום. כן, זו קומבינה ישראלית טיפוסית, והלגיטימיות שלה נמצאת בתחום האפור... מצד שני, אני לא ככ דואגת לחברות הללו, כל תעשיית המבחנים וההכנה אליהם היא מסחרה נוראית..
בהצלחה!

pas de chat

New member
שאלה על קורסי האונליין...

תודה גדולה על המידע! זו באמת אופציה מעט יותר מפתה (עקב המחיר הנוח).
תהיתי אם הרגשת שהקורס האונליין מכין אותך טוב? נכון, הוא לא מכין בכפית (שלדעתי זה יתרון, חשיבה עצמאית קצת), אבל אני חוששת שאולי אני כן זקוקה למסגרת הנוקשה של קורס, ושלמידה אישית בזמנים שנוח לי (שהרי כולנו עמוסים מהלימודים והעבודה כל הזמן) עשויה להתפספס....
ממה שכתבת נשמע היה לי שגם לך היו החששות האלה? הם לא היוו בעיה בסוף?
בדיעבד, את מרגישה שהקורס המקוון הכי אותך טוב לבחינה?

ושוב- תודה רבה רבה!

לילי1984

New member
קורסי אונליין

היי
החשש שלי היה בעיקר ביחס לזמינות לחומרים, לא לסוגיות של מסגרת/ל"וז/משמעת עצמית. לי אישית אין בעיות של משמוע עצמי... כתבתי לעצמי לו"ז מאוד מאוד מדוקדק (אגב באתר של פרינסטון, נראה לי שבחלק החינמי שבא עם הספר, יש הצעות ללוח זמנים ללמידה בהתאם לכמות הזמן שיש לך. עבדתי על בסיס זה). אני לא יודעת איך את.. באופן כללי החיים האקדמיים דורשים משמעת עצמית, ואם תחלקי לעצמך את הלוז לחתיכות קטנות-יומיות- וברות ביצוע, לדעתי זה אפשרי... אבל אם את מכירה את עצמך כמישהי שקשה לה עם זה במקביל לשגרה תובענית, אולי קורס כן יתאים לך..
אני חושבת שהגעתי למבחן יחסית מוכנה, הייתי שמחה לציון גבוה יותר, אבל מה שקיבלתי הספיק לי להתקבל. הקורס סיפק חומר עזר נרחב, שהשלים בצורה טובה את הספר. עדיין את צריכה להיות אקטיבית בצורת למידה כזו. עיקר היתרון זה הכמות של המבחנים הממחושבים שנוספו לי. אם בספר יש שתיים ובאתר החינמי של פרינסטון יש שתיים, ובאתר של ETS יש שתיים, באתר הקורס אני חושבת שהתווספו עוד לפחות חמישה מבחנים (+אפשרות משוב על חיבורים שאין באף פלטפורמה חוץ מקורס אמיתי). ככה היה לי ממש שבוע וחצי מרתון ויכולתי כל יום לפתור מבחן אחר בסימולציה מדויקת (כפי שפיליפ תיאר)
בהצלחה

Philip Jr

New member
לגבי ההכנה ״הכי טובה לבחינה״

אני רק רוצה לציין שוב שזה שונה בין אדם לאדם
לאור המחלקה אליה את הולכת והדרישות שלה, ולאור הרקע שלך. למשל אנגלית היא שפת האם שלי, אז בדיקה של החיבורים שלי לא הייתי צריך.. וזה גם היה חלק פחות חשוב במבחן עבורי. ומבחנים היו לי מספיק דרך הדיסקים והאתרים של שלושת הספרים שקניתי (פרינסטון, קפלן, בארונס).

אם את זקוקה לכמות גדולה מאד של מבחני דוגמא, ויש לך את הזמן לפתור אותם - נשמע שהקורס המדובר מתאים לך. אם החלק של החיבור חשוב איפה שאת מגישה ואת לא נוהגת לכתוב באנגלית - נשמע שהקורס המדובר יכול להועיל לך. אני אגב נתתי לדודה שלי לבדוק את החיבורים שלי

לילי1984

New member
מסכימה

אין ספק - זה באמת אינדיבידואלי, ואני לא חושבת שיש דרך אחת נכונה ללמוד. נסי לאור כל השיקולים שהועלו כאן לתפור את מסלול הלמידה שיענה בצורה הטובה ביותר על מכלול הצרכים שלך - גם מבחינת למידה, גם מבינה כספית, וגם מבחינת דרישות הקבלה במחלקות שאליהן את מגישה.
בכל אחת מהאופציות, מה שהכי חשוב בעיני זה באמת לעשות סימולציה למבחן כפי שהוא יתקיים בפועל (וזה אפשר גם לעשות לגמרי בחינם עם המבחנים שה-ETS מספק). צריך ממש להכנס ל"כושר" בחינה. אלו שלוש וחצי שעות ארוכות ולחוצות. לצד הלמידה והפקת הלקחים מבחינה לבחינה, ניסיתי לחשוב כמה שיותר על הפרטים הקטנים שיכולים להרוס בחינה - למשל - צרות של בחורות בעיקר - להכנס למשמעת מים כי תהיה רק הפסקה אחת שמאפשרת מספיק זמן ללכת לשירותים בכל הזמן הזה, ללבוש שכבות כי הם נוטים להקפיא את חדרי הבחינה..
והכי חשוב - אל תתייאשי :) אני זוכרת שהייתי מאוד מתוסכלת מהזמן שהשקעתי על למידה למבחן שהתועלת בה מרגישה כל כך שולית, כשמקביל היו לי מספיק דברים יותר חשובים להתעסק בהם (למי אין...). נשימה עמוקה וזה עובר...

למעלה