המלצות לספרים

coral chan

New member
המלצות לספרים

קרובי משפחה שלי נמצאים באנגליה, וחשבתי לבקש מהם לקנות ספר על תפירה, גזרות או דיגום. הספרים שהם מצאו: make your own patterns - rene bergh metric pattern cutting for womens wear - winifred heldrich patern cutting and making up-the professional approach vol. 1 designing bpatterns-a fresh approach tp pattern cuuting - hillary campbell flat patterns cutting and modeling for (3rd edition) - helen stanley האם אתן ממליצות על אחד הספרים לאחת בעלת ידע מאוד בסיסי בתפירה כמוני? האם אוכל להתקדם בעזרת הספרים וללמוד או שכדאי להוציא את הכסף על מורה לתפירה? תודה רבה לעוזרות.

lirola

New member
ממליצה לך על הספר של ווינפריד אלדריץ'

ועל ספר שלא ציינת ברשימה -patternmaking for fashion design של הלן ארמסטרונג. או במקום ארמסטרונג את הספר של קוני קרופורד patternmaking made easy הספר של ארמסטרונג פשוט מכיל המון-800+ עמודים ויש בו המון עיצובים והוא ברור. על של קוני קרופורד שמעתי המלצות טובות אבל הוא יקר יותר וחצי מכמות העמודים , שאולי זה שיקול עבורך. יש גם ספר טוב ובסיסי , מאוד ברור של ג'ק הנדפורד על professional patternmaking for designers שהיתרון הגדול שלו הוא שההנדפורד הזה גם לימד שנים רבות בבתי ספר וגם היה תדמיתן בתעשיה ולכן הספר שלו ממש מהשטח. והיתרון העוד יותר גדול שלו -המחיר המגוחך 15$ על ספר של 400 עמודים. הספר הראשון שכתבת עליו-בזבוז כסף ענקי. כל הספרים שהמלצתי עליהם הם של תדמיתנות, אם את רוצה להכין גזרות לעצמך. בכל מקרה כדאי להיעזר במורה לפחות בהתחלה. ספרים על תפירה----------מה אני אגיד לך, יש לי הרבה, וקודם צריך לדעת לתפור לפני שמבינים אותם, צריך לראות דברים בראש, אחרת מקריאה בלבד זה לא ברור. אז תזמיני לך אבל אל תסתמכי על זה -אין לי המלצה מיוחדת, רובם מציגים את אותם דברים וברמה דומה. אחד נחמד יש לקלייר שייפר High Fashion Sewing Secrets from the World's Best Designers

coral chan

New member
תודה רבה רבה!

הספר שציינתי, של ווינפריד אלדריץ', את יכולה בבקשה קצת לפרט מה בדיוק יש בו? והספר של אמסטרונג, מה ז"א עיצובים? זה ספר לימוד וגם השראה או רק השראה? מצטערת על השאלות, אני לא כל כך מבינה בזה, כי מעולם לא נתקלתי בספרים מעין אלו. אשאל אותם אם הם יתקלו בשאר הספרים, אבל לצערי אצטרך לבחור רק אחד, אני חושבת שזה יהיה ספר דיגום ולא תפירה, ונראה לי שאקח עזרה של מורה להתחלה. האם אפשר למצוא ספרי תפירה בארץ? כי אמרת שיש הרבה... וכמובן תודה על האזהרה.

lirola

New member
ספרים בנושא יש לי רק מחו"ל

לא נראה לי שיש משהו רציני בארץ. אבל אם את הולכת על ספר אחד בלבד לתדמיתנות לכי על הספר של ארמסטרונג-הוא הכי מקיף והכי משתלם. כל הספרים שכתבתי עליהם פרט לספר התפירה שהמלצתי בסוף, הם על תדמיתנות, כתובים בצורה של תרשימים, הוראות מהיכן למתוח קו לאן וכו' כדי להגיע לעיצוב מסויים של פריט לבוש. בארמסטרונג יש פשוט המון עמודים , מה שאומר יותר פיתוחים (שינויים ליצירת דגמים חדשים מגזרות בסיסיות ופשוטות). במקביל קחי כמה שיעורים בתפירה ובתדמיתנות כדי שיהיו לך כלים בסיסיים להבין את ספר התדמיתנות.

למעלה