המלצות לספרים

ashkeloni

New member
המלצות לספרים

אני צריך המלצה לשתי ספרים של שפות תיכנות אז חשבתי שפה יוכלו לתת לי את ההמלצה הכי בטובה
אני צריך ספר ללימוד ++c וספר ללימוד פסקל והאם אתם ממליצים לי ללמוד גם c? בכל מקרה, עדיפות לספרים בעיברית, אבל אפשר גם ספרים באנגלית... מחכה להמלצות טובות מכם. ותודה מראש לכל העונים

ashkeloni

New member
ועוד בקשה קטנה (אם זה לא קשה לכם)

מישהו מכיר תוכנה טובה לעבודה עם פסקל/c++ בלינוקס? יש לי לינוקס פדורה אם זה משנה, וגם אם יש לכם תוכנה טובה להמליץ לווינדוס גם זה יהיה אפשרי (אפילו שבשביל זה אני אצטרך להתקין ווינדוס)

Jaguar7

New member
כמה תשובות

ספר - C++ מהיסוד. פסקל בלינוקס - freePascal. C++ בלינוקס - gcc.

ashkeloni

New member
והיו לי בעיות עם freepascal

לאחר הקימפול לא מצאתי איך להפעיל אותו, ולא היה לי זמן לחקור, אני אנסה הערב לעבוד על זה

zagzagzag

New member
IDEs ללינוקס

IDEs ללינוקס בסביבה גרפית: KDevelop ל-KDE Anjuta ל-Gnome (כמובן שאפשר להריץ כל תוכנה ממנהל חלונות אחר, העיקר שיש את הספריות המתאימות) Emacs - אם תסתדר איתו
עורכי טקסט: Kate - עורך טקסט משולב ב-console ל-KDE. אפשר לכתוב בו את התוכניות ולקמפל "ידנית" דרך ממשק התוכנה. Vim - עורך טקסט חזק בהרבה מ-kate. אין לי מושג איך להשתמש בו מעבר לכתיבת קבצים, אבל אפשר לקמפל תוכניות דרכו. IDE ללינוקס בסביבת console rhide - דומה לטורבו C יש סביבה לפסקל, אבל אני לא זוכר את השם שלה. תנסה לשאול בפורומים של כנרת, כי אני יודע שהיא נכללת בהפצה הזו. את כל התוכנות אתה יכול למצוא בגוגל (או דרך מנהל החבילות שלך)

ashkeloni

New member
אני יודע על vim

ואני יודע איך לקמפל אבל אני מעדיף תוכנה עם ממשק גרפי שעושה הכל בילט-אין

zagzagzag

New member
כתבתי לך על 5 סביבות עבודה

חוץ מעורכי הטקסט. לא מספיק?

voguemaster

New member
נסה גם:

את eclipse, gideon (גידעון זו הגרסא החדשה של KDev), את Code Fusion וכד..

עידו123456

New member
../images/Emo26.gif

לא משנה, בדקתי לבד - כעת אנחנו בגירסאת ביטא, גירסה רשמית אמורה לצאת ביחד עם KDE 3.2 (בתחילת פברואר?)

ashkeloni

New member
ואת emacs גם יש לי

למה לא חיפשתי, אני טיפש טיפש טיפש!!! טוב, יש לי את התוכנות שאני צריך, ואת הספרים אני הולך לקנות, תודה רבה לכולכם! אם אני אצטרך עוד עזרה אני אזכור לבוא לכאן שוב!

למעלה