המלצות לספרי GRE

beefgallo

New member
המלצות לספרי GRE

היי,

עשיתי את הGRE פעמיים עם שברון הלב של שיפור בנקודה אחת בלבד.

ספרי ההכנה שהשתמשתי בהם לא הכינו אותי מספיק טוב לחלק המתמטי של המבחן, והמבחן, בשתי הפעמים, היה יותר קשה מכל מה שעשיתי בספר ואף הכיל שאלות מסוג שלא נתקלתי בו בספר בכלל.

הספרים שהשתמשתי בהם הם:

GRE practice questions שלThe Princeton Review
ו -
McGraw-Hill's GRE

יש למישהו המלצה על משהו אחר ומוצלח יותר, עם עדיפות למשהו שמכיל שאלות *קשות יותר* מאלה שיש במבחן?

תודה מראש.

NoaHK

New member
המלצה

אני למדתי עם הספר החדש של קפלן (2014) שיש לו אתר נלווה עם 6 מבחנים לדוגמה ועוד מאגר של שאלות.
מה שטוב זה שהשאלות מחולקות לרמות קושי וגם לנושאים, ואפשר לצור בחנים עם שאלות רק בדרגת קושי מסויימת.
כדאי לבדוק מבחן לדוגמה באתר של קפלן, לראות אם מתאים למה שאת/ה מחפש/ת.
בנוסף השתמשתי בספר של הETS - גם בו יש תרגולים שמחולקים לפי דרגת קושי, ובספר של Barrons שבו השאלות היו יחסית קלות.

במבחן עצמו לא נתקלתי בסוגי שאלות שלא נתקלתי בהם, ובחלק המתמטי קיבלתי את אותו הציון שקיבלתי ברוב הסימולציות. מה שכן, לא יודעת אם הייתי אומרת
שהתרגולים שעשיתי היו אובייקטיבית קשים יותר מהמבחן.

ד"א, אני מוכרת את הספרים

בהצלחה!

beefgallo

New member
תודה

האם כתובים לך דברים בספר של קפלן? כי אני כתבתי בתוך הספרים שלי...

ואם לא - אז מה המחיר?

Philip Jr

New member
הערה לא מועילה

בצבא מלמדים שקשה באימונים, קל בקרב. זה נכון, אבל יש לי איזה סייג כי מה שקרה לך קורה להרבה אנשים, ויש סיבה אחת לפחות שלא קשורה לשאלות שענית עליהן בתרגול לעומת מבחן האמת.

מה שאף ספר לא יוכל לדמות זה את הלחץ, המתח, ההתרגשות במבחן האמיתי. עבור אנשים רבים התחושות האלו מביאות לכך שהכל מרגיש קצת קשה יותר, ופתאום שאלות ״פשוטות״ יכולות להלחיץ קצת ולהיתפס אחרת.

לכן, אני ניסיתי לדמות את החוויה הכוללת של המבחן, לא רק את התוכן שלו. את המבחנים לדוגמא פתרתי במעבדת מחשבים שמאד דומה לו״ז האמיתית. עשיתי את המבחן באותה השעה אליה קבעתי את המבחן האמיתי. כמובן שלא לקחתי הפסקות, ובקיצור ניסיתי לחוש עד כמה שאפשר כאילו אני כבר שם, במצב האמת. אני חושב שזה עובד יותר טוב מהאסטרטגיה של חלק מחבריי, שישבו בבית על הספה, נשנשו חטיפים ועשו בחינות לדוגמא כאילו זה סתם עוד שאלות לתרגול..

beefgallo

New member
מסכימה עם זה

והמבחן באמת מלחיץ (היחיד שהלחיץ אותי מימיי), וזה נושא נפרד וחשוב.

אבל בלי קשר, היו במבחן שאלות מסוגים שלא נתקלתי בהם בכלל בשני הספרים שפתרתי במלואם ואני מאמינה שספרי הכנה אמורים להציע שאלות יותר קשות מאלה שבמבחן ....

Philip Jr

New member
בגלל זה הזהרתי

שזו הערה לא מועילה
אבל יש לי אחת יותר מועילה! אולי ספר אחר זה לא הפתרון? בתקופה האחרונה צצו אתרים/אפליקציות/שירותים כמו magoosh שמקבלים ביקורות מאד טובות.. אולי משם תבוא הישועה?

מה לעשות - יש תחרות תמידית בין ETS לבין חברות ההכנה, ותמיד עלול לקרות מצב שאת נתקלת בשאלה שלא הופיעה בספרים. זה חלק מהמאבק של ETS בחברות כמו קפלן, וזו גם הסיבה שכל הזמן יש עדכונים לספרים האלו ולחומרים הנלווים להם.

beefgallo

New member
כן, כמובן שיכול להופיע משהו חדש

אבל באופן כללי, רצוי שההכנה תהיה קשה יותר מהדבר עצמו. אחרת היא פחות אפקטיבית.

בנוגע לאפליקציות ודברים, מצאתי שזה יותר יעיל עבור לימוד החלק של האנגלית שמטריד אותי הרבה פחות מהמתמטיקה, אבל אני אחפש שוב, ואם למישהו יש המלצות גם בנוגע לדברים שאינם ספרים - הן כמובן יתקבלו בברכה. עם התמקדות על חלק המתמטיקה של המבחן.

John the Savage

New member
עברו המון שנים מאז עשיתי את ה-GRE

והרבה דברים כניראה השתנו מאז, אבל גם בזמנו הספר של פרינסטון רוויו היה לדעתי ממש לא משהו.

הינה רשימה של ספרי הכנה ל-GRE:
http://magoosh.com/gre/2013/the-best-gre-books-of-2014/

במקום הראשון האתר הזה ממליץ אמנם על הספרים של עצמם, אבל הם בחינם להורדה, אז מה איכפת לך. לגבי הספרים האחרים ברשימה, ההמלצות שלהם די תואמות המלצות שראיתי במקומות אחרים, כך שאני מאמין שהרשימה הזו אמינה.

beefgallo

New member
תודה!

מעניין, דווקא המליץ על פרינסטון ריוויו מישהו שהצליח מאוד, אבל בתכלס, הוא היה מצליח מאוד גם בלי שום ספר.

Philip Jr

New member
אני למדתי בעיקר עם פרינסטון

וקפלן בנוסף, והצלחתי מאד, לפחות ביחס לכמה שהייתי צריך להצליח..

אבל דברים משתנים עם השנים, ולכל אחד ואחת סגנונות למידה שונים..

Sister Grimm

New member
ממליצה על magoosh.com

הם מציעים תרגול מתמטי ברמות החל מקל ועד קשה מאד. נראה לי שהרמה של המבחן היא בערך כמו שאלות המדיום שלהם. והם מציעים הסברים מעולים בוידאו.

aviyulzari

New member
ספר חדש ומעולה

5 lbs book of gre questions של חברת Manhattan GRE. הוא באמת שוקל חמישה פאונד. אין להשיג בארץ. ניתן להשיג אצלי ב 75 ₪ בלבד.

למעלה